Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

maky

Novosti vezane uz kontrolore...

Nekoć prije, kontrolori kada bi ulazili u pojedini autobus, nosili bi sa sobom svoj nalog i morao bi im se potpisat vozač koji je vozio.
Poslije je to promijenjeno i  tada bi vozači svaki put kad bi kontrola ušla u autobus morali njima dati svoj nalog, gdje bi se kontrolori potpisali i napisali vrijeme kad su bili.
E sad su opet promjene...
Kontrolori su dobili karte, kao što svaki normalni putnik može kupiti kod vozača, ali ove od kontrolora su drugačije oslikane i ne koštaju ništa naravno.  Sada  kontrolori kada uđu u autobus moraju poništiti te svoje karte u poništivaču, gdje im ostane otisnut datum, vrijeme i linija u kojoj su pregledavali karte. Eh, kako mi ih je smiješno gledati kako poništavaju karte...  ;D

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Jutros ja u liniji 37, sve divno i krasno, još polupospan, ali odjednom mi nešto čudno?! Da, došlo je do privremenih promjena...

Linija 37, 2, i sve ostale koje su prolazile cestom kroz Dujmovaču NE VOZE više tamo jer su sada tamo radovi i stoga voze trasom linije 1 i 16 (Ulica Domovinskog rata i Zbora narodne garde). Neznam koliko će radovi trajati, ali meni osobno je ovo puno draža trasa. Cesta je dobra, 3 trake, a i uželio sam se malo promjene. Da vidite samo kako novi Classici protežu noge novim dijelom trase  8)

Al eto, nadam se da će sada više sredit tu cestu kroz Dujmovaču i da će je napravit kako Bog zapovijeda, a ne da bude posznata kao lomitelj ovjesa bilo automobila ili autobusa...

A i sinoć sam na izlazu sa privremene dionice vidio autobus na liniji 37 pa sam mislio da je greška...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

maky

Još novosti, opet nam jedino preostaje čekati...
http://www.glasdalmacije.hr/?show=0&article=11916

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Listopad 06, 2008, 16:56:15
Još novosti, opet nam jedino preostaje čekati...
http://www.glasdalmacije.hr/?show=0&article=11916
Zbog toga nastaju i negodovanja putnika na 37-mi prema pisanju novina.Ulaz samo na prva vrata i plaćanje karata odmah kod vozaća.Inače u Trogiru su sva vrata zatvorena odmah čim dođe 37-ma,a samo prva otvorena i kondukter odmah sve "pročešlja".

No međutim odnosi li se to samo na gradski promet ili će to doći npr. i u Trogir.

maky

Zato šta automatsku naplatu uvodi Promet, a ne grad Split. Zato jer se karta može jednostavno i u Splitu kupit u vozača kad bi on otvorio samo prednja vrata. Zato jer linija 37 nije tipična prigradska linija, jer Kaštela su ionako prenapučena i Kaštela su grad, tako da su autobusi uvijek puni kao i po gradu. Nije to kao da voziš za Ogorje pa će shole naplatit svima kartu na prvoj stanici i poslije će ljudi samo izlazit iz busa po selima, nitko neće ulazit. Zato jer su ukinuti kondukteri na liniji 37. Šta misliš zašto?

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Gori u tekstu su napisali da je ulazak na prednja vrata normalan u ciloj Europi samo nisu u obzir uzeli to da u Europi busevi voze svako 5-10 min pa nema gužve na ulazu ka kod nas i normalno da onda nema  kašnjenja.  ::|

maky

Citat: netko  u Listopad 06, 2008, 20:04:02Ok,znači nema toga u Trogiru,koliko sam skužio. :)
Neznam jel ima, vidjet ćemo. Ali za liniju 37 bi trebalo bit.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citat: maky  u Listopad 04, 2008, 15:42:35Eno vidio sam da su upravo porušili onaj otočić na liniji 18 na stanici ispod Koteksa. Valjda će sad to napravit kako Bog zapovijeda.
Kao šta rekoh:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Mislim da će netko od vozača strijeljati ekipu šta piše raspored  ;D

U zadnje vrijeme su sve izmješali. Sve neke dvokratne smjene, sholeti onda ispadaju iz svojih VR-ova, pa ne voze autobuse koje inače duže, pa presjedaju, pa im smjene počinju na suludim mjestima, ma doslovno sve je izmješano. Više se nezna ko pije, a tko plaća.
Npr. od 9 VR-ova za troosovince, 8 im je dvokratna smjena, ma luda kuća...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Danas je linija 37 bila prepunjena, kao i obično u vrijeme kada školarci idu doma kad im završi nastava. Jedva sam se ugurao u autobus i imao sam sreću da sam cijelim putem stajao kraj sholeta naprijed i nisam mogao mrdnut. Kad sam već imao priliku, onda sam odlučio zabilježit trogirsku torturu.

Pa krenimo redom...
Ovakvi znakovi se pojavljuju svaki čas:

I stižemo do prvog semafora:

Nismo ni krenuli dalje, već nas drugi uredno čeka s upaljenim crvenim svjetlom:

Zeleno, krećemo:

Nakon dugog čekanja u koloni, i na trećem semaforu se upalilo zeleno:

Ovdje se radi punom parom. Cesta je uska  i prašnjava. Potreban je oprez i vještina:

U nastavku puta nas je strpljivo čekao i četvrti semafor, jedini na kojem nas je uhvatilo zeleno:

A eto, kad su već postavili 4 semafora, onda bi bio red da stave i petog kraj zračne luke:

I eto ga, izašli smo iz Kaštela i vjerojatno ste pomislili "Gotovo je napokon sa semaforima!" i onda vas pred Trogirom dočeka ovo. Da, šesti...

Jednostavno vam ne mogu opisati kolika je to pokora voziti se linijom 37. Ukupno vrijeme putovanja od Splita do Trogira - sat vremena i 18 minuta!  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Listopad 08, 2008, 00:27:50
.....onda sam odlučio zabilježit trogirsku torturu.
Ne bih rekao trogirsku,prije kaštelansku.
Inače za Kaštela lako.Postoji zaobilaznica,ako vam šta treba samo se spustite u bilo koja Kaštela.
Dok u Trogiru to i nije tako.Postoji zaobilaznica,ali ona služi samo za zaobići Trogir tako da i nema neku svrhu jer ima puno ljudi koji prolaze kroz Trogir.
Tako ako pogodite uru čekati čete i do 15min na ovom trogirskom semaforu kada ulazite u Trogir dok je obrnuto nešto lakše.

Inače nisam gledao vozni red u Splitu,ali 37-me nevoze više iz Trogira u 20,40,00 nego u 10,30,50.

maky

Citat: netko  u Listopad 08, 2008, 09:35:03
Citat: maky  u Listopad 08, 2008, 00:27:50
.....onda sam odlučio zabilježit trogirsku torturu.
Ne bih rekao trogirsku,prije kaštelansku.
A pa bome, veće je mučenje građanima Trogira nego Kaštela jer semafori počmu tek kod hotela Palace...
A krug na liniji 37 je produžen sa 1 sat i 10 minuta na 1 sat i 20 minuta...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!