Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

Avtomontaža

Dobra večer, ja sam novi na forumu i ovo je moj prvi post. Zainteresiran sam za javni prijevoz. Po gradu sam primjetio da je od ex. zelenih 0305 - ica živa jedino ona s reklamom Jadranske banke. Što je sa druge dvije koje su donedavno vozile? Netko je napisao da je ŠI 418AE raznobojni s reklamom za Fiat Pandu je li to onaj što je na sebi imao nacrtano crveno auto ozada? Ovdje ću napisati da se ovi iz ATP-a uopće ne znaju brinuti za autobuse od davnih vremena. Lani sam se vozio sivim Steyrom iz Solarisa i iznenadio sam se koliko je zapušten. Svaki dan gledam kako neke kolege iz razreda kasne zbog buseva, a i od njih čujem kako je krepala mečka, abenra, steyr itd. Interesira me kakvo im je trenutno stanje voznog parka i je li živ ikoji niski TAM?

stipe protega

Živ je , od lokalnih Tam - ova samo ŠI 368 DZ.

peron24

ŠI 541 ET (ex. ŠI 881 AB i BA:LV 71) iz 1984,stigao '95 iz Bamberga

Aabenra ŠI 698 CS,najčešće vozi za Brodaricu

ŠI 684 CS,malo po gradu,malo po okolici

Shole

Imamo li koju sliku ovih "Obenri"  iznutra ?

actros

ove abarene imaju oplatu sastavljenu od aluminijskih letvi... tako kad bus malo ostari, pri vožnji neravnim cestama sve škripi  ;) možda nisu slučajno došle baš u grad TLM-a  ;D

tramvajac 92

Citat: Shole  u Studeni 26, 2012, 19:58:00
Imamo li koju sliku ovih "Obenri"  iznutra ?
Naravno da imamo. Samo treba potražit: http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=2428.0

peron24

Našao sam slike sa jednog portala koji je koristio slike sa našeg foruma,pa ću onda i ja njihove 

http://mok.hr/vijesti/sibenik/vonja-u-atp-ovom-autobusu-poput-vlaka-smrti-u-lunaparku
Uvako izgledaju sicevi Aabenri

Unutrašnjost O305-ica iz Bamberga

Autorica: Dora Žganjer

stipe protega

Ovi koji pričaju o čistoči autobusa,mislim da je čišči autobus ATP-a ,nego kuća u kojoj žive.

Avtomontaža

Jeste li primjetili da je na 0305-ici što ima Jadransku banku prostor unutar znaka od Mercedesa još uvijek zelen i da oko prednjih svitala ima zelene boje?

Avtomontaža

Danas sam u gradu vidio neki sivi Irisbus sa šibenskim tablicama. Jel zna tko čiji je?

Marek

Avtomontaža

Evo slika harmonika autobusa s istom reklamom kao i ŠI-432AE

Slika je skinuta s http://www.busforum-sh.de/t1263f34-alte-Hochbahn-Bilder.html

Avtomontaža

Meni nikako nisu jasni kriteriji za otpisivanje autobusa. Naše šempje samo gledaju starost autobusa i čim vide da je stariji od 20 godina odmah ga isključe iz prometa. Pogotovo kriteriji za prijevoz djece da autobusi moraju imati pojaseve i visoke siceve. Ako je autobus star ne znači da on nije siguran za prijevoz putnika. U Njemačkoj i ostalim zemljama dicu znaju vozit autobusi stari i po 20 godina pa se nitko ne buni za ugrožavanje sigurnosti putnika. Ono što sam primjetio da se puno više kvare ovi noviji autobusi (abenre, steyrovi itd.) nego ovi stari (mečke). Ove ''novije'' abenre, manovi i ostali su svako malo van pogona, a jedna je imala požar na pogonu, a jedna nakon samo godinu dvi završila u rashodu, a i man je izgorio (požar na makini). Ove mečke su rijetko kad van pogona i samo je jedna izgorila, ali za tu mislim da je neka mularija malo upetljala prste. I onda se te mečke zadnjih pet šest godina masovno povlače iz prometa ne znam zašto osim zbog starosti. 2004. sam se vozio u šarenom ŠI 418 AE i to do Murtera bus je bio u odličnom stanju. Jako kvaliteno i robusno rađen, limarija odlična bez ijednog udubljenja, imao je zanimljivu reklamu izvana (nacrtana priroda i crveni auto ozada), makina u dobrom stanju, dobro ga je gurala i nije uopće bio bučan, iznutra solidan, čist, sicevi niski, ali jako udobni čak udobniji od nekih visokih siceva, zavjese isto jako dobre i stigao je prugu na vrime. Zadnji put sam ga vidio par dana prije nego je otišao u rashod i onda je bio dobrom stanju. Ista stvar je bila i s ostalim AE-ovcima, a i ostalim mečkama tako da mi nije jasno zašto nijedan AE-ovac ili neki s trilexicama nije zadržan. Za razliku od njih abenre su iako novije, daleko lošije od mečki. Oplata loša, fali im KS (jedanput sam vidio kako mečka prišišala abenru ka iz šale abenra je vozila za Dubravu, a mečka Šubičevac - Solaris), bučan motor (čujem ih ja iz Varoša), iznutra katastrofa, uski, neudobni i poderani sicevi, briga prema njima katastrofa, kasne svugdi, a i kad su tek došli u Autotransport nisu bile puno bolje nego sad. Da su zadržali te puste mečke umisto da su kupovali abenre, nebi bili u ovakvoj situaciji u kojoj su danas.

Paško

Nitko ne voli staro. Može bit brži, udobniji, ljepši, pouzdaniji i lakši za održavanje, ali još uvijek je star bus. Ipak je novo - novo. Zar misliš da "normalni" ljudi gledaju koliko je dobar neki bus? Njima je važno da radi, da ih odvede od mjesta A do mjesta B, a poželjno je da lijepo izgleda i bude nov. Pa radije će se vozit u midi turskom Isuzuu, nego jednom O305 u perfektnom stanju.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!