Slike iz Sarajeva 2008.-2010.

Autor manoplan, Lipanj 29, 2008, 18:30:09

aaaaa

Citat: MILCHO  u Ožujak 08, 2010, 20:00:57
Što se tiče 903, zadnji poklopac mu je original (den-Haag color šema istu imao i 901), ali srednja vrata su izgleda stavili sa 900 pošto su bijele boje. (original crvena).

ma ovome su vrata preradjivana tj kad su tek dosli vrata su im se otvarala pomocu elektro motora da bi ih kasnije preradili na pneumatski sistem otvaranja. Prvo su to uradili sa zadnji pa onda i sa srednjim dok su prva ostala "elektro"...

MILCHO

Neoplan 903 i MAN 813 danas na Dobrinji, na svojim stalnim linijama

The_Dubster

Citat: aaaaa  u Ožujak 11, 2010, 07:05:12
Citat: The_Dubster  u Ožujak 10, 2010, 20:47:15
danas uhvaćen još jedan ekskluzivac, al za razliku od ovog gore sanosa ovaj je to u punom smislu. mislim da je ovo man lion's supreme. izgleda baš baš dobro. kao da nije GRAS-ov :P

Lions Star u pitanju 2003. godiste najbolji bus u grasu definitivno

ipak je lion's supreme
http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=6100.msg72496;boardseen#new

ovdje ima isti jedan

Tomek

Nije ako je 2003. godište. Negdje do 2005./2006. se taj bus zvao MAN Lion's Star i dolazio je iz Njemačke, a od tada i kasnije se zove MAN Lion's COach SUpreme i stiže iz Turske ;)

The_Dubster

Citat: Tomek  u Ožujak 11, 2010, 22:11:26
Nije ako je 2003. godište. Negdje do 2005./2006. se taj bus zvao MAN Lion's Star i dolazio je iz Njemačke, a od tada i kasnije se zove MAN Lion's COach SUpreme i stiže iz Turske ;)

aaaa, nisam znao. hvala na replici ;)

onda, je ipak aaaaa u pravu, ako je bus 2003.god ;)

aaaaa

Citat: Tomek  u Ožujak 11, 2010, 22:11:26

tačjno tako...ovaj je uvezen polovan iz NJemacke mislim 2006....

MILCHO

Današnje slike:

412 (Ilidža)

816

853 (Alipašin Most)

Unutrašnjost Neoplana N4020td 903

MILCHO

65 danas na liniji 53 Otoka - Mojmilo, izgleda da je nedavno ofarban

MILCHO

MILCHO

Ikarbus IK-206 - 427 na 31e

MAN SL222 - 827 na 42. Nedavno sam se vozio u njemu. Vuče k'o lud, a i motor mu odlično zvuči

aaaaa

e brate ovaj 827 je bio prvi autobus kojem je radjen motor mislim da nije bio presao ni 100 000 kad mu je motor uradjen prvi put. Inace par zadnjih godina ovo vozilo radi "u ravnici" i nije bio opterecen kao ostali. Međutim i pored toga danas mu je "pritisak ulja" u motoru ispod 1 i ovo su mu posljednji trzaji. Inače kad si spomenuo "vuču" malo je MAN-ova SL 222 koji imaju i dobru vucu i dobar pritisak ulja i jos da se ne griju. Trenutno su medju najboljima 807, 813, 805, 849. Ovo su vozila koja "odskacu" dakle nemaju kvarova na linijama ne griju se motor im fino vuce. Ovo ostalo je sve "tu i tamo"

NP-549

Mi ih u Rijeci imamo 15 i dosta su dobri, osim što su malo preslabi.  Ali su zato udobni.  A što se tiče temperature, samo treba redovito hladnjak očistit, i pomogućnosti ljeti stavit termostat koji otvara na 70, a zimi onaj od 90.    Grije ko kuhinja, webastor praktički ni netreba.  Imamo i 23 novija SL283.  Oni idu ko zmaj po Riječkim uzbrdicama, jedino što su malo tvrđi od ovih starijih i ne voze se tako dobro po snijegu ko prva serija koja bez problema ide po 30 cm snijega ako su zimske gume

MILCHO

Citat: aaaaa  u Ožujak 26, 2010, 18:08:15
e brate ovaj 827 je bio prvi autobus kojem je radjen motor mislim da nije bio presao ni 100 000 kad mu je motor uradjen prvi put. Inace par zadnjih godina ovo vozilo radi "u ravnici" i nije bio opterecen kao ostali. Međutim i pored toga danas mu je "pritisak ulja" u motoru ispod 1 i ovo su mu posljednji trzaji. Inače kad si spomenuo "vuču" malo je MAN-ova SL 222 koji imaju i dobru vucu i dobar pritisak ulja i jos da se ne griju. Trenutno su medju najboljima 807, 813, 805, 849. Ovo su vozila koja "odskacu" dakle nemaju kvarova na linijama ne griju se motor im fino vuce. Ovo ostalo je sve "tu i tamo"
Posljednji trzaji ali jaki, kad je pojurio priljepio me je za sjedište kao da se vozim u Poršeu a ne u autobusu ;D
Vidim da su mu nekad mjenjane tablice jer znam da su SL222 u početku imali tablice xxx-A-xxx i xxx-J-xxx a kod ovoga je srednje slovo T

aaaaa

Citat: NP-549  u Ožujak 26, 2010, 18:51:24
Mi ih u Rijeci imamo 15 i dosta su dobri, osim što su malo preslabi.  Ali su zato udobni.  A što se tiče temperature, samo treba redovito hladnjak očistit, i pomogućnosti ljeti stavit termostat koji otvara na 70, a zimi onaj od 90.    Grije ko kuhinja, webastor praktički ni netreba.  Imamo i 23 novija SL283.  Oni idu ko zmaj po Riječkim uzbrdicama, jedino što su malo tvrđi od ovih starijih i ne voze se tako dobro po snijegu ko prva serija koja bez problema ide po 30 cm snijega ako su zimske gume

Ma to su ekstra vozila definitivno Lions Classici nisu ni blizu po izdrzljivosti. U Sarajevu su 12 godina odrzavanje jako lose ali oni jos uvijek idu i uz veoma mala ulaganja mogli bi posluziti sigurno jos 10 ako godina jer imaju veoma jaku konstrukciju. Što se tiče jačine 220 KS i nije bas neka snaga ali je sasvim dovoljna za vecinu linija koje rade.

aaaaa

Citat: MILCHO  u Ožujak 26, 2010, 18:54:17
Citat: aaaaa  u Ožujak 26, 2010, 18:08:15
Posljednji trzaji ali jaki, kad je pojurio priljepio me je za sjedište kao da se vozim u Poršeu a ne u autobusu ;D
Vidim da su mu nekad mjenjane tablice jer znam da su SL222 u početku imali tablice xxx-A-xxx i xxx-J-xxx a kod ovoga je srednje slovo T

interesantno ali uvjerio sam se u nekoliko primjera da motor pred kraj vuce ko lud...Što se tiče startnosti i brzine ovih SL 222 definitivno 849 je najbolji ubjedljivo. NJegova jedina mana je sto mu mjenjac salta ne velikom broju obrtaja sto se vjerovatno odrazava i na potrosnju goriva ali ...