Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

mehanicar

nedavno sam pri slijetanju avionom u splitsku zracnu luku vidio nesto sta me silno obradovalo.....U kutu iza aerodromske zgrade stoji parkiran bijeli solo Ikarus u jako dobrom stanju.....nisam moga virovat svojim ocima..... ;D
brm....brmmmm....

markost

PROMET danas slavi 60. rođendan. SRITAN ROĐENDAN!!!

maky

Citat: markost  u Studeni 25, 2008, 23:20:02
PROMET danas slavi 60. rođendan. SRITAN ROĐENDAN!!!
Ajde, čestitke i od mene!

Poklonio im ništa nisam, ali zato oni meni jesu nevjerojatnu vožnju do Omiša i natrag u "Staroj majci"  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Inače, markost, saznao sam prije jedno mjesec dana da taj "mladić" na tvom avataru drži rekord iz Naklica do Splita koji je do dan danas neoboren - 19 minuta  8)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Eto sretan ročkaš i od mene. :D :D
Moje želje su da se ništa više ne rashoduje,da se novi komadi sjaje po Splitu i da se autobusi budu održavani i uredni. :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

markost

Citat: maky  u Studeni 25, 2008, 23:30:49
Inače, markost, saznao sam prije jedno mjesec dana da taj "mladić" na tvom avataru drži rekord iz Naklica do Splita koji je do dan danas neoboren - 19 minuta  8)

Je, je prave su to makinje bile i nije im ništa smetalo ka ovim današnjim. Sičam se dok su te SU 220 imali na Šolti pa su ih tamošnji vozači sređivali i nabrijavali.To su bile rakete, a po Šolti su znali s njima ić i po 100 km/h. Da, da živa istina. Nisu ih ni sa tadašnjim autima mogli stizat po otoku.  8) 8) 8)

maky

Prema novoj odredbi koja je i više nego GLUPA, svi autobusi su dužni zaustavljati se na stanici na Blatinama i u smjeru bolnice Križine i u smjeru grada. To je po mnogima zbilja glupo, jer prigradski autobusi tu nemaju šta tražit, kao što ni dosad nisu imali. Recimo linija 60 je ionako nategnuta sa vremenom, a ovaj dodatni tramak nije trebao...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Čujem da je jutros u Trogiru bilo debiliranja. Navodno su razbijeni neki autobusi, pa je došla policija i uzimali su podatke svima. Tako linija 37 koja je trebala krenuti u 5:00 nije krenula tada nego 20-tak minuta kasnije...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Studeni 30, 2008, 17:32:48
Čujem da je jutros u Trogiru bilo debiliranja. Navodno su razbijeni neki autobusi, pa je došla policija i uzimali su podatke svima. Tako linija 37 koja je trebala krenuti u 5:00 nije krenula tada nego 20-tak minuta kasnije...
To je normalno.Vidio si i sam sinoć policiju na zadnjem polasku.Nije rijetkost da policija uđe i prošeta  37-mom u 23:45.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Ma znam, svaki put oni prate 37 na zadnjem polasku, ali ne idu cijelim putem, samo jedan dio, nisam siguran kad su sinoć otišli, možda negdje oko Starog...
Prate oni i prvu isto ujutro, sve sam već prostudirao...

Sreća šta su više ukinuli onaj VR po kojem su novi Citari nakon završene smjene na liniji 17 imali jedan krug Trogira i oni bi vozili zadnji polazak u 23:45. Tj. neznam jesu li ga ukinuli ili su naredili vozačima da obavezno mijenjaju autobuse (jer su neki od njih vozili sa Citarom u Trogir). Mislim da sam čak  prisustvovao zadnjem polasku Citara iz Trogira u 23:45 i da nakon toga više u nijednom tjednu nikako nije nijedan vozio...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Valjalo bi kod HNK staviti vozni red linije 1A koja je uvedena prije 2 tjedna, a još nigdje ne piše njen vozni red.
Ona ide svakih sat vremena od 6:15 - 21:15. Lako je zapamtit meni koji koji pratim sve u vezi autobusa i znam dosta voznih redova napamet, ali običan puk bi se puno lakše snalazio da imaju napisano...

Također, trebalo bi maknuti od tamo i one papire na kojima piše vozni red za pojačanja u povodu  Svih Svetih jer je to prošlo prije mjesec dana...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

JA!!!

Bok,

Ja san novi ovde (kao sto se vidi iz prethodnog neuspjelog posta). Evo iman jedno pitanje za znalce ali i ostale. Nedavno san primjetija da svi novi Prometovi autobusi imaju razlicite retrovizore. Tocnije desni je skroz isturen van a livi je odma uz bus i nekako vise nazad. Pa zanima me da li to ima neku svrhu i ako ima kakvu. Jedina je iznimka Regio. 
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

maky

Pozdrav...

Desni retrovizor ti je isturen prema naprijed kako bi ga vozač mogao vidjeti kad je autobus pun, jer općenito sa te desne strane stalno ima ljudi, a i drugih prepreka jer su tu vrata. Da je postavljen isto kao i lijevi, nebi ga mogao vidjeti, odnosno uz poteškoće...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Mislim da je pitanje ustvari bilo obrnute prirode, tj. zašto lijevi nije isturen van kao desni i da autobus izgleda simetrično, ko što su izledali sto godina (negdje pred 10 g. se počelo ovako stavljat).
Lijevi je tamo gdje je, zato jer autobusi nisu više onako zaobljeni naprijed ko prije (MAN SL200, SU(G)220,  MB O305,  O317,  Sanos S115.....)  i kad bi ga sad stavili onako onda bi smetala ona kolona (stup) što drži krov, pogotovo u lijevom zavoju.  Po meni je ergonomskije onako "po starinski" jer puno manje moraš okretat glavu negdje u uskom gdje stalno gledaš lijevi pa desni.
A desni je u zadnjih par godina dobio onako dugački nosač zato da vozač gleda ogledalo kroz čisto staklo, tj kroz onaj dio preko kojeg prolazi brisač, a ne da, ko prije, gleda kroz ono more kapljica koje nabaca brisač u desni rub stakla.