Autotrolej MAN autobusi (~1:17) u samogradnji!!

Autor Thommo, Studeni 27, 2009, 13:31:16

Thommo

Zove mene kolega kobler iz Štaciona:

- Ejjjj, nećeš vjerovati!! Idem ja ulicom, a u susret mi dolazi stariji gospodin, pod miškom nosi OGROMAN model Trolejevog MAN autobusa! :o

I tako ga Kobler "štopa": pa tko ste, kamo ga nosite, bla bla bla.

Kaže g. Žarko, inače bivši vozač buseva, da je bio u upravi ponuditi model za vitrinu "Autotroleja". Kobler ga lijepo uputi da je upravo u Rijeci u tijeku izložba ZTK, da i mi imamo svoj kutak... - Biste li vi gospodine predstavili model javnosti?

Dolazim ja popodne na izložbu, a ono ispred vratiju "parkiran" narančasti MAN! :lol:

A evo i par slika, da ne mislite da je neka bajka...












Thommo

#1
I dvlase se svojski potrudio poslikati bus! :)





Doznali smo da MAN Sü220 nije jedini uradak dotičnog gospodina - ima on i braću po mjerilu! Svima je zajednički nazivnik dugi staž na riječkim ulicama.





Jedna slika za uspomenu. ;)




Sljedeći je dan g. Žarko donio i model MAN Sü240 busa, garažni broj 590. A 220-tka je dobila g.b. 412.











Iako izraz lica govori drugačije, Kiki je bio oduševljen modelom! ;D




Struka je bila zadovoljna viđenim! :D Na slici desno je g. Žarko.



Shole

MANovi super izgledaju, dok je MB O317 prilično isfušaren.  Šteta jer vjerujem da je gospodin bivši kolega uložio velik trud u izradu istog (gar. br. 262).  Možda nije imao pravih slika da po njima napravi maketu jer mu između prednjih i srednjih vrata ima samo jedan prozor + onaj jedan čudni uski kojeg su imali Sanosi i samo jedna serija O317-ica.  Također mu i prostor između srednjih i zadnjih vrata ima samo jedan ili dva prozora, a sve mečke su imale po 3 prozora između svih vratiju, tj. 7 prozora ako nema srednjih vratiju.   Kod MAN-ova su te greške ispravljene.   Svaka čast kolega Žarko.

aleksandar

Možda ova tema nije baš pravo mesto za ovakvo pitanje, ali može li mi neko, ko se bavi modelarstvom, ili forumaš koji je slikao ove buseve, reći kakva je finalna obrada ovih maketa? Ranije sam pravio modele u 1:30 od kombinacije lepenke, plastike, i ponekad drveta, ali mi je finalna obrada uvek bila sa nekim kartonima u bojama (kao kolaži u školi  ;D  ), što je krajnje neefikasno ako se želi verno predstaviti model sa mnogo krivih linija i oblih površina. Hvala unapred na odgovoru, pozdrav!