Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

regio

znam i ja osobno par takvih...dođe njihov red za noćne,a oni kažu neću ja to vozit,uzet ću slobodno il ću se minjat...
Solo Mercedes Benz Citaro
g.b.261,262.263,264 i 265..:)

nidi

Citat: regio  u Travanj 10, 2011, 13:31:38
jednostavno neka se ta rotacija prekine,busevi vrate na svoje mjesto,a petak i subota popodne svaki put drugi vozač..neka bude rotacije među vozačima,a ne busevima!
Mislim da ovo nikako ne bi bio dobar potez jer se to u Dubrovniku radilo prije par godina i to se najviše osjetilo na  bus123 jer vozači kada duže bus onda ga i čuvaju (u većini slučajeva). Ovaj princip rada bi naštetio i busevima i firmi!  ???
*****  V     O      L       V       O   *****

Shole

Definitivno loš potez.  U Rijeci se to počelo prakticirat zadnjih par mjeseci i kola su strašno uništena.  Nikog nije briga jer to nije njegov bus, dok si prije oko "svog" trčao i sve sam sređivao, ponekad i uz blago podmićivanje u vidu marende i slično da se nešto čim prije napravi.   Prigrad još uvijek duži autobuse i razlika je nebo i zemlja vozit gradskog Conecta koji ima 300 000 ili prigradskog sa 500 000 km

maky

Citat: regio  u Travanj 10, 2011, 14:12:25
cek,nisan ti ja toliko glupa..znam ja to sve i bez tebe..
a ti nikako da odgovoris na moje pitanje(i ne trazim da mi ti odgovoris) jer vjerojatno neznas ni sam zasto su neke stvari onakve kakve jesu...
nemislim se spustat na tvoju razinu i svađat se s tobom,iako si ti stariji i TREBAO bi bit zreliji ... :-*
Kao prvo pitanja nikakvog nema  jer neznaš ni što želiš pitat. Kao drugo, velika većina stvari je već obrađena na forumu i treba se potrudit i malo potražit i naučit, a ne upadat s glupostima jer ipak nastojimo zadržati dozu ozbiljnosti, profesionalnosti i držati  se tematike. Nitko se nije rodio da sve zna i lijepo je kad netko pita, ali jedno je kad netko pita npr. kako radi retarder jer ga to zanima i nezna, pa će mu se i objasniti, a drugo je kad postavi glupo pitanje o solo Citaru na liniji 15 iz nekih bog zna kojih razloga.
Promet se ne zasniva na liniji 15 i solo Citarima, nego na svim linijama i autobusima. Ako netko voli autobuse i tu tematiku, onda bar poštuje ostale autobuse. A ova glupa pitanja i opservacije postavljaš samo zato jer su ti solo Citari simpa i žuti i slatki i smišni i neznam ni ja, a ovo je kriva vrsta foruma za takve rasprave.  To što oni voze na liniji 15 ne znači da nemogu voziti i nigdje drugdje, te da na liniji 15 ne smije vozit nijedan drugi autobus (jer nije simpa i žut i smišan i sladak). Kad to shvatiš (ako ikad shvatiš), onda ti neće padat napamet ove gluposti jer jedini razlog zašto ove gluposti pitaš je zato jer ti se neda gledat g.b. 185 na liniji 15. Za takve stvari se ide u vrtić pa raspravlja sa vrtićkom djecom. Ili sjedi na zidić, gledaj žute solo Citare i crtaj srčeka.

A da je imalo pozornije čitat što se piše na forumu, stekla bi se zavidna doza znanja o autobusnoj tematici. Malom Automontažafanu je dovoljno jednom nešto reć da upamti i upamtit će za vjeke vjekova, jer ga to zanima i ima dalje obzore od linije 15 i solo Citara. Kada bi ti to bilo jasno, onda nebi padale ni glupe ideje o rotaciji vozača, a da autobusi stoje na istim linijama (jer na liniji 15 nesmije bit nijedan drugi osim solo Citara) jer je duženje autobusa jedna od cijele dvije stvari što valjaju u firmi (da nije toga već bi se okolo vozili u kočijama). A s obzirom da mi se neda trkeljat stalno o istoj stvari istoj osobi, nemoj se ni trudit više pisat ove gluposti jer nakon 12 satnog rada svaki dan želim sjest za forum i pročitat nešto zanimljivo, a ne  brisat gluposti. Nemoj se ni trudit odgovarat na ovaj post...

