Slavonski Brod - Terzić bus - gradski prijevoz

Autor Ivan, Siječanj 26, 2008, 15:22:03

mate

Citaro na liniji 4+, jedinoj liniji koju Terzic vozi van Grada (Sl.Brod - Bukovlje - Vranovci)

mate

U Terzic Bus stigla jos jedna prinova za gradski prijevoz - MB Sprinter, ako sam dobro zapamtio rege su mu SB-271-EZ

mate

Neoplan jutros na liniji 2 (A.Kolodvor-Podvinje-A.Kolodvor) u ulici N.Zrinskog, sorry na prljavoj sajbi :(

Maloprije je viden i jos jedan Sprinter, koji je prinova, rege su mu SB-270-EZ

mate

Jedna od dvije prinove veceras odmara

Inace, ovaj i drugi Sprinter koji su stigli su uvezeni iz Njemacke, ex. Autobus Oberbayern

mate

shef

Slavonski je Brod vjerojatno jedini grad u Hrvatskoj u kojem je javni prijevoz učenika definiran vremenskim ograničenjima. Roditelji ondje plaćaju mjesečne učeničke karte 100 kuna, a razliku do punog iznosa subvencionira Grad. No, sada je ovlašteni gradski autoprijevoznik Terzić bus na svoje autobuse izvjesio natpise, po kojima učenički pokaz ne vrijedi poslije 20 sati, nedjeljom i blagdanom.

Taksijem jeftinije

Samovoljno su odredili vrijeme kada učenici to jesu, a kada nisu! Upozorila nas je na to jedna zbunjena i ogorčena majka.

– Moj sin sada mora plaćati dodatnih 8 kuna po svakoj vožnji u vrijeme kada mu autoprijevoznik ne priznaje status učenika. Ispada da bi mu bilo jeftinije voziti se taksijem, koji kada se udruži s još trojicom kolega stoji samo pet kuna – kazala je majka srednjoškolca iz Brodskog Vinogorja. Njezino mišljenje dijele i mnogi drugi roditelji koji žive u okolnim prigradskim naseljima.

Autoprijevoznik Juro Terzić na optužbe odgovara kako je normalna cijena mjesečne karte 350, a s komercijalnim popustom 250 kuna. Roditelji je, međutim, plaćaju samo 100 kuna, uz 70 koliko bi, kaže, trebao platiti Grad, što ukupno opet iznosi samo 170 kuna. Prema njegovim riječima, učenici sa svojim pokazom mogu iz grada ići poslije 20 sati, ali ne i u grad jer nitko ne ide u školu tako kasno.

– Roditelji nemaju razloga žaliti se jer iznos koji oni plaćaju za mjesečnu kartu manji je od polovine njezine cijene. Osim toga, mi se ne možemo uspoređivati s drugim gradovima jer je tamo situacija potpuno drukčija.

Ni za pun rezervoar

Gradovi kupuju autobuse i snose gubitke, a ja za iznos koji mjesečno dobivam od Grada ne mogu napuniti ni jedan rezervoar. Usto, nemam gotovo nikakvog dnevnog prihoda – kaže Terzić.

U Društvu "Potrošač" kažu kako bi potpuno normalno bilo da mjesečna karta koju roditelji kupuju za svoje učenike vrijedi svaki dan 24 sata. Trebalo bi, kažu, provjeriti opće uvjete poslovanja i je li ovlašteni koncesionar imao zakonsko pravo uvesti novo pravilo.

– Ne mogu govoriti o konkretnom slučaju jer nisam upoznata s detaljima, ali očito je riječ o želji autoprijevoznika da na štetu učenika i roditelja ostvari dodatnu zaradu. Pozivam roditelje da nam se jave, pa ćemo vidjeti kako im možemo pomoći – kaže voditeljica osječke ispostave "Potrošača" Mira Brumerček–Lukačević.

V. Balen - Večernji List

A ništa, onda se bolje ostavit gradskog prijevoza...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mate

Zato je dns oko 13 h dolazila i Nova TV, ali poslje toga je koncesionar ipak je povukao svoju odluku. Kako stvari stoje, nema tu vise ni s Gradom nekog skladnog odnosa

Citat:

Ograničenja za učenike srednjih škola s područja Grada Slavonskog Broda više nema.

Nakon što su portal Soundset.hr i radio Soundset Brod postavili  javno pitanje o zakonitosti Odluke koncesionara javnog gradskog prijevoza u Slavonskom Brodu o ograničenjima za srednjoškolce kojima država plaća mjesečni pokaz došlo je do promjene. Zabrana kojom su nakon 20 sati srednjoškolci morali plaćati redovnu dnevnu kartu je povučena.

"Povukao sam odluku do daljnjega", kratko je za Soundset izjavio Jure Terzić.

Ipak unatoč njegovoj izjavi u autobusnoj liniji 1 javnog gradskog prijevoza koja je prometovala danas u 14:10 sati (samo pola sata nakon telefonskog razgovora sa Terzićem nap.a.) iznad izlaznih vrata autobusa i dalje je stajao natpis o izvanrednom plaćanju za srednjoškolce.

soundset.hr

A evo i jedne slike od danas

mate

mate

Centroliner SB-461-EI

Malo o reklamiranju na busevima JGP, vecina buseva ima barem nekakvu reklamu, ako se ne varam samo Sprinteri SB-666-DU, i SB-270-EZ, zasad nemaju reklame, mini busevi imaju ugl. reklamu jedne firme (proizvoda), dok veliki busevi imaju reklame vise firmi, to mi se nekako ne uklapa, ali sto je tu je, treba se nesto i zaraditi od reklamiranja, evo kako to izgleda:

MB Sprinter SB-271-EZ

MB Cito SB-151-DM

a evo kako to izgleda kada na busu ima reklama vise firmi, u pitanju je Centroliner SB-461-EI

ugl. kad stignem zabiljezim i ostale reklame na busevima

mate

Sprinter SB-666-DU

reklama na Ivecu

mate

mate

mate

Inace rijetko koristim GP u Sl.Brodu, jucer je bila jedna takva prilika, ujutro sam isao s Centrolinerom SB-300-EI, do B.Vinogorja (brdski dio grada), i ugodno sam se iznenadio, bus ide odlicno, a i unutrasnjost je kao u apoteci, nema niceg isaranog, niti iceg pokidanog, sve je u tip top stanju... Evo slike, na stanici gdje sam izasao

mate

Dvije danasnje

Iveco

Centroliner koji je neki dan dobio ove reklame

mate

Vw LT nedavno je dobio ovu reklamu za jedno lokalno pogrebno poduzece