Volvo - remont!?

Autor Feter, Kolovoz 30, 2009, 16:03:18

Feter

Kako se zove fabrika za remont Volvovih autobusa u zapadnom Mostaru (gdje je carina), ono gdje je nekad bila fabrika aviona SOKO?

I, usput, ako neko zna, za Volvo autobuse, ko još radi remont karoserije? U BiH, po mogućnosti.

I, hitno je, treba mi informacija što prije!

Pozdrav!

Edit: zove se Eurobus - Soko Doo Mostar, ovi iz mo9stara... Ima li ko kakvu informaciju o njima?

steyr1985

Jednom sam načuo da remont tih autobusa se radi u  Mostaru  u Sokolu tamo  gdje su se  Eurobusi i proizvodili. Čak se pričalo da tu Zovko ima svoje priste ( pošto su se svi Volvi iz AP VŽ grupe  tu remontirali ) i da bi valjda tu ponovno pokrenuo nekakvu proizvodnju  autobusa ( međutim na priči je sve ostalo). 
Remont karoserija radi još i Hercegovinauto iz Mostara tamo gdje su se nekada proizvodili minibusi Zastava a njih možeš pronač i na  internetu.

CroHerc

E ija znam za Hercegovinaauto jer tu remontiraju svi prijevoznici sa ovih prostora , ali oni nisu specijalizirani samo za volvo nego rade sve .

Feter

Da, to su ti iz Sokola, našao sam vizitku... Oni su skoro sklapali neke nove Volvoe, ne?

Usput, ovo što mi treba su neke prepravke na karoseriji, zamjena motora, tog tipa, pa me interesuje ko to radi?

(a našao sam i Hercegovina-auto, ako su to oni dileri Škode, vidio sam na sajtu neke karoserije koje su sredili, ok, ali ne vjerujem da su dorasli ovome... vrijedi vidjeti, ipak)

Ako znate još koju firmu, molim da postate. Prednost bi išla nekome ko radi sa Volvom i Neoplanom, eventualno iskustvo sa Eurobus-om.

Pozdrav.

steyr1985

Pokušaj kontaktirati PADDY TRAVEL  Međugorje oni imaju dva Volva i nedavno su jednoga temeljito obnovili čista desetka bus meni fenomenalan,  vidi gdje su ga radili.
Pozdrav!

elvis

Evo ti link za Hercegovina-auto,imaju i neke cijene...

http://www.hercegovinaauto.ba/site/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=33

Ostali clanovi neka pogledaju karoseriju 4,minibus MB