Vozni park i novosti

Autor shef, Siječanj 20, 2008, 15:23:48

shef

Link ti je mrtav. Popravi.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tony

http://www.ezadar.hr/clanak/pet-novih-autobusa-za-gradski-prijevoz         evo ga ekipa link za slike novih autobusa i popratni tekst

Zadarska tvrtka "Liburnija" kupila je pet novih "Mercedes O 530 Citaro" autobusa, naimjenjenih za gradski prijevoz.

Ukupna vrijednost investicije iznosi milijun eura u neto iznosu.

- S obzirom da smo do sada pokrili 3/4 duga za prošlu nabavku autobusa, te nemamo problema s otplatom, odlučili smo se za nabavku pet novih autobusa koji su nam bili potrebni. Moram reći kako nabavka novih autobusa neće biti razlog za pokupljenje karte, te građani ne moraju strahovati da će cijene karata "ići u nebo" - kazao je direktor "Liburnije", Edvin Šimunov.

Pet novih autobusa za gradski prijevoz (foto:Saša Čuka)

Svi su autobusi klimatizirani, sa duplim staklima, a ukupan kapacitet putničkog prostora je 82 mjesta, od čega 34 sjedeća, te 48 stajaćih.

tony

Autobusi su komforni, klimatizirani, imaju po tri tv monitora i šest zvučnika, mogućnost spuštanja ulazne strane vozila, video nadzor vrata i unutarnjeg prostora s pohranom na tvrdi disk...

Tomek

Gdje su im naprijed znak Mercedesa? Otkud su kupljeni?

Paško

Mislim da su im maske oblijepljene da se ne oštete prilikom transporta.
EDIT: Ili pak ne? Hmm...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Dubai_Bus_on_26_December_2007_Pict_2.jpg

Došli su iz Dubaija.
Zna netko raspored sjedala? Unutra izgledaju dosta različito od splitskih. Prva vrata su jednokrilna?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tomekk

A po čemu se zna da su došli iz Dubaia? Ja bi prije rekao da su rađeni za njihovo tržište pa nisu završili dolje nego u HR...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Paško

To je isto lako moguće, pogotovo ako su stari godinu dana. To onda vrlo lako može biti dvosjekli mač - kupe ih za nižuu cijenu, a onda svakakvih problema, od homologacije nadalje
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Zadarsko dite

Citat: Avtomontažafan  u Lipanj 29, 2012, 00:13:44
To je isto lako moguće, pogotovo ako su stari godinu dana. To onda vrlo lako može biti dvosjekli mač - kupe ih za nižuu cijenu, a onda svakakvih problema, od homologacije nadalje

Jucer prosli tehnicki pregled.

peron24

Jučer je na lokalnoj televiziji bio prilog o novim Citarima.Navedeno je da su kupljeni na leasing za oko milijun eura.Dobili su i garažne brojeve od 246 do 250.
Uskoro će biti pušteni u promet.U današnjoj Slobodnoj napomenuto je da u Zadru postoje već 4 takva Citara,a ustvari nije 4 nego 6 kupljenih 2008.
I sad nevezano uz ovu temu zanima me da li je u Liburniji ikad bilo zglobnih autobusa? Puntamika je nekad davno imala jedan.

Zadarsko dite

Citat: peron24  u Lipanj 29, 2012, 18:20:08
Jučer je na lokalnoj televiziji bio prilog o novim Citarima.Navedeno je da su kupljeni na leasing za oko milijun eura.Dobili su i garažne brojeve od 246 do 250.
Uskoro će biti pušteni u promet.U današnjoj Slobodnoj napomenuto je da u Zadru postoje već 4 takva Citara,a ustvari nije 4 nego 6 kupljenih 2008.
I sad nevezano uz ovu temu zanima me da li je u Liburniji ikad bilo zglobnih autobusa? Puntamika je nekad davno imala jedan.

Postoji i slika u danasnjem Zadarskom listu.

U Liburniji su bili zglobni autobusi, popularno zvani "braca Bajic", bilo ih je mislim cetiri, sanosi s200. Prodani su negdje iza rata. Puntamikin je bio vetter i isao je za Zagreb preko Velebita neposredno nakon rata. Bilo je zanimljivo ici iza njega prema Prezidu.......

Zadarsko dite

Od jucer su u pogonu novopridosli autobusi.
Sudeci po pilotima koje sam vidio za upravljacem dva nova autobusa, ne pise im se dobro. Unaprijed kazem steta dobrih strojeva......

megaliner

Drago mi je za vozni park u liburniji jer su od juce poceli raditi pravi strojevi,INACE JA VOZIM JEDNOGA OD TIH 5 komada novi su svi dosli i ne iz dubaia nego iz grcke jer su bili naruceni za dubai mislim 120kom valjda je bila rezerva 10 kom od koji smo mi kupili 5 savrseni su i gotovo.

Zadarsko dite

Citat: megaliner  u Srpanj 03, 2012, 14:57:32
Drago mi je za vozni park u liburniji jer su od juce poceli raditi pravi strojevi,INACE JA VOZIM JEDNOGA OD TIH 5 komada novi su svi dosli i ne iz dubaia nego iz grcke jer su bili naruceni za dubai mislim 120kom valjda je bila rezerva 10 kom od koji smo mi kupili 5 savrseni su i gotovo.

Ja ne vozim to i ne vozim se u tome. U cijeloj je Liburniji svega par vozaca koji znaju sto je autobus i koji paze na putnike, autobus i ljude oko sebe. Ostali su nekakvi a jedan dio je ajme majko. Srecom se pojavio Lulic pa vise nisu (jedina) opasnost na gradskim ulicama i zupanijskim cestama.

Znam samo kako ono sto sam vidio za volanima novih autobusa sigurno nece paziti na njih.......

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

megaliner

Dragi moji prijatelji ja mislim da su autobusi u liburniji jako dobro ocuvani, pogotovo ovi novi i da nema problema sa ni jednim naj novijim rade vec 7dana i bez greske klime su vrhunske sto se tice vozaca sto kaze Zadarko Dite da je jao autobusima ko ih vozi on se jako vara naravno da nas ima svakakvi ali za gradske vozace se nema sto pozaliti.