Jedno vrijeme su stalno isti ljudi vozili noću, ali s linijom 5 je i to sada promijenjeno i donekle im je olakšano. A  nikom od njih ne treba  nikakav advokat, jer su svi odrasli ljudi i imaju svoju volju i pamet i ako već ne žele, uvijk mogu tražiti slobodan dan kad ih slijedi noćna smjena jer je to njihovo pravo. Mi nismo tu da ga tražimo u njihovo ime.

Što se tiče duženja autobusa i linija o čemu smo potegli daljnju raspravu. Mislim da je pošteno da se autobusi, a samim time i linije, dijele po zaslugama i radnom stažu u firmi. Od 2003. većina linija ide u rotaciju, a dotada je sve bilo kompletno drugačije kad se na skroz drugačiji način određivalo gdje će tko i što voziti (npr. mogao si zadužit autobus sa dvojicom kolega i cijelu godinu dana vozit taj isti autobus na istoj liniji i u istoj smjeni, bez promjene). Ima ih i danas puno koji uspijevaju sami upravljati sobom, ali svemu dođe kraj. Svi znaju da su linije 37 i 60 najbolje linije, pogotovo ljeti. Linija 60 ima 3 omiška reda vožnje, a linija 37 ima 2 trogirska reda vožnje (znači autobusi noće u tim mjestima). Ne možeš stavit vozača koji živi u Splitu da ide na smjenu po autobus u Trogir i da radi cijelu smjenu i kada završi onda opet mora radit 30 kilometara dok dođe kući, a niti bi itko iz grada to prihvatio. Tako da na tim redovima vožnje voze vozači koji tamo žive. Neke stvari su logične. A na tim linijama ima još par redova vožnje koje voze autobusi koji su stacionirani u Splitu i koji su u rotaciji (turčini iz 2003.) i te linije voze vozači koji su zadužili te autobuse. Ako netko duži solo autobus, onda ga se ne može rasporedit na liniju 60 kad tu vozi zglobni (osim ako nije ispao sa svog autobusa jer rade samo 2 smjene ili slično).
A sad, dal bi trebalo dopustiti troosovincima i zglobnim Citarima da također idu u rotaciju sa turčinima iz 2003. je pitanje oko kojeg će se lomiti koplja (već se i lome)...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

nidi

A iskreno možemo u nedogled sada o tome raspravljati ali uvjek je pravilo bilo da vozači sa više staža u firmi dobijaju novija vozila i bolje linije, naravno ne odobravam ova "bolovanja" i izmotavanja do pojedinih linija. Svi mi isti kruh jedemo prema tome taj isti kruh na isti način trebamo i zaraditi bez iznimaka!
*****  V     O      L       V       O   *****

COVIK

Maky sta si se iznerozira,možda cura ima neke druge namjere s tobom pa te malo provocira priko foruma.Znaš onu narodnu "tko se tuče,taj se voli",barem je tako bilo u mojoj mladosti.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

maky

Citat: COVIK  u Travanj 10, 2011, 19:59:31
Maky sta si se iznerozira,možda cura ima neke druge namjere s tobom pa te malo provocira priko foruma.Znaš onu narodnu "tko se tuče,taj se voli",barem je tako bilo u mojoj mladosti.
Ajde ajde, nisi još toliko star, nije ta mladost bila davno...  good_boy

Ma neda mi se stalno probavljat iste stvari po tko zna koji put. Ja npr. nemam pojma o atomskoj fizici, pa onda ni ne postavljam pitanja o njoj, jer neću ništa razumjeti ni kad mi netko da odgovor na pitanje (makar ja to pokušavao 4 mjeseca skužit). 

