Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Paško

Ima jedna anegdota vezana uz g.b. 137 iz 1996. godine. Vozači su ga tek nedavno počeli dužit, kad su došli - Sanosi S218. Oni su brzo podijeljeni među vozačima (naravno, od strane firme) i dogodilo se da i oni dobiju jednog- točnije g.b. 147. Već na početku im se to nije svidjelo i poslije su, odmah nakon tjedan dana, vratili 147 natrag i opet ponovno uzeli 137 (jer svi znamo kakvi su Sanosi, a 137 je bio odličan bus, ipak je to turbo). Tako je ostalo do 2003. kad su došli Turčini.

BTW, maky, kirvo si napisa na 136 i 139: nije HEAG Mobilio Darmstadt, nego HEAG Mobilo Darmstadt.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Od prošlog tjedna većina autobusnih stajališta dobiva one oznake za autobusnu stanicu na cesti (u žutoj boji).

maky

Citat: Avtomontažafan  u Travanj 12, 2011, 13:43:20
BTW, maky, kirvo si napisa na 136 i 139: nije HEAG Mobilio Darmstadt, nego HEAG Mobilo Darmstadt.
Kolega mvgmainz je tako napisao pa sam samo c/p

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: Avtomontažafan  u Travanj 12, 2011, 13:43:20
Ovdje su negdje njih trojica:
http://de.wikipedia.org/wiki/Nahverkehr_in_Darmstadt
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Citat: netko  u Travanj 12, 2011, 21:22:41
Ovdje su negdje njih trojica:
http://de.wikipedia.org/wiki/Nahverkehr_in_Darmstadt
Ovdje mi je nešto čudno. Piše da su O305G g.b. 315-320 i 391-397 iz 1980. rashodovani ili prodani u 3. mjesecu 1990.- tako ispada da to ne mogu biti 136 i 137 (ali zapravo jesu). Jedini drugi O305G koji pišu su g.b. 321-324, 1981. godine. To potvrđuje da je 139 iz te serije. Samo me čudi ovo abgestellt 03/1990 koje piše kod g.b. 315-320...

Zanimljivo je da i je i ovaj HEAG (Hessische Eisenbahn Aktiengesellschaft) kupovao polovne autobuse iz npr. Frankfurta.
Citat: netko  u Travanj 11, 2011, 21:25:45
Iz ovoga novo pitanje.Ako su njih dva bila ista(bijela-kava sa crvenom crtom),136 je ex.HEAG,a također i g.b.139.
Onda pitanje vezano za g.b.139.Zbog čega je on bio narančasto-crn???
Ma to ti je vjerojatno opet još jedan slučaj prebojavanja. 139 je isto vjerojatno bio bijela kava s crvenom crtom. Na Prometovo prebojavanje (samo se odnosi na dvobojne autobuse) te upućuje te ova crta koju sam zaokružio, a ne pojavljuje se na nijednoj shemi bojanja u Njemačkoj koju sam vidio (a nisam ih baš malo vidio), ali se pojavljuje (malo drugačije) na Avtomontažama i TAMovima. Slike by maky:
139,

83

i 687

Isto obrati pažnju na žutu koja je svugdje iste nijanse.;)

Inače, pričao mi je danas vozač iz spota kako se snimio spot sa g.b. 137. Ništa posebno. Vuco i njegov menadžer su ušli kod HNK i pitali za dopuštenje za snimanje. On im ga je dao, a kamere su ih već na Pazaru čekale pa nije bilo nikakvog problema za snimanje...

maky

Od ponedjeljka određene promjene što se tiče voznih redova i autobusa, ali o tom kad dođe vrijeme...  :P

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Mudrac

Stoka neodgojena... >hammer<
Zar je citaro bio na 37 ili je ovo neka fotografija iz arhive?

Danas na općini oko cca 21-21:20 je stajao gb.207,upaljena sva 4 žmigavca,a iza njega kombi policije,nešto su slikavali unutra,ako sam dobro vidio...Zna li itko što se dogodilo?

Paško

Citat: Mudrac  u Travanj 17, 2011, 22:19:38
Stoka neodgojena... >hammer<
Zar je citaro bio na 37 ili je ovo neka fotografija iz arhive?
Sigurno nije fotografija iz arhive...

maky

Citat: Avtomontažafan  u Travanj 18, 2011, 21:24:02
Izmjene voznog reda (ono što je maky spominjao)
Moje se ipak nije odnosilo na to, nego na određene promjene. Liniju 18 više ne voze troosovinci, nego samo zglobni Citari, a troosovinci voze samo linije 3, 6 i 9.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

baco

Moram ovo napisat, nadam se da mi necete izbrisat. Dogodilo se to tokom tjedna na liniji 28, koji redovno vozi gb 246 (no tada je bio u kvaru, pa ga je vozio drugi nebitno sad koji) i vozac imenom xxx xxx. Ulazim u autobus sa prijeteljom iz Kastel Kambelovca koji je redovno imao placen pokaz na 3 zone. Prilikom ulaska u autobus vozac nas je pitao pokaz. Obadva smo bez problema izvadili pokaznu. Pitao nas je gdje idemo tj do koje stanice, rekli smo do Zrnovnice. Mene je pustio, zivim u Zrnovnici ali njega nije jer mu je rekao da nemoze sa pokaznom za kastel kambelovac voziti u Zrnovnicu. i tako je morao platiti 12kn kartu II zone jer mu je reka ili ces platit ili izadi. Sa poledine pokazne pise, citiram:,,VLASNIK IMA PRAVO NA NEOGRANICEN BROJ VOZNJI U ZONI OZNACENOJ NA MARKICI. ,,
Što mislite o postupcima toga vozaca? dali je ispravno pustipio ili nije? Dali imam razlog napisati pismenu tuzbu prometu? hvala i svima Prometovcima želim Sretan i blagoslovljen Uskrs ;))

edit: Rekli smo da se nesmiju spominjat ničija imena!!!

Mudrac

Ma piši im tužbu...
Ako ja plaćam pokaz 4. zona do Trogira,imam pravo s tom istom pokaznom vozit se i do Omiša,tako da...

Shole

Neznam kakav je sistem na snazi kod vas u Prometu ali u Rijeci je sljedeće: 

pokazna karta za 4. zonu vrijedi samo za onu liniju, odnosno grupu linija, koja je naznačena na samoj karti, ovisno o mjestu stanovanja.   Ako imaš pokaznu za liniju 37 možeš se vozit neograničeno  SPLIT-TROGIR i po prvoj zoni u Splitu, kao i po prigradskim linijama koje kreću iz Trogira za okolicu, ukoliko ne ideš dalje od njihove prve zone (tvoja četvrta na ST-TROG). 

netko

Citat: Shole  u Travanj 25, 2011, 15:34:43
Neznam kakav je sistem na snazi kod vas u Prometu ali u Rijeci je sljedeće: 

pokazna karta za 4. zonu vrijedi samo za onu liniju, odnosno grupu linija, koja je naznačena na samoj karti, ovisno o mjestu stanovanja.   Ako imaš pokaznu za liniju 37 možeš se vozit neograničeno  SPLIT-TROGIR i po prvoj zoni u Splitu, kao i po prigradskim linijama koje kreću iz Trogira za okolicu, ukoliko ne ideš dalje od njihove prve zone (tvoja četvrta na ST-TROG). 
To je to,tako je i kod nas.Da se gledaju samo zone nebi dobio na markici za mjesec relaciju nego samo zonu,a samim time i cijena bi bila drugačija.Mislim da ti tužba baš neće uspijeti.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.