Rasprava - razno

Autor tamlover, Siječanj 14, 2008, 21:15:50

MILCHO

Citat: The_Dubster  u Veljača 11, 2010, 20:59:09
belaji, belaji...
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/zalili-se-na-kombi-liniju-s-autobusom-jos-gore
Ovdje bi najbolje bilo da se vrate na minibuse odnosno da saobraća dodatno još 1 ili 2 minibusa u odnosu na period prije 18. Januara.

The_Dubster

to da, pošto ovo ovako očito ne može

aaaaa

Citat: MILCHO  u Veljača 11, 2010, 21:21:33
Citat: The_Dubster  u Veljača 11, 2010, 20:59:09
belaji, belaji...
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/zalili-se-na-kombi-liniju-s-autobusom-jos-gore
Ovdje bi najbolje bilo da se vrate na minibuse odnosno da saobraća dodatno još 1 ili 2 minibusa u odnosu na period prije 18. Januara.

ma najbolje bi bilo da pojedina gospoda koje gore gradi objekte ne "otima" i dio puta nego da ustupi dio svoga zemljista da bi se put mogao prosiriti. Tamo je gradnja u ekspanziji i ima jos dosta prostora za gradnju. Prije ili kasnije bez obzira koliko minibusa bilo u pitanju oni ce postati pretjesni. Zato sto prije ili kasnije morati ce se naviknuti na autobuse i rjesiti sve probleme koji se ticu prevoza. A sve štio se može uraditi danas bolje je nego sutra.

MILCHO

Jeli bilo sličnih problema na drugim ex-minibuskim linijama koje su prije 5-6 godina prešle na autobuski saobraćaj tipa:49 (ex-54) Ilidža-Otes ili 24 (ex-99) Stup -Zabrđe-Smiljevići?
i  jeli linija za Tihoviće dobila novi broj ili je ostao stari broj - 60?

The_Dubster

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/snijeg-kolaps-saobracaja-na-padinskim-dijelovima

izdvojen dio:

Kako su nam kazali iz GRAS-a, od 19 sati 80 posto minibuskih linija nije radilo, tako da su građani kućama išli pješke ili taksijem. Ipak i taksijem su se mogli koristiti samo oni najsretniji, jer dežurni dispečer Sarajevo taksija kazao nam je da su se vožnje odvijale veoma teško te da se do mnogih adresa nije moglo ni doći.

I autobuski saobraćaj se odvijao otežano. Linija za Gornje Velešiće bila je obustavljena, a teško se stizalo do Vogošće i Podhrastova. Trolejbusi su također saobraćali smanjenim intenzitetom.

aaaaa

Citat: MILCHO  u Veljača 12, 2010, 10:05:07
Jeli bilo sličnih problema na drugim ex-minibuskim linijama koje su prije 5-6 godina prešle na autobuski saobraćaj tipa:49 (ex-54) Ilidža-Otes ili 24 (ex-99) Stup -Zabrđe-Smiljevići?
i  jeli linija za Tihoviće dobila novi broj ili je ostao stari broj - 60?

ma nije bilo tih problema jer su ove linije u "ravnici" a linija za Smiljevice vozi dosta sirokom cestom tako da tu nije bilo slicnih problema. Ma cast svakome ali gradjani Vogosce nerijetko imaju nerealne zahtjeve. Imaju ubjedljivoi najredovnihi prevoz jer na linij 21 rade 4 u špici i 5 zglobnih vozila osim vozila za Ilijas koja takodje prolaze kroz Vogoscu, međutim mjestani su non stop "kukali" na neredovan prevoz. Što se tiče linije 22a (stup Vogosca) na dijelu relacije su non stop saobracajne guzve i to se ne moze promjeniti povecanjem broja vozila jer bi i evenutalno druga vozila ostala blokirana u guzvama. Sto se tice linije za Tihovice islo se na to da se mjestanima izadje u susret jer su im minibusi postali premaleni , međutim oni opet nisu zadovoljni. Postoji kategorija stanovnista koji su navikli da non stop nesto zahtjevaju traze i bez obzira koliko im se izlazilo u susret oni ce se i dalje pojavljivati sa novim zahtjevima....