Ajmo mi nastavit o autobusima ako netko ima kakvu zanimljivu temu, a možemo i o ženama u podforumu za chat...   8-8

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

kapetanakis

Citat: maky  u Travanj 10, 2011, 19:48:07... Svi znaju da su linije 37 i 60 najbolje linije, pogotovo ljeti. Linija 60 ima 3 omiška reda vožnje, a linija 37 ima 2 trogirska reda vožnje (znači autobusi noće u tim mjestima). Ne možeš stavit vozača koji živi u Splitu da ide na smjenu po autobus u Trogir i da radi cijelu smjenu i kada završi onda opet mora radit 30 kilometara dok dođe kući, a niti bi itko iz grada to prihvatio. Tako da na tim redovima vožnje voze vozači koji tamo žive. Neke stvari su logične. A na tim linijama ima još par redova vožnje koje voze autobusi koji su stacionirani u Splitu i koji su u rotaciji (turčini iz 2003.) i te linije voze vozači koji su zadužili te autobuse. Ako netko duži solo autobus, onda ga se ne može rasporedit na liniju 60 kad tu vozi zglobni (osim ako nije ispao sa svog autobusa jer rade samo 2 smjene ili slično).
A sad, dal bi trebalo dopustiti troosovincima i zglobnim Citarima da također idu u rotaciju sa turčinima iz 2003. je pitanje oko kojeg će se lomiti koplja (već se i lome)...
Ja mislin isto da bi mnogi putovali na posal u Omiš i Trogir, bez obzira na tu tvoju logiku, zna se dobro da se vrlo teško upada na te linije otkad su ukinili konduktere, stalno isti voze, a da nema provizija na kartama ,nebi sigurno tako bilo, jer bi oni sami tražili da ih se rotira i na druge linije.
               A to da se po zaslugama dobiva novi bus i linija, možda pojedinci i jesu, al većina ih je još uvik po nekakvoj vezi.   Ima vozača šta su došli prije dvi godine kad su zadnji i primani koliko se sićan pa su odma stavljeni na 60-ku , a neki i  zaduzili novi bus, razbijali ga i po dva puta, pa  bez obzira na to i dalje voze ...naravno...novi

maky

Svakako ima svega među ljudima i slažem se s time što si napisao (osim onoga da bi netko volio putovati u Omiš i Trogir prije smjene i kući nakon smjene, ali možda ima pojedinaca). Ne želim ulaziti u pojedinosti zašto je to tako, nije moje da se bavim time, ali taj primjer dovoljno govori  o obrazu takvih ljudi i njihovoj reputaciji među kolegama.
Što mi vrijedi imat 50 tisuća kuna inkasa kad mi kolega s autobusom iz suprotnog smjera okreće glavu, i onaj sljedeći, i onaj iza njega...

A što se tiče Trogira i Omiša, kažem da ima i redova vožnje koje voze turčini iz 2003. gdje i ti ljudi imaju priliku jedan tjedan malo popravit prodaju karata, i da ni sam nisam pametan dal bi trebalo staviti i nove Citare i troosovince da rotiraju na tim linijama...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

