IZLET UVA PROMET SPLIT

Autor troosovinac, Rujan 18, 2009, 19:25:12

troosovinac

Sutra i u nedjelju idemo na izlet Stubaki,Trakoščan,M rija Bistrica. Kad se vratimo napisat ču dojmove.
bela lađa

maky

Citat: troosovinac  u Rujan 18, 2009, 19:25:12
Sutra i u nedjelju idemo na izlet Stubaki,Trakoščan,M rija Bistrica. Kad se vratimo napisat ču dojmove.
A vidi mene?!
Slike, dojmovi, komentari, ja spreman ko puška, sutra u Regiu uhvatit dobru poziciju i vozi...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Pa evo zasada ukratko...

UVA Split je još jednom organizirala besprijekoran izlet i druženje za svoje članove i simpatizere. Ovog puta je to bio dvodnevni put u Hrvatsko zagorje, prilikom čega  je smještaj bio u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama, a posjećen je i dvorac Trakošćan, te Marija Bistrica.
Sami članovi udruge su već poznati veseljaci i zabavnjaci, zbog čega je atmosfera od samog polaska bila zabavna i vedra.  Krenulo se u subotu, 19.09. iz Splita, sa terminala Sukoišan u 6:00 sati ujutro. Premda  nas je dosta već uhvatilo svoje pozicije oko 5:30 u garaži Promet Splita.
Autobus kojim smo išli je bio Prometov MAN Lion`s Regio g.b. 251, koji je također imao utjecaja na dobru i veselu atmosferu tijekom cijelog puta.

Prvo zaustavljanje bilo je na odmorištu Krka, gdje se pila ranojutarnja kava, uživalo u prvim zrakama sunca, te ljepoti prirodnog krajolika i novopostavljenom kipu Djevice Marije. A Regio je imao kratak predah:

Zatim smo nastavili putovanje po planu i programu, te uz pjesmu i prepričavanje doživljaja stigli do odmorišta Janjče, gdje je bilo vrijeme za nešto veću pauzu i marendu.

Poslije smo nastavili punom parom ka zagorskim bregima, te smo oko 12 sati stigli u hotel Matija Gubec, gdje smo se smjestili i ručali.
Oko 14:45 Regio je bio spreman za put ka drevnom dvorcu Trakošćan:

Punog želuda, te uz pjesmu i šale, vesela ekipa je bez problema stigla u Trakošćan. A tamo nas je dočekala i gospođa sa blokićem u ruci, koja naplaćuje parking (koji je takorekoć na cesti, što je zbilja besramno):

Tu su bili parkirani i autobusi AP Varaždina, a u prolazu je bio i AV120 L od Presečkog:

Nakon zanimljivog razgledavanja, uslijedila je grupna fotka te povratak u Stubičke Toplice:

Na ulazu u hotel nam je veličanstvenu dobrodošlicu priredio tamburaški sastav, čiji su članovi kolege iz ZET-a, koji su nam se pridružili kasnije na večeri i zabavi u hotelu...

Uslijedila je i večera, nakon koje smo se zabavili i zaplesali uz vesele tamburaše. Pjesma, ples i ludovanje je u kasnijim noćnim satima zamijenio posjet ka bazenima (uz dobrodošlo osvježenje), gdje se nastavilo sa druženjem u nešto sporijem tempu. U 24 sata su bazeni zatvorili, a vesela skupina je imala slobodnu noć, pa je svatko imao na izbor kako potrošiti slobodno vrijeme. Od boravka u hotelu za one nešto starije, preko ugodne noćne šetnjice, do izlaska vani za one mlađe...  8)

Ujutro po izlasku sunca su izletnici bili spremni za nastavak druženja i novi dan. Svemu je prethodio ranojutarnji posjet bazenima, koji otvaraju u 7 sati, nakon čega je usljedio doručak, te se u 9:30 krenulo za Mariju Bistricu.

I Regio je nakon prospavane noći bio spreman:

No, za posjet Mariji Bistrici je postojala mogućnost izbora, te su članovi (ovisno o društvu kojeg su imali), odlučili žele li ostati u hotelu i vrijeme provesti u bazenima, ili će u posjet svetištu. Ja sam bio jedan od onih koji su odlučili uživati u hotelskim sadržajima, od kupanja u bazenu, preko vodenih topova, hidromasaže, pa do saune.
U 12 sati smo napustili sobe, te sjeli u obližnji kafić, gdje smo oko 13:30 dočekali autobus koji se vratio iz Marije Bistrice. Ukrcali smo se i krenuli veselo ka Splitu.

Nakon određenog vremena vožnje smo stali na odmorište, a to je bila i prilika da napijemo Regia kako bi mirno mogli nastaviti putovanje:

U Gospiću smo imali ugovoreni ručak i to ni manje ni više nego u restoranu "Maki". Naravno da je sve bilo savršeno, u to nije ni trebalo sumnjati...  8)

Nakon ručka smo uz sjajnu atmosferu jako brzo stigli do Splita. Pomalo umorni, ali i tužni jer je sve tako brzo prošlo, iako svi znaju da sve što je lijepo, kratko traje. No, mjesta za tugovanje nema. Doživljaji sa izleta su samo pozitivni, bit će još druženja i izleta, koji će zasigurno biti savršeni uz organizaciju uprave UVA Split. Ekipa je vesela i uvijek spremna na zabavu i dobar provod.
Velika zahvala UVA Split na besprijekornom izletu, odličnoj zabavi i organizaciji.

