Vozni park

Autor Dorijan, Studeni 22, 2007, 08:53:06

412

da, vozio sam se i ja nedavno u njemu. ipak, čini mi se da što se motora tiče i dalje može dobro povući. vjerojatno šoferima koji ga voze i nije najdraži bus, ali barem se putnicima pruža mogućnost jeftine masaže ;D. pogotovo ako sjede u prednjem dijelu busa. p.s. nadam se da neće uskoro put vječnih lovišta
412

mivano

Citat: 412  u Lipanj 30, 2010, 16:12:37
da, vozio sam se i ja nedavno u njemu. ipak, čini mi se da što se motora tiče i dalje može dobro povući. vjerojatno šoferima koji ga voze i nije najdraži bus, ali barem se putnicima pruža mogućnost jeftine masaže ;D. pogotovo ako sjede u prednjem dijelu busa. p.s. nadam se da neće uskoro put vječnih lovišta
molio bih garažu da mu stave motor od 446  ;D

Shole

Tu lejt, vec je u 455.  Al kad vec ímamo imaginarne prijedloge ja bi zamolio garazu da jedan OM427H metnu u 582. Stvarno nevidim u cemu bi mogao bit problem, pa stari i noviji manovi imaju prakticki isti motor, jedino je u karteru razlika, i mislim da nebi bio problem napast ga na automatsku getribu

MB Citaro

Zna li netko šta je sa 709, nema ga već par dana na cesti???

kico101

Citat: MB Citaro  u Lipanj 30, 2010, 22:20:49
Zna li netko šta je sa 709, nema ga već par dana na cesti???
Par dana i nije nešto. Kada ga ne bude mjesec ili više, onda bi to mogla biti i vijest. Isto tako nema ni 715.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Da, njega jesu, al je činjenica da od 10 klimatiziranih Citara koje je Grad Rijeka kupio, na gradksim linijama voze možda 4, ako ne i manje.  715 je na Opatiji, nešto sitno već spomenutih je na gradskima, a hrpa ih stoji u remontu neispravna.  Stvarno mi nije jasno što može bit u kvaru na 5 ili 6 novih buseva tako dugo vremena

dragec52

ŠTEDNJA proradit će na jesen i kad nebude više potrebe  da se klima uključuje. Ima dovoljno starih karampana koje troše manje.

Shole

PA nek voze s ugašenom klimom ako je već tolko kriza.  Nek se otvore prozori i krovni otvori, stakla su tamna, a bez problema se i odblokiraju prednja vrata.  BTW, pod full klimom cijeli dan, non stop pun, 715 na 32 troši 45 litara

Boki651

Štedi se tamo gdje se nema logike štedjti. Slažem se sa Sholetom, nek se odblokiraju prednja vrata, otvore prozori i krovni otvori i ima zraka. Uostalom Conecto je čisti primjer, doduše u Conectu se prozori drukčije otvaraju, al opet zraka bi bilo,ako klima stvara toliku potrošnju.

Tomek

Da, ova rasprava mi je već pomalo smiješna da se ide štediti na klimi na busu? Pa kakva je to kriza onda pogodila RIjeku? Ako je stvarno tako neka se proda dio autobusa, a linije daju nekom u koncesiju, nevjerovatni su mi ovi neki potezi. Ja shvačam da nije lako, ali koliko znam iz novina Obi je u isto vrijeme dok se tu mrtvački štedi pun skandala i sumnjivih poslova..

Shole

Conecto je za vozača zeznut jer stvarno nema zraka ništa jer je naprijed cirkulacija nikakva, al za putnika je čisto OK ako su otvoreni prozori i krovni otvori. Ionako vozi samo po gradu gdje je prosječna brzina možda 30 tako da nema nekih silnih turbulencija unutra ko kad prigradski opiče 80 s otvorenim vratima.

Ruske

nije mi jasno zasto su kupovali buseve sa klimom ako ju ne koriste!

a ovo za otvorene prozore, u conectu jos ima smisla jer bas ono lijepo ulazi zrak, odlicna koncepcija prozora, dok u citarima i drugim busevima, MAN-ima prozori se otvaraju sugavo, jedva sta zraka ulazi, spas su dobri otvori na krovu kod SU/SG240...