MILCHO

903 opet u stanju u kakvom sam ga vidio u garaži neposredno poslije povlačenja, skroz naget na stranu.  :o,

The_Dubster

u petak gbr 4414 završio na kuki ;D


MILCHO

#339
Citat: The_Dubster  u Veljača 21, 2010, 15:39:30
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/gras-prebacuje-odgovornost-na-vlasnike-trafika/komentari]http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/gras-prebacuje-odgovornost-na-vlasnike-trafika/komentari
eo kako na dobrinji doživljavaju gras...
-->

21.02.10. u 10:29 od katilferman
Molim gradjane, posebno gradjane Dobrinje da na svaki nacin radimo da se GRAS kao najgore javno preduzece konacno ukine i da se prevoz gradjana dozvoli nekome drugom. GRAS je, blago receno, gomila cobana i porodicnih veza!
Pa mogu reći da jedino na šta se mi sa Dobrinje možemo požaliti je ruta linije 31 od Dobrinje prema Nedžarićima, iskreno da kažem prema meni su i vozači i revizori korektno ponašali, jedino mi se dva puta desilo da revizori nisu vidjeli da im pokazujem dnevnu kartu pa su tražili da je poništim,  pomislio sam "Kad ne razlikuješ dnevnu od jednokratne, onda bi ti svako bez problema mogao proći s falsifikovanom". A stvarno ne razumijem šta ovi hoće što stalno pljuju po GRAS-u, mada mi to smrdi na jedan Sarajevski forum koji ne želim imenovati (bio sam učlanjen na isti). tu jedva dočekaju da popljuju nekog ili nešto. a na to upućuju izjave tipa "Grasovci su čobani i sl." koje se mogu vidjeti na pomenutom forumu...

aaaaa

#340

Ako se iko ne treba da zali na prevoz onda su to gradjani Dobrinje koji imaju 3 autobuske i 2 trolejbuske linije i uvijek imaju alternativu. Ovaj idiot koji vjerovatno ne placa prevoz misli da kad neko drugi preuzme gradski prevoz da ce i onda moci voziti se dzaba . Od toga nema nista.

MILCHO

Ako dodamo i linije 39 za Dobrinju 4 i 36 za Aerodromsko naselje koje pripada Dobrinji to je 5 autobuskih linija.

MILCHO

Pala mi je na pamet ideja kako bi mogle izgledati buduće GRAS-ove table za označavanje stajališta.



Volio bi da neko od odgovornih iz GRAS-a, "naleti" na ovo, jer će se kad tad morati označiti neoznačena stajališta.

amar

Na sarajevskoj Skenderiji
Fizički napadnut kontrolor GRAS-a

Još jedan u nizu napada na vozno osoblje GRAS-a dogodio se u ponedjeljak, 22. februara, na trolejbuskom stajalištu Skenderija, saopćeno je iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.
"Prilikom obavljanja svoje redovne aktivnosti na trolejbuskom stajalištu Skenderija napadnut je kontrolor naplate H. U. od za sada nepoznate muške osobe. N. N. osoba je prišla kontroloru i udarila ga pesnicom u predjelu oka, od čega je kontrolor odmah pao na zemlju i izgubio svijest, a napadač pobjegao s mjesta događaja. Motivi napada su nepoznati", navodi se u saopćenju.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Cetar, a kontrolor H. U. je u pratnji policijskih službenika odveden u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su fizički napadi na službene osobe preduzeća GRAS za svaku osudu i zahtijevaju hitnu intervenciju nadležnih organa u cilju smanjenja ovakvih i sličnih pojava.

The_Dubster

zanimljiva situacija u ponedjeljak.
na pofalićima preko puta robota je unicredit banka, međutim ljudi se dovezu i ostave svoja auta na autobusku stanicu i obavljaju svoje poslove. i onda se dovede u ovu situaciju


da bus ne može stati na stanicu kako treba, i mora stati i izbaciti sve četiri i pravit zastoje. a mislim da prije stanice ima znak - zabrana za vozila osim buseva.... a policije po običaju nigdje da kazni ove ostale. došli su tek nakon jedno 20 minuta kada se sve rasčistilo... jedno veliko (N) za policiju....

još jedna vijest - ekskluzivno - danas se oko 1 u tramvaju na relaciji od nedžarića do stupa dva čovjeka pošteno išamarala zbog toga što je prvi drugom zapeo za ceker i nešto mu prosuo... sve se završilo vrlo brzo, oba sa pocrvenjelim obrazima i blagim umorom od nagurivanja ;D