Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Paško

http://slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/183371/Default.aspx

Aha, evo nas opet. Opet ću se osvrnuti, ali ovaj put u natuknicama da ne počnem o svemu opet na dugo i široko:

1. Nevjerojatno je koliko ljudi misli da je karta 12 kuna. Očito je nekima teško pročitati onaj cjenik u svakom autobusu gdje ima cijena svih karata, pokaza i svega. "11 kuna? Ja san mislila da je 12!". Kad je prošla edukacija o tome da je karta poskupila, sad je očito i novini 2 kune skuplja, a ne jednu. Ajme, ajme...

2. Nevjerojatno je koliko dežurni kritičari prenapuhavaju stvari svaki put kad nešto izblebetaju novinama. Svi znamo da je stanje jako loše (danas, recimo, linija 11 nije vozila par tura jer nije bilo autobusa s kojim bi se vozilo), ali ne mogu reći ni da ih se stalno vozi u karampana jer to ipak nije istina, ima i takvih slučajeva na linijama, ali nisu stalni. Uglavnom, stanje se smiri do 17 kad većina starih autobusa završi u garaži. Sad je ipak drugačije jer su temperature očajne (36°C) pa će biti i više kvarova. Oni samo znaju prigovarati o bilo čemu, a kad nemaju što prigovarati, ne znaju surađivati. Njihove izjave su uvijek bombastične - skupu sve najgore iz 5 autobusa i ubace ga u jednog, nema se tu što pametno komentirati.

3. Nevjerojatno je da nekome mogu smetati "žuti" koji educiraju putnike koji nikad neće naučiti. To samo pokazuje koliko su oni nekulturni. Je, i meni smeta kad čekam par minuta da krenemo zbog svih ulazaka i izlazaka, ali treba gledati "greater good". Nadajmo se (iako čisto sumnjam) da će se ova akcija isplatiti i da će stoka bez karata napokon počet ulazit na prva vrata, kao što je to običaj u svim normalnim gradovima i državama, a ne kao što drage čitateljice komentiraju:
Citat:U gradovima Europe ulazi se na sva vrata.

4.
Citat:O poludjelim šoferima koji su prečesto nepristojni neću ni govoriti.
Nepristojni su jer traže kartu?! Nepristojna si ti jer je ne pokazuješ iako na ulazu postoji jedna naljepnica na kojoj piše "OBAVEZNO VOZAČU POKAZATI KARTU".

5. A tek da ne spominjem da 95% ovakvih izjava dolazi iz usta naših dragih penzionera. Njihove je besplatne pokaze trebalo ukinut prije nego što je ijedan napravljen. Nevjerojatno je da se oni tu nađu komentirati. Prvo neka pogledaju svoje akcije, ako su mentalno to u stanju napraviti (novine nikad njih ne trebaju ništa pitati). Voze se po najvećem zvizdanu svaki dan u par buseva i to često u npr. liniji 60, gdje zauzimaju mjesto u ionako prepunim autobusima (da bi išli do BOLNICA, ali prvo moraju pitati vozača "Idete li do bolnice?" jer su lijeni pročitati na velikom papiru - oni bi pitali i da im ogromnim brojevima piše na cesti!), a iz iskustva znam da 90% njih ne ide zbog neke obaveze ili cilja, nego se samo vozikaju. Umjesto da ostanu doma i ne narušavaju svoje već ionako krhko zdravlje, dovode se u mogućnost da dožive srčani u autobusu ili nešto slično...

6. Sad će se javiti dežurni kritičari na ovom forumu i reći da sam ja neki simpatizer Prometa ili šta ja znam. Nisam. Ja sam mislim da je trenutno stanje u Prometu zapravo žalosno, da se vozači kuhaju cijeli dan, normalnim putnicima nije ugodno u vožnji, autobusi su (neki) u katastrofalnom stanju i bit će u još gorem, više nabrajati neću. Promet nikad nije mario ni za putnike ni za ljude koji normalno obavljaju svoj posao tamo. Glavni je problem što nemaju nikakve konkurencije. Jer, da se pojavi par privatnika s novijim autobusima {ipak, dozvole su tu najveći problem} i udruže se protiv Prometa, sve bi to propalo. Sam primjer Dalmatinca pokazuje koliko Promet može izgubiti. Firma je u katastrofalnom stanju i to se poreći ne može.

