Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

netko

9?
Bit će da se prije radi od 10 Avtomontaža,ako kaže autor da su i danas u prometu........
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

vidosevic1

istina spor je vezan  za automontazu iz 90-ih,a mislim da se ne radi o tolikom iznosu već nesto manjem.

Winamp

Ako promet izgubi ovaj spor koliko sam shvatio radi se o Avtomontažama. Grad Split se može pozdraviti sa Javnim gradskim prijevozom.

Paško

Da, da, radi se o njima. To je već prastara priča, ali nedavno se o tome opet počelo intezivno raspravljati. Sumnjam da je iznos toliko velik, jer ovo je napisano na dalmacijanews-u, a sve što su oni dosad napisali o Prometu je bilo prenapuhano pa je tako i ovo. Ali, daleko je ovo od neke sitnice, bit će tu svega...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Winamp

Molio bih da mi netko objasni što se dešava u prometa! Danas se vozim gradom i vidim "Dubravski" Regio (g.b. 246) vozi dičurliju iz O.Š "Pujanke" u O.Š. "Trstenik"

baco

Citat: Winamp  u Listopad 07, 2011, 21:26:19
Molio bih da mi netko objasni što se dešava u prometa! Danas se vozim gradom i vidim "Dubravski" Regio (g.b. 246) vozi dičurliju iz O.Š "Pujanke" u O.Š. "Trstenik"

Nemoj to ni spominjat... 246 vozi ujutro u 5i15 iz Dubrave dode u ST u 6 i nesto, i trebao bi krenit u 6.50 iz ST no umjesto njega vozi 216, jer mora voziti ,,dicurliju,, da ne govorim da su na zadnjim sjedalima flomasterima i korektorom ispisana imena, psovke, i natpise Pujanke city ...itd, dalje poskidane one zute ,,krpe,, na glavu - jednostavno NO COMENT

dalje, regio 254 opet dubravski - ne vozi u 8.30  iz grada jer vozi ugovorene prijevoze, za privatnike i isto tako dicurliju, pa njega vec nekoliko mjeseci mijenja 214.

Da ne govorim, koliko ne samo ovi busevi voze ,,na prazno,, do odredista itd... recimo 214 vozi dicu iz dubrave u zrnovnicu, pa u ST ide prazan, onda odvozi 28 pa iz grada krece po djecu opet prazan. 217 vozi djecu iz Naklica, Tugara u OS Srinjine - opet iz grada prazan ode do Naklica dode u srinjjine iskrca dicu ide u grad prazan. (Zivim u Zrnovnici pa cesto pratim ovo stanje kako busevi voze iskljucenih tablica gore-dole). Ne zelim niti zamisliti sto se desava u gradu sa ovim glupim skolskim prijevozom, koliko se bezveze goriva baci u zrak jer se ne znaju autobusi uskladit sa linijana i iskombinirat stvari.

Da ne spominjem da u 223 su skinuli ventilatore sa stakala, klima radi tako bucno da ne cujete samoga sebe a ne hladi bas nista, da su zvake zalijepljene na sjedala...

...da u autobusu gb217 su zatvorena, tj zakljucani SVI UNUTRASNJI PROZORI, a u busu klima ne radi nemojte ni pomisljat kakvo je putovanje u njemu...

DA DISPLEJI pokazuju nesto skroz drugo nego sto bi trebalo ... l.8(znjan-SV.FRANE?????) l.28,29 nikada ne znas kada prometuje u zrnovnicu i stobrec jer pise samo SPLIT-DUBRAVA (a ne SPLIT-ZRNOVNICA-DUBRAVA) izadete prije zrnovnice jer ne znate dali da bus svraca tamo, sa namjerom da ne produzite a evo bus odjednom skrene u zrnovnicu na displeju ne pise pa sto niko nista... l29 skoro sva prometuje do Naklica, na displeju stalno pise SPLIT-TUGARE.

da ne govorim da se na l28 u subotu/nedjelju navecer redovito prodaju ,,stare karte,,iako je aparat ispravan (nemojte mi govorit da je svaki tjedan aparat pokvaren za vikend) ... ispricavam se sto sam se ispisa na sve teme sto me muce... >:(

Mudrac

Šteta je sto se Regiji koriste za prijevoz djece,jer opet oni samo gledaju kako nešto uništit...ipak su Regiji na neki način bolje održavani od ostalih,ali opet,vjerojatno je to bio nekakav dogovor i vjerojatno Promet dobije novac i za to....

