Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Tomek

Inače prvi Crossway LE u Hrvatskoj je bio zamjensko vozilo ZET-a i onda je prodan Autotransportu Karlovac i taj ima troja vrata kao ovaj na slici.

Urbino LE

To je dobro što je Euro 5. Inače ako uđemo u EU bi Promet trebao platiti svu cijenu blamaže kada je nabavio Euro 3 motore u MAN-ovima dok je Euro 4 bio na snazi. Naime sa stupanjem Euro 6 norme sljedeće godine Euro 3 vozila će postati u EU ta na koja će se svake godine plaćati nemale dodatne takse pa vjerujem tako i u Hrvatskoj.

netko

Postoji i Crossway LE sa još širim trećim vratima tj.kao 1. i 2.
Što se tiče čepa na 2. vratima nevjerujem da če nastati.Citari i Classic G vozu sa 3 vrata i budu puni ko šipak,ljudi koji sjedu odzada mogu uz malo zamolbi izaći bez problema.Stvar je razuma,a i nevjerujem baš da če ih sad "ubijati"na nekim teškim linijama.

Ono što mi se najviše sviđa kod novih autobusa su kamere.Mislim da je Promet prvi prijevoznik u HR sa ovakvim kamerama u autobusu.Kod nas je ovo još nažalost SF,dok je u europskim zemljama to sasvim normalna stvar.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Tomek

ZET-ovi MAN-ovi Lion's City iz 2009. imaju svi kamere unutra. Isto i svi niskopodni tramvaji u ZGB-u. U autobusima kamere baš ne koriste, ali kod tramvaja su već više puta lovili džepare i razne sitne lopove preko kamera.

COVIK

Sve pohvale kolega Avtomontažafan na kvalitetnim i opširnim slikama iz garaže.

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

baco

Čuo sam danas, da će Dubravci uzest jednog crossway-a a Regio 246 (ili 254) će ici za agenciju ili kao zamjena za rashod...

Josip-Split

Citat: baco  u Prosinac 26, 2012, 00:08:57
Čuo sam danas, da će Dubravci uzest jednog crossway-a a Regio 246 (ili 254) će ici za agenciju ili kao zamjena za rashod...

rashod čega?

ROAD

Nisu im loši ovi Irisbusi.
NEOPLAN VIP CLASS

troosovinac

nema rashoda nego če vozit za Drniš umjesto 198
bela lađa

Urbino LE

Zato što linija prolazi kroz Sitno koje je u općini Split, a dobro znamo da se uvijek na području općine Split koriste novi busevi. Doduše Regio bi kao trebao biti bolji bus nego Crossway, ali potonji osim što je noviji ima i snažniji motor koji bi trebao dobro doći liniji kao što je 28.

troosovinac

Citat: COVIK  u Prosinac 26, 2012, 10:20:06

A tko su ti "Dubravci" i kako to oni mogu "uzest" novi bus.kakve to oni privilegije imaju da biraju koji će ih bus vozit???
HGS
bela lađa

neopran

priča se kako će 202 i 197, a možda i 196 se maknit s drniša na neke linije di su neoplani a da će doć ili regio ili irisbusevi. s tim da 198 već dosta dugo ne vozi za drniš nego gradski busevi umisto njega

STEFI- GRAF

Jel Ogorje dobiva crossway-a ???Manovi i Conecti biće idu na kaštelansku zagoru ???Jel sad PJ Trogir šta dobiva ???

Urbino LE

Loše će sve biti za vozni park prigrada dok se mora vozat djecu iz OŠ Pujanke.

guest16

jel 35 ista dobiva novih buseva ako mozda znate