7. Treba reći i nešto za Družijanovićeve izjave. Svaka je kontradiktnorna. Eh, da se bar jednom nađe netko tko će bit realan i iskren pa neće lagat kad god stigne. Za nove autobuse čisto sumnjam da će doći u studenom (prije su govorili u prosincu). Sad je situacija s novem bolja jer nema više leasinga za Citare, vidjet ćemo.
Citat:
Jedan od razloga zbog kojeg je na ulicama trenutno veći broj starijih vozila, veli Družijanić, je taj što je "Promet" ovog ljeta dobio liniju 'Autobusni kolodvor – Zračna luka', pa su s pojedinih gradskih i prigradskih linija povukli bolja vozila.
I još jedna izjava. Znamo svi koliko već Promet ima tu liniju (i preko čije licence vozi Žele) i što vozi tamo, Eurobusi i Regiji koji su uvijek bili u turizmu.

Sve dok se uprave budu postavljale po političkom ključu i ne budu stručne i dok se ne uvede nekog reda u svaki dio firme, neće vrijediti ništa ono "Ugodna vožnja!"
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

BrunoE30

netko

1.Cijena karte je stvar novinara.Osobno bi mu zabranio napisati išta više nakon ovog.Ljudi samo pišu da napišu.

2.Trenutačno je 14 autobusa(O305G,SG220) zrelo za rashod u ovom momentu i ti autobusi su redovni autobusi u prometu,s tim da izostavimo Sanose koji su ajmo reći još donekle prihvatlji za promet.Tih karampana ima i uvijek se možeš povozati u jednoj na više linija.Ovi autobusi su mislim bili rezerve svega 1-2 mjeseca nakon dolaska novih autobusa.Nije ih bilo nigdje vidit na ulicama.Nakon toga su sastavni dio prometa mada to nikako ne bi trebali biti.
Mislim da temperatura nema veze odnosno ne bi trebala imati nikave veze sa autobusima.Očito da naši autobusi rad na principu zimi-zima,ljeti vruće.Kad je ljeto ubija ih vrućina,kad je zima ubije ih hladnoća.Kako i kada onda mogu voziti?

3.Žuti momci su pun pogodak i mislim da  trebaj biti na duže vrijeme zaposleni jer je naša kultura na 0.
Možda ljudi u Europi ulaze na sva vrata,ali nema čovjeka koji nema kartu u autobusu,dok kod nas ulazak na ostala vrata znači švercanje.

5.Ne dolazi ovo samo iz usta naših penzionera,nego iz svih ljudi koji koriste Prometove usluge.Ja bih se usudio reći podjednako iz usta penzionera i mladih ljudi.
A o pezionerima netriba trošiti puno riječi.Ljudi dišu zrak i samo grintaju.To je sve šta radu.A onda tek molbe:"momak jel se moš molim te dignit da sjednem."

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

mrki01

Citat: Avtomontažafan  u Kolovoz 06, 2012, 20:04:44
http://slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/183371/Default.aspx
3. Nevjerojatno je da nekome mogu smetati "žuti" koji educiraju putnike koji nikad neće naučiti. To samo pokazuje koliko su oni nekulturni. Je, i meni smeta kad čekam par minuta da krenemo zbog svih ulazaka i izlazaka, ali treba gledati "greater good". Nadajmo se (iako čisto sumnjam) da će se ova akcija isplatiti i da će stoka bez karata napokon počet ulazit na prva vrata, kao što je to običaj u svim normalnim gradovima i državama, a ne kao što drage čitateljice komentiraju:
Citat:U gradovima Europe ulazi se na sva vrata.

Činjenica je da se u evropskim gradovima ulazi na sva vrata. Da vozači ne kontroliraju vozne karte, već to rade kontrolori.

Isto tako je svakome jasno da će autobus kraće stajati na stanici ako oni s pokazima ili s već ovjerenim kartama uđu na srednja ili stražnja vrata. Pa će  i autobusi voziti u sklasu s voznim redom.

Bilo bi puno bolje da su se pobrinuli da im proradi novi sustav naplate karata, da vozači više ne timbraju karte. Bilo bi bolje da srede one displaye, da bar znamo koliko dugo trebamo čekati neki autobus.

