Najbolji gradski zglobni niskopodni autobus

Autor Tomek, Siječanj 27, 2008, 19:07:50

Tomek

U podforumu Rijeka je pokrenuta ovakva anketa koja mi se učinila vrlo zanimljivom, no tamo većinom glasaju dečki iz Rijeke, a budući da i drugi gradovi u Hr. namjeravaju obnoviti svoju zglobnu niskopodnu flotu, otvoriti ćemo jednu univerzalnu anket gdje ću ubaciti još koji model kojeg nema tamo.

Dva puta može svatko glasati.

Izbor je veliki, modela sam zbilja mnogo stavio, ako netko ima baš veliku želju još nekog ubrojiti neka mi javi na pp, ali mislim da je ovo dovoljno.
Ljubitelji gradskog prijevoza na Vama je red  ;)

Ivan

Nemoj se ljutiti, ali ne vidim kakvog ovo ima smisla. Na riječkom forumu je anketa dobra jer se anketa tiče konkretne nabavke, ali ovdje, dati općenito mišljenje? Ne znam kako. Obično se autobusi rade po serijama u kojima zglobni uglavnom imaju golemu većinu osobina kraćih verzija istog modela, pogotovo otkad se i zglobnjaci rade sa stražnjim motorom. Jedina stvar koju se može uzeti kao bolju ili lošiju je zglobna tehnika, a o njoj se obično nema puno što reći...

Bolje bi bilo da je anketa "najbolji moderni gradski bus"...

maky

Postoji razlika jedino između  "običnih" zglobnjaka i  Van Hoola koji ima  upravljivu stražnju osovinu...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Lion

Ja sam glasao za Hess i Conecto. Može li netko naći i staviti ovdje slike tog novog Conecta, na Internetu se može naći jako malo.
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

kico101

Citat: Lion  u Siječanj 29, 2008, 20:15:59
Ja sam glasao za Hess i Conecto. Može li netko naći i staviti ovdje slike tog novog Conecta, na Internetu se može naći jako malo.
MB Conecto G LF
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Lion

Citat: kico101  u Siječanj 29, 2008, 20:44:13
MB Conecto G LF
http://i87.photobucket.com/albums/k142/kico101/Autobusi%202/conectokoruklu.jpg

Službene sam fotografije vidio, ali nigdje ne mogu naći slike bus-fanova, gdje se vidi Conecto kako vozi za nekog prijevoznika. Nije valjda da ih nitko ne kupuje? Mislim da u Mercedesu nisi ni svjesni koliku konkurenciju Conectu radi Citaro. Pogledajte samo da je krajem prošle godine Bukurešt u Rumunjskoj (slabo razvijenoj zemlji) kupio 500 Citara, a ne Conecta. Pa Citaro bi trebao biti skuplji, zar ne?
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

Ivan

Citat: Lion  u Veljača 01, 2008, 22:09:15
Citat: kico101  u Siječanj 29, 2008, 20:44:13
MB Conecto G LF
http://i87.photobucket.com/albums/k142/kico101/Autobusi%202/conectokoruklu.jpg

Službene sam fotografije vidio, ali nigdje ne mogu naći slike bus-fanova, gdje se vidi Conecto kako vozi za nekog prijevoznika. Nije valjda da ih nitko ne kupuje? Mislim da u Mercedesu nisi ni svjesni koliku konkurenciju Conectu radi Citaro. Pogledajte samo da je krajem prošle godine Bukurešt u Rumunjskoj (slabo razvijenoj zemlji) kupio 500 Citara, a ne Conecta. Pa Citaro bi trebao biti skuplji, zar ne?
Mislim da je još znakovitije da je Citare kupovao i Istanbul. Možda je MB-u bilo pametnije da dio proizvodnje Citara prenese u Tursku i radi ih sa malo slabijom opremom (kakva ionako je u Bukureštu, prema slikama koje sam vidio), ionako je i taj Conecto rađen na Citarovoj šasiji...

Btw., možda bi bilo dobro malo se suptilnije izražavati, ne znam koliko se Rumunjsku može nazvati "slabo" razvijenom zemljom ::|, pa ne pričamo o Ugandi ili Maliju nego o članici EU-a, koja uostalom u usporedbi sa Hrvatskom nema puno manj BDP per capita ili HDI....

Tomek

MAN fan