Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Winamp

umisto đačkog g.b. 214 prijevoz učenika obavlja Irisbus Proxis g.b. 234

Paško

Danas je na Gradskom vijeću bilo rasprava o Prometu (gostovao Milišić), uključujući i:

-nabavci najmanje 28 novih autobusa (solo i kombiji) tijekom 2012. - leasing 5 godina
-plin odbačen zbog punionica (spomenut ZET)
-samo 30% popunjenosti autobusa, ovisno o vremenu
-bez novih autobusa nema opstanka
-solo bolji od zglobnih jer manje troše i "kraći" su, tj. brže se napune
-velikih troškova zbog rezervnih dijelova i starosti (čitaj neodržavanja)
-nerentabilne prigradske linije
-općem stanju u Prometu koje je, naravno, loše
-starim autobusima, uključujući i "50 autobusa kupljenih 1986." (da mi je znati koji su to...)
-prijevozniku koji vozi do Omiša, kreće ovisno o liniji 60 i kupi putnike (a tek novce) na svakoj stanici iako mu to zakonom nije dopušteno good_boy
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

Citat: Avtomontažafan  u Prosinac 27, 2011, 17:25:22
Danas je na Gradskom vijeću bilo rasprava o Prometu (gostovao Milišić), uključujući i:

-nabavci najmanje 28 novih autobusa (solo i kombiji) tijekom 2012. - leasing 5 godina

Nabavka je odobrena kako se piše po novinama pa bi na jesen iduće godine mogli očekivati nove autobuse.
Citat: Avtomontažafan  u Prosinac 27, 2011, 17:25:22

-solo bolji od zglobnih jer manje troše i "kraći" su, tj. brže se napune

Znači da se možemo pomiriti sa time da če nam O305G i Avtomontaže biti i dalje sastavni dio prometa umjesto da prema svoj logici završe na otpadu jer u planu nema zglobnih autobusa.
Ovog gospodina niti malo nekužim.Solo autobusi nikako nemogu biti bolji od zglobnih.Svakom bi se trebala znati točna njegova namjena.Ajmo onda stavit solo autobuse na 37 pa čemo vidit kako to funkcionira,baš bi me zanimalo.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Bilo je tu nekih nebuloza, ali i pametnih izjava. Svi znamo da bi na nekim polascima linija na kojim voze solaši bolje došli zglobni, a u isto vrijeme vikendom solaši voze linije zglobnih što je sasvim dobra odluka. Istina, soloa više fali, što naravno ne znači da zglobni ne trebaju. Na njih se ionako naši dragi putnici više žale. good_boy A za nove će biti dobro ako stignu do Božića.
Citat:
Vijećnici su podržali u našem listu već najavljenu nabavku 28 novih autobusa za ,,Promet", čija je vrijednost 39 milijuna kuna, a koji bi se uzeli na leasing od pet godina uz kamatu od šest posto s mjesečnom ratom od cca 650 tisuća kuna. Toliko je Grad i do sada izdvajao za prijašnju nabavku 17 autobusa čiji zadnji anuiteti dospijevaju na naplatu u ožujku i travnju iduće godine.

Nabavka vozila je hitna potreba javnog prijevoznika s obzirom na starost voznog parka i sigurnost samih putnika, kazao je prilikom izlaganja pred vijećnicima Marin Milišić, član Uprave ,,Prometa".

Dogradonačelnik Jure Šundov i predsjednik Skupštine ovog društva kazao je kako će gradovi i općine suvlasnici pokušati u svojim proračunima iznaći sredstva za pokriće gubitaka i sljedeće nabavke autobusa, te da je Županija po prvi put osigurala sredstva iz proračuna za iduću godinu u iznosu od 1,8 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka nerentabilnih linija. Spomenuta nova vozila bi na ulice trebala stići do jeseni 2012. godine.
http://www.dalmacijanews.com/Hrvatska/View/tabid/77/ID/75710/Vijecnici-odlucili-Spomenik-dr-Franji-Tumanu-bit-ce-na-Rivi.aspx

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

conecto

U svakom slučaju ispada da su ovi autobusi daleko jeftiniji od zagrebačkih, više nego tri puta.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Winamp

Jutros nije bio g.b. 266 na linij 4 (vratit će se pretpostavljam u drugoj smjeni na 4) nego je bio na Lovrincu povodom komemoracije pokojnom Anti Čedi Martiniću s natpisom na displeju: Povremeni prijevoz

Winamp

Vidim da u garaži dugo leži g.b. 212 naopako parkiran s stražnjim krajem u zraku bez stražnjeg branika i stražnje registracije   ???

Winamp

baco

Zivimo iz dana u dan, grad se siri, razvija ljudi sve vise koriste automobile iako je poticaj korisit javni gradski prijevoz ...
Zivim u Splitu 8 godina i u to vrijeme sto se tice Prometa ne vidim bas neke velike razlike iskljucujuci uvodenje nekih novih linija i nabavku novih buseva.
Problemi su stalno tu aktualni ... linije voze jedna za drugom pa cekas dosta vremena za drugom, u Splitu nepostoji tocno definirani vozni red po svim stanicama sto je po meni velika mana...
U Zagrebu i vecini Europskih drazava postoji vozni red na nacin, da na autobusnoj stanici pise sat i minute kada treba autobus doci na stanicu i time si sam organiziras vrijeme. Tako je formiran cijeli vozni red tocno su isplanirani polasci dolasci i odlascni sljedecih buseva da postane odredeni ,,dijagram,, voznje, no u Splitu nista od toga. Mislim da ce se vise netko probudit u upravi jer bi po meni trebalo promijenit CIJELI vozni red gradski i prigradski izbjegavsi da na jedan smjer ide 7 autobusa od jednoj minuti polaska pa onda minimalno 30 minuta nista...( 24,25,26,27,28,29 60 ) da se izbjegnu polasci koji voze zrak i isto tako da se izbjegnu prenatrpani busevi u ranim jutarnjim i posljepodnevnim satima.

Winamp

Iz g.b. 154 su izvađeni poništivači ???

tramvajac 92

Citat: baco  u Siječanj 12, 2012, 00:05:36
(...).
U Zagrebu i vecini Europskih drazava postoji vozni red na nacin, da na autobusnoj stanici pise sat i minute kada treba autobus doci na stanicu i time si sam organiziras vrijeme. Tako je formiran cijeli vozni red tocno su isplanirani polasci dolasci i odlascni sljedecih buseva da postane odredeni ,,dijagram,, voznje, no u Splitu nista od toga.(...)
U Zagrebu ne postoji vozni red po stanicama koji je javno dostupan. Postoje jedino displayi na kojima piše za koliko dolazi u minutama.

netko

Citat: Winamp  u Siječanj 12, 2012, 07:44:36
Iz g.b. 154 su izvađeni poništivači ???
Bio je u Trogiru,a tamo ne trebaju poništivači.Neznam dali sam dobro vidio,ali nešto mu je prepituravan zadnji kraj.

BTW
127 ima nove ST-706-VC registracije.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Josip-Split

je propituran mi je...nema više one crveme crte ostraga...prepostavljam da se je slupa  :-\

Josip-Split

Jučer san pita jednog vozača šta se desilo s gb.154,reka mi je da su mu pripiturali stražnji kraj zato šta je bija ruzinav  :D

COVIK

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...