Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Urbino LE

Zna li itko kako napreduje slijedeća nabava(ona od 51 milijun kuna) ili je to stalo sa izborima? Naprosto su hitno potrebni novi zglobovi jer toliko je (pra)starih, a ni oni 10-godišnjaci SG313 i Conecto G nisu u najboljem stanju.

actros

možda malo O.T. al da se mene pita ja bih izbacio sve zglobnjake i uveo kratke solaše ; na njima bih odmah zavario druga i treća vrata, tako da se mogu otvarati samo prednja, i to po mogučnosti samo jedno krilo  :P
zglobnjaci su dobri za socijalizam gdje je švercanje način života, ili pak za strogi kapitalizam gdje to nikome ne pada na pamet  ;D
za nas koji bi malo vamo-malo tamo oni nemaju smisla
...autobusi prekrcani, karte skupe, ogromne subvencije i ulaganja -------> a Promet vječno u gubitku  ???

Urbino LE

Pa problem Prometa i je što su autobusi veći dio dana (polu)prazni i što kada su puni to je u samo par frekventnih uri, a drugi je problem šta isto se penzioneri najviše voze koji imaju besplatan prijevoz i često stvaraju bespotrebnu gužvu. Ali kako se čini ide se i dalje većinom na solaše i u slijedećoj nabavi od 51 milijun kuna.

Financijske dubioze su vrlo vjerojatno i zbog krađa i provizija...

qwertz

napokon se uspilo registrirati i posljednja 4 kombi busa,izgleda da je jedan več otišao voziti na k.stari-rudine

Spiker

A, riješili su homologaciju.

qwertz

izgleda da jesu kada su ih registrirali

Shole

Naši riječki minibusi su imali problem sa homologacijom (vozili mjesec dana na PP tablice)  zbog nedovoljnog razmaka od sjedala na poda na mjestu gdje je blatobran. Sad su napravili dva nosača i podigli te siceve i normalno su dobili homologaciju i prošli tehnički. Ko zna šta na vašima nije valjalo.

Jeste li uspjeli ustanovit koji mjenjači su u novim MAN-ovima ?

Urbino LE

Da jesmo poodavno, 4 stupnja su i zvuk Voitha samo i dalje čudno mi je mod 1, 2 bez 3 to još nikada nisam vidija barem ne kod novijih mjenjača, ili ih ima sva tri ili uopće ne.

tramvajac 92

Zagrebački citiyi iz 2006 imaju isto vdo ali se na ovom displayu u sredini vidi stupanj prijenosa. Vidi li se kod vas?

setra

Citat: Urbino LE  u Lipanj 15, 2013, 17:23:18
Da jesmo poodavno, 4 stupnja su i zvuk Voitha samo i dalje čudno mi je mod 1, 2 bez 3 to još nikada nisam vidija barem ne kod novijih mjenjača, ili ih ima sva tri ili uopće ne.
voith s 4 brzine a to sta nema 3,,,nije problem jer u položaju 1 mijenja 1 i 2 ,u položaj 2 mijenja 2 i 3 a u d normalno sve 4 ,,e sad da budemo sigurni ispitam u ponedjeljak pa javim

qwertz

u dva mijenja od 1-3 brzine,samo ima čudno mjenjanje brzina kada je u D,prebrzo ih mijenja te ga zaguši,te se mora voziti prvo u 2 pa onda u D

Urbino LE

Citat: Avtomontažafan  u Lipanj 21, 2013, 21:29:09
Na Prometovom webu je izašao plan javne nabave za 2013., a tu se spominje i nabava novih vozila, a to su 4 solo i 4 zglobna niskopodna autobusa, 8 poluniskopodnih i 5 minibusa (već spominjana nabava od 51 milijun kuna)

I još jedan turistički ako sam dobro vidio. A kako stoji da je valjda započelo već u travnju to sve skupa za očekivati je da se skoro sazna i koji tip autobusa se uzima.

stripi

zglobni solaris urbino je prosao ,svi cupaju kose nesto je cudno u ovim  nabavama ... ok nije 100  % ...ali ovo je stvarno cudno jos im fali King Long i imaju sve tipove koji su kod nas na trzistu  ...jer ko cuo za racionalizaciju pa da imaju posla sa jednim proizvodjacem ...ok dva ... ovo je previse i za Promet ...ah da MAN ima preko Neoplana dionice u Solarisbus ...

Majstor

Pa ima li zastupnika u Hr
Samo mi sudite pošteno !

Urbino LE

Citat: stripi  u Lipanj 26, 2013, 00:10:43
zglobni solaris urbino je prosao ,svi cupaju kose nesto je cudno u ovim  nabavama ... ok nije 100  % ...ali ovo je stvarno cudno

Nema tu ništa čudno. Cijena koju Solaris može ponuditi ne mogu ni Mercedes ni MAN, a vjerujem da Solaris može bez probleme zadovoljiti sve uvjete propisane istim. Jedini koji bi mogao cijenom konkurirati je Iveco no njih možda zezaju snage motora ako su propisane natječajem. Mora se uzeti tada najjeftiniji što je valjda Solaris.

Ali dobro je to ako će proći Solaris sa DAF motorom po Euro5/EEV, štedljiviji je nego Mercedes ili MAN i to dosta.

Ako znaš da je tu prošao Solaris što je prošlo kod solaša i polu-niskopodnih?