Paško

Citat: Mudrac  u Listopad 08, 2011, 00:23:52
Šteta je sto se Regiji koriste za prijevoz djece,jer opet oni samo gledaju kako nešto uništit...ipak su Regiji na neki način bolje održavani od ostalih,ali opet,vjerojatno je to bio nekakav dogovor i vjerojatno Promet dobije novac i za to....
Prigradski autobusi su uvijek bolje očuvani. Nije isto vozit nešto po gradu i po prigradu, a da ne govorim o tzv. agenciji.
Već sam prije toga napisao da ću tu biti svega. I bilo je. Nema nikakvog reda, sve je razbacano, krivo. A o ponašanju dičurlije se ne treba ni raspravljati. Unište i autobuse u kojima se povremeno voze, a tek one u kojima se voze svaki dan... >hammer< >hammer<

maky

Ljudi moji, kriva je država i njeni zakoni. Jer za prijevoz djece nesmije bit stari autobus sa drvenim sjedalima (bez obzira što se voze uglsavnom 10 minuta do škole). Treba im omogućit moderan autobus star najviše toliko i toliko godina, sa ABS-om, udobnim sjedalima sa pojasevima i slično. A to što oni razbijaju i uništavaju, zakon ne propisuje koja je kazna...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Vidiš kako smo mi u Rijeci tome doskočili, lijepo smo to nazvali linijama 2B,2C,3B,3C i djeca se voze sa novim niskopodnim autobusima sa puno mjesta unutra koji su kud i kamo primjereniji njima.  Da ne govorim koliko bi se stvar zakomplicirala i koliko bi se štete napravilo da su ih morali vozit Regiji.

Taj zakon je sam po sebi vrlo loše koncipiran, tj fale mu neke najbitnije stvari što se tiče sigurnosti djece.  Recimo da moraju bit niskopodni ili poluniskopodni autobusi, a ne da prvašići nemogu koraknut na prvu stepenicu Regia,  pa onda npr. sva vrata osim prednjih bi trebala bit obavezno zaključana tako da vozač ima pregled sve djece koja ulaze i izlaze, kao i da nemogu u vožnji (slučajno ili namjerno) otvarat ostala vrata.  Obavezno ograničenje na 50, možda i 40 km/h,  obavezni preventivni tehnički i periodični kočnica svakih mjesec dana.....

Eto, par stručnih ljudi bi ovdje za čas složili 10 puta bolji zakon nego šta ga je država propisala.  Bitno da oni zahtjevaju pojaseve, a nije ih briga ko će djecu natjerat da se vežu,  onda moraju postojat nasloni za glavu, iako je bolje da vozač ima pregled nad cijelim autobusom itd itd.   I osim što kreiraju debilni zakon,  postoji takva rupetina da  stvarno ispadaju idioti oni koji ga se striktno pridržavaju.

baco

Ne znam što se ovo više dešava u našeg Prometa...više nema niti tabela za linije  buljimir >hammer<. 246 je u kvaru pa ga mijenja 182 koji je ima za l.28 isprintan komad papira i naljepljen na staklu, a kada je u 21.30 vozio l29 preko osmice je rukom bila napisana 9tka strasno nestoo...

Paško

Odavno se to događa...

maky

Od danas se linija 6 okreće kod City Centra jer je na Kili zatvorena cesta zbog radova...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

COVIK

Citat: maky  u Listopad 20, 2011, 19:39:15
Od danas se linija 6 okreće kod City Centra jer je na Kili zatvorena cesta zbog radova...

Jutros slušam radio Dalmaciju,kažu da će s polazne stanice šestice na Kili do City centra voziti MINIBUS,jer su se stanovnici Kile žalili da im je primistilo početnu stanicu kod City centra.

MINIBUS će prolaziti s Kile pet min prije polaska šestice iz City centra.

Volija bi znat s kojim će  MINIBUSOM Promet to vozit,jer koliko znam imaju samo Vivara 8+1,šta ako bude više od osam putnika???
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

maky

Jučer je vozio Vivaro i bio je PRAZAN. Apsolutno nitko od putnika se nije koristio njime, tako da...  :-\

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!