Ovo je lakrdija i sramota!

pozdrav

tramvajac 92

Ulazak na 1. vrata ovisi od grada do grada. Npr. u Berlinu možeš na bilo koja vrata ući (iako se većinom ulazi na 1.), a npr. u Štokholmu je ulazak na 1. vrata obavezan. Naravno iznimke su za putnike s kolicima itd.

Mudrac

Ma nema se tu više što reći...ali pazite što kaže: ''Vozači otvaraju samo pola prednjih vrata da bi nas, kao, disciplinirali. Tako i ja koja plaćam pokaz da se brže prebacim jednu-dvije stanice moram tijekom jutra pet-šest puta pokazivati kartu.''    ......jadna ti,moraš pokazivat kartu pet-šest puta,stvarno katastrofa,ruke ti otpale... >hammer<

Paško

Citat: netko  u Kolovoz 07, 2012, 10:35:20
3.Žuti momci su pun pogodak
Vidjet ćemo kad se maknu je li netko što naučio. Kad ih ne bude bilo, opet će bit po starom...

Citat: netko  u Kolovoz 07, 2012, 10:35:20
5.Ne dolazi ovo samo iz usta naših penzionera,nego iz svih ljudi koji koriste Prometove usluge.Ja bih se usudio reći podjednako iz usta penzionera i mladih ljudi.
Ne baš. Možda se i jedni i drugi žale (i nekad imaju pravo), ali penzioneri puno više gnjave i govore. Oni oko 40 god. često vozaču dobacuju "Ima li šta starije od ovoga? Za ovog ne bi tribalo plaćat kartu uopće!" i slično, a onda zašute. "Mladi ljudi" većinom ne znaju ništa pametno reć, nego *ebu sve po spisku

COVIK

Citat: Mudrac  u Kolovoz 07, 2012, 14:03:05
Ma nema se tu više što reći...ali pazite što kaže: ''Vozači otvaraju samo pola prednjih vrata da bi nas, kao, disciplinirali. Tako i ja koja plaćam pokaz da se brže prebacim jednu-dvije stanice moram tijekom jutra pet-šest puta pokazivati kartu.''    ......jadna ti,moraš pokazivat kartu pet-šest puta,stvarno katastrofa,ruke ti otpale... >hammer<

A da malo podigne suknju i pokaže  biiiiip  svaki bi je vozač pustija bez karte buljimir
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

XDonald

Citat: BrunoE30  u Kolovoz 07, 2012, 03:32:40
Citat: Avtomontažafan  u Kolovoz 06, 2012, 20:04:44

2.  Svi znamo da je stanje jako loše (danas, recimo, linija 11 nije vozila par tura

I linija 6 u 11:10 bez busa

Mogli su stavit nešto iz rezerve npr.nekog starog Mercedesa, ima ih u garaži  bus123

Paško

Ne bi stajali u garaži da nisu pokvareni

MAN SU220

Iz kojeg razloga???

OBAVIJEST ZA PUTNIKE NA LINIJI 4 

Od Subote, 11.08.2012. god. mijenja se vozni red autobusne linije broj 4 (Brda – HNK – Brda) na sljedeći način:

-  Radnim danom linija će u vremenu od 05:00 sati do 23:20 sati prometovati svakih 20 minuta.

-  Subotom linija će prometovati s polascima u 05:00 i 05:30 sati, nakon čega će od 06:00 sati do 13:20 sati prometovati svakih 20 minuta,
a zatim od 13:45 sati do 23:15 sati prometovati će svakih pola sata.

-  Nedjeljom vozni red ostaje nepromijenjen.

markost

Ma najbolje da je ukinu  >:(. Umisto da vozi češće ono obrnuto. Bravo!  mad057

koordinator

Prema mom mišljenju bile su potrebne redukcije, ali ne ovolike. Razlog ovome je najvjerojatnije nedostatak buseva, a pošto je linija 4 poprilično kratka pokušavaju na njoj uštediti autobusa. Drugi razlog trenutno ne vidim.  ???

XDonald

Mislim da bi najbolje bilo pojačat liniju 18 bar jedan dio radnog dana da vozi svako 15 min , to je jedna od dužih i prometnijih linija  good_boy

Paško

Linija 4 je skraćena samo do početka škole.