Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

NP-549

Prirez, odnosno porez na dohodak bi se trebao plaćat onoj JLS gdje ga i zaradiš (a ne po prebivalištu) pa nebi bilo tih kvazi preseljavanja u 3PM gdje ne plaćaju prirez i još usput dobiju 1000 kuna prijevoza jer .....

Ivan

Bez brige, iz ovog i ovakvog Zagreba bježe i firme a ne samo "fizičke osobe"... Bitno da Bandić dođe naslikavati na sastanke s direktorima kojima "daje podršku" i na otvorenje IKEA-e u Rugvici, a što zna prosječni glasač o granicama JLS.
russian_roulette

smogovci.bbb2

Kad smo već kod ove teme da li je normalno da novi (6g) zglobni MB Citaro voze za VG i Zaprešić a putnici na 107, 109, 222 se voze u kockicama. Čime su putnici iz Županije participirali nabavu tih autobusa. Cijena karte sigurno nije dostatna.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Znam da je bilo frke oko toga kad su došli novi busevi (konkretno sa Goricom), i onda je Veliki vođa naredio da idu na Goricu novi Citari + 5 Lion's City-a u garažu VG, ali samo za liniju 330

konkordsky

Citat: Ivan  u Ožujak 20, 2015, 16:45:53
Pa dobro, ova garnitura je napravila puno štete, ali mislim da nisam naivan ako kažem da život ide dalje, uostalom ja sam se još krajem prošlog desetljeća znao raspisati da je trajno neizdrživo što se radilo tako da sam svjestan problema (dok su neki govorili "neka se samo kupuje"), ali stvari ne mogu i neće potpuno stat jer barem male obnove voznog parka mora biti, uostalom ako su se manje nabavke događale i u ratnim godinama '92, '94 i '95 kad je itekako nedostajalo novaca a ni sljedećih godina nije bilo lako, onda se može i sad dok je problem dug koji se donekle stabilizira dok se proračun smanjuje, a ne potpuna besparica.

Zato ne znam zašto bi bilo nerealno u sljedeće dvije godine kupiti 30-50 autobusa, ako zaokružimo na 40 i ako je pola od toga zglobno onda pričamo o otprilike 10 milijuna eura, a zagrebački proračun za 2015. je skoro 7 milijardi kn, dakle budite realni i ne paničarite, jer takva nabavka bi bila samo 1% proračuna za jednu godinu, poslije 7-8 godina zastoja u obnovi voznog parka (jer ove kantice ne računam), ne znam zašto ne bi prošlo.

mi smo očito bolje funkcionirali u ratu nego sada u miru, nekako su se našli novci '92, '93, '94 za nabavku kakvih takvih novih autobusa, mislim da je cijena niskopodnog zglobnog MAN-a bila 2,8 milijuna kuna, a solo oko 1,6 milijuna kuna. danas je daleko lakše i povoljnije doći do kredita nego ratnih devedesetih. pravo je pitanje kojeg proizvođača izabrati i koje tipove autobusa imati u voznom parku. u idućih pet godina svakako treba nabaviti 40 zglobnih te 100 solo vozila a dinamiku nabavke odrediti će Grad prema mogućnostima.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

822DoDo

Ove godine dolazi 40 Mercedes - Benz Citara. 20 u APP i 20 u APD...time O405GN idu u rashod
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Dreamwalker

Novih, polovnih? Ima li detalja oko motora, opreme, načina financiranja i vremena dolaska (u kojem mjesecu dolaze)?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

822DoDo

Novi, euro 6 motori...nisam previše u detalje ulazio...samo znam da dolaze sigurno ove godine čim se riješe neke pravne stvari...u ZET autobusi a u Čistoću kamioni...i onda će se kocke dati u rashod

C2

Bilo bi mi drago da Citaro C2 dođe u ZET. Zna li se hoće li svi biti zglobni ili će bit i solaša? I što je s MAN CNG autobusima? Zar se je od njih odustalo?

Ivan

Citat: 822DoDo  u Siječanj 24, 2016, 15:14:31
Ove godine dolazi 40 Mercedes - Benz Citara. 20 u APP i 20 u APD...time O405GN idu u rashod
'Ajde prvo objasni otkud ti ta informacija jer neki su iz vedra neba isto tako pisali da će doći MAN a čuli su od "izvora u ZET-u" (i pomalo je zamorno raspravljati na taj način), i drugo, volio bih znati zašto si napisao post u ZET razno kad postoji tema o nabavkama, ne mislim puno špotat ali dovoljno si dugo tu da znaš da takva tema postoji. ;) Jednostavno nepotreban posao za moderiranje.
Dakle molim vas da se bar donekle držite discipline s tim što prenosite, i kud to smještate po temama. ;)

Službeno su iz ZET-a donedavno izjavljivali da se kupuje više solo  (a mislim da bi bilo i racionalno pošto trenutno bezveze rasipaju gorivo na 113, 124, 206, 237 itd.)

822DoDo

Pričao sa jednim od šefova o kockicama pa je to spomenuo...da su odabrani autobusi i da će to biti Citaro Euro 6 (rekao je i oznaku slova koji točno Citaro ali to mi je nekako samo prošlo kroz uši, uglavnom nije spomenuo G) a ja nisam htio biti zabadalo i detaljnije ispitivati jer si ne želim pokvariti iznenađenje kad stignu.
Imam vrlo jednostavno objašnjenje za pisanje teme u ZET Razno. Nisam nikako mogao naći ovu temu na Tapatalku već samo ZET Razno. Ispričavam se na pogrešci i nadam se da je uvažena jer sam slabo upoznat sa radom Tapatalka, a inače se trudim da uvijek pogodim temu

tramvajac 92

Ja ću sad bubnut nešto, a to je da je njima iz dupeta u glavu došlo da postoje i drugi autobusi osim mini, solo i zglobnog, pa su možda rekli da bude LE.  ;D

man323

Stvarno mi nije jasno zašto su, ako se glasine potvrde točnima, odabrali opet Citara. ZET je imao dosta problema sa "facelift" Citarom, i pritom se dobro opekao i opet čini istu pogrešku? Nisu MAN-ovi sveti, ali s njima nema tolikih problema kao sa Citarima.

Ivan

Mogao si pričati i s gradonačelnikom da ti nešto obeća ali to malo znači kad nije ni raspisan natječaj, a kamo li proveden...
A nije da nisam i od šefova par puta znao čuti netočne stvari osobno, treba to uzeti sa zrnom soli i ovo je valjda stopedeseti put da je netko dobio "povjerljivu" informaciju koju ničime ne može potkrijepiti.

Uglavnom, možda je odlučeno da se proba nabaviti Citare kako su ranije bili namještani natječaji, no to ne znači da će shema svaki put proći, i ne znam tko bi uopće gurao Mercedes u javnu nabavu u Hrvatskoj otkad je Euroline propao, otad nikome u RH nisu došli novi kad nema više njihovih veza i lobija, tko bi uopće bili novi igrači koji bi to osigurali za MB?

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln