Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

421

Citat: shef  u Veljača 07, 2017, 12:42:27
Eto vam i službeno i s potpisom dipl. politologa Milana Bandića. Rezultati su Iveco, Iveco, MAN.
Sad bu netko sretan! yahoo
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Ja se samo nadam budući je mala nabavka da ih neće dijeliti među pogonima nego solo na jedno mjesto, zglobne na drugo pa izjednačiti sa par Citara G i Lion'sa iz 2009.

Filip7

Eto nam i službeno s potpisom dipl. politologa Milana Bandića izbijeno nam iz džepova svima 615 410.70 € ili u kunama po nekom srednjem tečaju 4 582 828.74.

Opcija koja je odabrana Unicredit - Iveco + SG - Iveco + Porsche - MAN iznosi 6 505 777.20 € dok da je odabrana najjeftinija opcija na ovom natječaju Unicredit - Iveco + Unicredit - Iveco + OTP - Solaris iznosila bi 5 890 366.50€.

Po meni je ovo sramota da ode bespotrebno 615 410.70 € u zrak zbog 50 Nm. Bome nisam očekivao da su tako skupi Nm....

MAN2001

yahoo Kako me ovo iznenadilo presretan sam!!! 8-8 yahoo

Ivan

Citat: Tomek  u Veljača 07, 2017, 15:52:16
Ja se samo nadam budući je mala nabavka da ih neće dijeliti među pogonima nego solo na jedno mjesto, zglobne na drugo pa izjednačiti sa par Citara G i Lion'sa iz 2009.
Da, tako bi definitivno trebali. I sa starim školskima se može bolje napraviti prebacivanje nego dijeliti novu seriju..

Zna li netko koji je model Iveco prigradski?

Nadam se da je Crossway LE da može lakše i na redovne linije, kad nije skup i potrebniji je takav bus... Prigradskih visokopodnih školskih a i drugih koji se ne koriste ionako ima previše za ZET, a nije mi ni jasna logika zašto ne olakšati život djeci s posebnim potrebama.

tramvajac 92

Citat: Tomek  u Veljača 07, 2017, 15:52:16
Jedino ako se pošalju solo u jednu garažu, zglobni u drugu ima malog smisla. Bilo bi tragično da npr. odu Iveco u APD, i da APD u APP pošalje npr. 473 - 477, čisto radi našeg popisa. ;D

Tomek

Moja zamisao je iako volim MAN-ove da zglobnjaci odu u Dubravu, a solo Iveco u APP, pa Dubrava pošalje, 4 ili 5 Citara G (193-196), a Podsused Dubravi par Lion'sa (321-324).. Nije to zbog popisa nego zbog vozača, koji su naviknuti na određeni tip.. Čak i da svi novi odu u jednu garažu nije problem pa se nadomjesti sa ovim spomenutima jer i tipiziranost voznog parka je dobra.

smogovci.bbb2

Citat: Tomek  u Veljača 07, 2017, 17:59:04
Moja zamisao je iako volim MAN-ove da zglobnjaci odu u Dubravu, a solo Iveco u APP, pa Dubrava pošalje, 4 ili 5 Citara G (193-196), a Podsused Dubravi par Lion'sa (321-324).. Nije to zbog popisa nego zbog vozača, koji su naviknuti na određeni tip.. Čak i da svi novi odu u jednu garažu nije problem pa se nadomjesti sa ovim spomenutima jer i tipiziranost voznog parka je dobra.
Zar ne bi bilo logično da APP pošalje zglobne CITARO-e u APD?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

U ovih 7 godina mislim da su se i APP naučili raditi na Citaru G iz 2009., a i APD na Lion's Cityju iz 2009. tako da mi nije to nešto logično.. Mislim samo da se ova mala narudžba ne cijepka, jer glupo je da neki tip bude u 2 komada u nekoj garaži. Općenito mi nije jasno zašto nisu ili sve solo ili sve zglobne sad naručili, a onda slijedeći put obrnuto.

Tomek

Inače u Podsusedu se javlja i problem linije 109, jer NG312 je sve manje, NG313 isto nisu u cvijetu mladosti sa svojih 13 godina, a Citari G(sa vratima na senzore) i Citelisi 18m(autonomija) se nisu pokazali na toj zahtjevnoj i prekrcanoj liniji, tako da će biti zanimljivo..

Dreamwalker

Ne bi bilo i nepošteno da LC G odu u APP u zamjenu za 10 Citara G zbog linije 109. Čini mi se da bi ti autobusi bili najbolji izbor za tu liniju, rasteretila bi se serija zglobnjaka iz 2004., ali poštedjeli bi se i preostali NG 312. Što se tiče Urbanwaya, što se mene tiče, mogu slobodno otići u APP za 5 MAN-ova iz 2009. S tim da protiv Iveca nemam apsolutno ništa protiv. Naprotiv, draže mi je da su oni kupljeni nego Mercedes.

Evo, Tomek me je malo preduhitrio.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Tomek

Treba vidjeti i kakva će vrata imati ovi zglobni MAN-ovi, da nije neki pametnjaković opet na senzor naručio...

smogovci.bbb2

Koliko sam upućen od insidera unutar ZET-a nije još ništa zaključeno oko ove nabavke autobusa. Solaris je navodno već pripremio žalbu ne samo na natječaj nego i prema EU zbog "diskriminacije 50 Nm"
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN2001

Opet prokleti Solaris zašto se nemogu pomiriti da im ne želimo proizvod?!?A za Lc G bit idealan za 109!

Tomek

Zašto ne bi željeli proizvod ako je jeftiniji, a iste kvalitete? Ne shvaćam, očito ti ne plaćaš prirez...