Pozdrav do idućeg druženja!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

steyr1985

E da si produžio u M. Bistricu mogao si napraviti dobar posao.  Naime u nedjelju je bilo hodočašće HSS-a tako da je tamo bilo oko prilike 100-ak autobusa  raznih prijevoznika iz RH  a  najviše  Čazmatransa.  I točno viđen je i taj regio od promet Splita.

troosovinac

da budem precizniji bilo je 250 autobusa
bela lađa

maky

Citat: steyr1985  u Rujan 21, 2009, 21:23:59
E da si produžio u M. Bistricu mogao si napraviti dobar posao.
Mislim da je meni ipak bilo bolje nego da sam išao u Bistricu...  ;)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

St!pe

Kakvim se pokzao Regio ?Jesi malo priča sa vozaćem?
Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

troosovinac

ja sam vozia cjelim putem  bus je odličan nema nikakve mane.
bela lađa

maky

Citat: St!pe  u Rujan 22, 2009, 10:32:08
Kakvim se pokzao Regio ?Jesi malo priča sa vozaćem?
Sjedio do njega...

Citat: troosovinac  u Rujan 22, 2009, 11:16:20
ja sam vozia cjelim putem  bus je odličan nema nikakve mane.
A nebi mu škodilo još 50KS...
Inače sve super, nebi ni izlazio iz autobusa...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

NP-549

Da, naši su 360 i to mu je taman.  A što se tiče udobnosti, tu bi se dalo porazgovarat.  Nakon 50 km dosta ti je onog suvozačkog sica jer nemaš kamo noge stavit, a i putnički sicevi su grozni za duža putovanja. Možda vaši imaju manje siceva pa je mrvicu bolje, ali naši sa 53 sjedeća mjesta su katastrofa.

troosovinac

naši su isto 53 sjedala i nitko nije imao primjedbu na sjedala. nisam napomenuo jedino mi smeta šta su zadnja vrata dupla nemožeš bunker otvorit ako su vrata otvorena.
bela lađa

maky

Citat: NP-549  u Rujan 22, 2009, 13:09:27
Da, naši su 360 i to mu je taman.  A što se tiče udobnosti, tu bi se dalo porazgovarat.  Nakon 50 km dosta ti je onog suvozačkog sica jer nemaš kamo noge stavit, a i putnički sicevi su grozni za duža putovanja. Možda vaši imaju manje siceva pa je mrvicu bolje, ali naši sa 53 sjedeća mjesta su katastrofa.
Da, ovi sa 310KS se ipak boje brda na autoputu pa ga moraš šaltat nižu...

Inače sam ja cijelo vrijeme sjedio na suvozačkom sjedalu, pa mi nije smetao skučeni prostor, što sad kad bolje promislim zbilja jest. Nisam osjećao umor ni skvrčenost... Valjda godine čine svoje, još sam mlad pa mi to niti ne smeta (a višeg sam rasta)  ;D

I da, bila je primjedba na sjedala, ali ne zbog skučenosti, već što nemaju mrežice sa stražnje strane pa nemaš gdje sa novinama i tim sitnicama...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tlimfocit

Citat: maky  u Rujan 22, 2009, 16:49:50
Citat: NP-549  u Rujan 22, 2009, 13:09:27
Da, naši su 360 i to mu je taman.  A što se tiče udobnosti, tu bi se dalo porazgovarat.  Nakon 50 km dosta ti je onog suvozačkog sica jer nemaš kamo noge stavit, a i putnički sicevi su grozni za duža putovanja. Možda vaši imaju manje siceva pa je mrvicu bolje, ali naši sa 53 sjedeća mjesta su katastrofa.
Da, ovi sa 310KS se ipak boje brda na autoputu pa ga moraš šaltat nižu...

Inače sam ja cijelo vrijeme sjedio na suvozačkom sjedalu, pa mi nije smetao skučeni prostor, što sad kad bolje promislim zbilja jest. Nisam osjećao umor ni skvrčenost... Valjda godine čine svoje, još sam mlad pa mi to niti ne smeta (a višeg sam rasta)  ;D

I da, bila je primjedba na sjedala, ali ne zbog skučenosti, već što nemaju mrežice sa stražnje strane pa nemaš gdje sa novinama i tim sitnicama...

pinku off al sidi ti u Sideralu sa 55 sjedala na vodičkom mistu 9 tura po 2600 kilometara i i još 5 po 5000 km....nema mista na tom sicu ni za torbu stavit a kamoli za poštenog čovika da sidne....:P
još jedna stvar: kažeš da je u TRakošćanu parking na cesti...ja sasn bia prije par miseci i bia je veliki zemljani parking odma prije mostića

maky

Valjda neću morat probavat Siderala...  :P

Inače, postoji i sad to zemljano parkiralište, ali tu su sad bili parkirani samo automobili, a naš autobus i 2 od AP Varaždina su bila smještena uz cestu...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!