COVIK

Citat: kapetanakis  u Travanj 10, 2011, 20:48:02
Citat: maky  u Travanj 10, 2011, 19:48:07... Svi znaju da su linije 37 i 60 najbolje linije, pogotovo ljeti. Linija 60 ima 3 omiška reda vožnje, a linija 37 ima 2 trogirska reda vožnje (znači autobusi noće u tim mjestima). Ne možeš stavit vozača koji živi u Splitu da ide na smjenu po autobus u Trogir i da radi cijelu smjenu i kada završi onda opet mora radit 30 kilometara dok dođe kući, a niti bi itko iz grada to prihvatio. Tako da na tim redovima vožnje voze vozači koji tamo žive. Neke stvari su logične. A na tim linijama ima još par redova vožnje koje voze autobusi koji su stacionirani u Splitu i koji su u rotaciji (turčini iz 2003.) i te linije voze vozači koji su zadužili te autobuse. Ako netko duži solo autobus, onda ga se ne može rasporedit na liniju 60 kad tu vozi zglobni (osim ako nije ispao sa svog autobusa jer rade samo 2 smjene ili slično).
Ja mislin isto da bi mnogi putovali na posal u Omiš i Trogir, bez obzira na tu tvoju logiku, zna se dobro da se vrlo teško upada na te linije otkad su ukinili konduktere, stalno isti voze, a da nema provizija na kartama ,nebi sigurno tako bilo, jer bi oni sami tražili da ih se rotira i na druge linije.
               A to da se po zaslugama dobiva novi bus i linija, možda pojedinci i jesu, al većina ih je još uvik po nekakvoj vezi.   Ima vozača šta su došli prije dvi godine kad su zadnji i primani koliko se sićan pa su odma stavljeni na 60-ku , a neki i  zaduzili novi bus, razbijali ga i po dva puta, pa  bez obzira na to i dalje voze ...naravno...novi

Slažem se u potpunosti s tobom,subotom i nediljom,svecima i praznicima dolaza vozači iz St i Podstrane na polaske "omiške strane" kad se gospodi iz Omiša ne radi a tako je i u litnjim misecima,pa upadaju i najmlađi vozači.

COVIK

Tribalo bi ukinit postotak na inkas jer to nije pošteno prema onim vozačima na slabijim linijama npr 13.

kapetanakis

Citat: COVIK  u Travanj 10, 2011, 20:58:21
Citat: kapetanakis  u Travanj 10, 2011, 20:48:02

Slažem se u potpunosti s tobom,subotom i nediljom,svecima i praznicima dolaza vozači iz St i Podstrane na polaske "omiške strane" kad se gospodi iz Omiša ne radi a tako je i u litnjim misecima,pa upadaju i najmlađi vozači.
a di je kad se sadu kumpiri, pa jematva, masline........ pa bar ih je 70- 80 na bolovanju , liti također normalno
a šta se tiče putovanja na posal, sama činjenica da s inkason ispod iljadu eura ni zimi ne zaradu smatran da je vridna žrtve to šta će malo izgubit na putu do tamo i nazad.

maky

Citat: COVIK  u Travanj 10, 2011, 21:02:30
Tribalo bi ukinit postotak na inkas jer to nije pošteno prema onim vozačima na slabijim linijama npr 13.
Ja sam možda radije da postotak na inkas ostane jer se drugačije možda nebi ni trudili prodat karte, ali recimo da se plaća izjednačava podizanjem stimulacije (kad voziš neku falšu liniju tipa 13 gdje je inkas znanstvena fantastika, onda da dobiješ 20 - 30% stimulaciju)... Iako, možda netko ima i kakvo drugo rješenje.

BTW, zamolio bi vas samo da ne citirate dugačke postove ako može, da bude forum malo pregledniji...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

COVIK

Pa nek se postotak od sveukupno prodanih karata podili ravnomjerno svim vozačima koji su radili taj misec,i onom na 13 i na 37 i na 60 i svim ostalim linijama.

kapetanakis

Najbolje bi bilo da se ukine prodaja u busu, kao šta je to u većini EU zemalja, a volimo se uspoređivat,
na svaku trafiku triba omogućit da se mogu kupit karte i to praktički u svaka doba. Pokaze distribuirat kao i dosada ili odrediti par glavnih zastupnika po gradu i regiji koji bi ih prodavali, normalno ne u ovakvom obliku nego to malo osuvremenit. Nešto kao što je zamišljen tiketing, al virujen da već postoje i mnogo bolja rješenja. Vozači bi na taj način bili rasterećeniji, prijevoz bi bio daleko brži i učinkovitiji, a i sigurniji.