Slike iz Sarajeva 2008.-2010.

Autor manoplan, Lipanj 29, 2008, 18:30:09

MILCHO

Prije rata je ulica Sutjeska uključivala i današnju Hadži-Idrizovu (Od ul. Koševo prema bjelavama) a stari naziv Sutjeska je zadržao dio od Alipašine ulice (ex-Đure Đakovića) prema ulici koševo (ex-Kralja Tomislava), odnosno dio na kojem se nalazi autobuski terminal.

MILCHO

Ponedeljak - 903 na 31

Utorak - 417 na 31

A evo i jedna današnja slika - 4426 sa novom "Harmony" reklamom na 107

MILCHO

Zeleni neoplan najvjerovatnije 421, a Ikarbus bi mogao biti 404, a vjerovatno vozi i MAN 464 (Svi pomenuti na liniji 23) 

aaaaa

Citat: MILCHO  u Veljača 20, 2010, 12:04:13
Zeleni neoplan najvjerovatnije 421, a Ikarbus bi mogao biti 404, a vjerovatno vozi i MAN 464 (Svi pomenuti na liniji 23) 

Neoplan jeste 421 a Ikarbus je 401 koji radi liniju 15

aaaaa

na 715 i 717 ratkape nisu bile ni kad je tek dosao. Njih je postavio vozac koji sada vozi FAP-a 321 a koji je tada duzio 715. Postoje sve 4 s tim da je ovome ja mislim prije dan dva mjenjana guma pa ratkapa nije vracena ili nesto sl...

MILCHO

damir050

Ovaj  MAN  UL 272 i zuti STEYR & GRÄF su  stalni  na liniji  Ilidza - Trnovo

The_Dubster

Citat: elvis  u Veljača 27, 2010, 21:49:21
Ovaj exkluzivac je Sanos,a zvuci lose jer mu je progorio auspuh,inace vitalni dio zbog kojeg dosta autobusa ode na kasaciju :P

I tacno je da ima ratkape od Neoplana

a bio mi je sumnjiv zbog okvira u kojem su farovi... nekako mi se ne uklapa

elvis

Postoje i 0303 sa takvim farovima,razlika je kod visokopodnih modela sto Sanosi:

-imaju dvodijelne sajbe i uspravno postavljene brisace
-imaju na zadnjim bokovima dva kraca stakla umjesto jednog duzeg
-iznad zadnje sajbe nemaju spojer kao 0303,samim tim drukcije im je izveden taj dio iznad sajbe
-lijeva vrata imaju drukcije staklo u odnosu na 0303

Postoji jos detalja ali po ovima ces najbrze prepoznati proizvodjaca,dakako sa nekim od ovih detalja mogu se naci i pojedine 0303,ali to je barem u BiH prava rijetkost

aaaaa

ma najupecatljiviji je bio ovaj dio iznad zadnje sajbe. Inače ovaj SANOS je kad je tek dosao u GRAS bio bijl potpuno mislim da je 94 godiste  i cesto se zna desiti da "zaluta" i do Madjarske ili Italije a jos cesce do Slovenije i Hrvatske. radi se o poprilicno udobnom vozilu medjutim dojam kvari ovaj zvuk i limarija koja je "zrela" za remonta (varenja farbanja i sl)

MILCHO

elvis

Evo jedna koja nije uslikana u Sarajevu,slikano je jucer u Tarcinu,a zbog snijega koji je padao i autobusa Bregava-transa koji je bio pored mene nisam mogao napraviti bolju sliku,a ovo je ono sto ja smatram katastrofa,iznad zadnje sajbe je sve sama trulez,pa je to zakamuflirano crnom bojom, iznad lijevog tocka je bio dobro zakacen pa je to slabo popravljeno,a i ova druga nijansa zute boje bode oci...

P.S. GB. je 707

The_Dubster

Citat: elvis  u Ožujak 06, 2010, 21:34:09
Evo jedna koja nije uslikana u Sarajevu,slikano je jucer u Tarcinu,a zbog snijega koji je padao i autobusa Bregava-transa koji je bio pored mene nisam mogao napraviti bolju sliku,a ovo je ono sto ja smatram katastrofa,iznad zadnje sajbe je sve sama trulez,pa je to zakamuflirano crnom bojom, iznad lijevog tocka je bio dobro zakacen pa je to slabo popravljeno,a i ova druga nijansa zute boje bode oci...

P.S. GB. je 707

708 je u malo boljem stanju...

MILCHO

Koliko se sjećam nešto je rezan preko krova.

MILCHO

Što se tiče 903, zadnji poklopac mu je original (den-Haag color šema istu imao i 901), ali srednja vrata su izgleda stavili sa 900 pošto su bijele boje. (original crvena).