Slavonija Bus - razno

Autor Tomek, Siječanj 16, 2008, 21:47:54

Marek

Citat: mate  u Ožujak 29, 2012, 07:37:15

Ne bi me cudilo da sada na prijevozu djece budu SB-0555-NG i SB-0999-NG, pa da se onda vidi da li ce se koga iskljucivati..

Dogodilo se i to...iskljčena su i oba Starlinera  :-X

Shole

prednja lijeva guma nije bila na 8 atmosfera nego na 7,9

Mislim da su se malo zaletili ovi iz APP-a.  Jako dobro znamo tko stoji iza APP-a i Autotransa a trenutno im klima na državnom vrhu i nije baš naklonjena. Živo me zanima kako će sve ispast.  Naravno da se bori APP svim silama za ušićarit još koju kunu kad im banka prijeti da će oduzet 10 najnovijih Setri

mate

Citat: Marek  u Travanj 11, 2012, 19:53:37
Citat: mate  u Ožujak 29, 2012, 07:37:15

Ne bi me cudilo da sada na prijevozu djece budu SB-0555-NG i SB-0999-NG, pa da se onda vidi da li ce se koga iskljucivati..

Dogodilo se i to...iskljčena su i oba Starlinera  :-X

To je moguce samo kod nas u Hrvatskoj, dok APP s starim 215 UL (65,66) vozika djecu normalno, ovima se iskljuce dva nova Starlinera, zbilja raritetan prizor, za anale >hammer<

shef

Da ne bi sad ispalo da sam nekakav advokat jedne ili druge strane...
Uopće nije problem u vozilima (uostalom, mislim da ni u Dubaiju učenike ne voze Starlinerima), već u pravnim odredbama i tome kako se ovakav prijevoz tretira. Uostalom, kolega passat238 je stavio link na odgovor ministarstva, pa pročitajte...

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

TomoM

Nemam ništa ni za jednog ni za drugog prijevoznika. Smatram da su obje firme dobre, što se tiče voznog parka, ali ovo što se dešava je smiješno i moguće samo u Hrvatskoj. Ako postoji zakon, on mora biti jasan. Ako SlavonijaBus po zakonu nema pravo onda ne može voziti, ali ako ima pravo po zakonu onda treba ove inspektore u rešetke. Voziti djecu s autobusima koji su jedni od najboljih u Hrvatskoj nije po zakonu, ali staviti ih u "groblja"  i da netko od djece pogine je u redu. Nisam praktički nikad čuo da ti inspektori toliko obilaze i gledaju autobuse ali ovo nema smisla. Bez obzira na zakon treba dati Slavoniji da vozi. Podrška gazdi.

Shole

Da, ima Shef pravo, nije uopće stvar u Starlinerima, Megalinerima, Jumbolinerima ili Setri 215UL,  stvar je u dozvolama odnosno koncesijama.

Postoje dvije vrste prijevoza u ovoj situaciji:  jedan bi bio javni linijski,  i njega sufinancira (plaća subvencije prijevozniku) jedinica lokalne samouprave po kojoj se vozi.  Za taj prijevoz je potrebna putna karta, te u nekim slučajevima i dio njene cijene sufinancira JLS, a nekad i ministarstvo (neznam kad i kome pa neću bubat bzvz).

Drugi bi bio posebni linijski prijevoz, ili ugovorene vožnje. Taj prijevoz naručitelj plaća po kilometru po dogovorenoj cijeni, a da li je potrebna putna karta to ovisi o dogovoru naručitelja i izvršioca. Najčešće jest potrebna. 

Treći bi pak bio povremeni prijevoz a to je klasična naručena vožnja koja je plaćena  (izlet) i nisu potrebne putne karte.

E sad, kamo bi ovdje spadala Slavonija bus to nezna ni sam vrag.  Ni oni, ni ta općina, a izgleda ni ministarstvo.  Nešto između prvog i drugog  >hammer<
Ukoliko se u posebnom linijskom i povremenom prijevozu prevoze djeca onda autobus mora udovoljavati kriterije koji su propisani (pojasevi, nasloni, ABS.....).  Ako je pak riječ o javnom linijskom prijevozu (u ovom slučaju APP) prijevoznik nije dužan prijevoz obavljat autobusom koji udovoljam kriterije prijevoza djece jer je to redovna linija kojom se može svatko voziti

passat238

Evo da se ja nadovežem na sve to kao što ste kolege rekli autobus i nije toliko bitan tj bar Slavonija bus što se toga tiče je imala brigu manje kad je slala buseve kod nas.
Što se tiče APP-a kod nas u gradu tj ljudi su bili ponosni na APP pošto firma recimo dolazi iz manje sredine a tako uspješno posluje sa novim voznim parkom i kolodvorima,ali je sada ljudima gorak oku u ustima jer unatoč tome što je Slavonija bus iz druge županije koga god znam daje podršku Slavonija busu jer i njima je draže da ti roditelji bar u nečemu mogu uštedjeti kada djecu šalju u školi jer razliak je osjetna imati 2x po 600 kuna mjesečnu kartu ili 2x po 230 kuna mjesečnu kartu za dva školarca.

Shole

i da, zaboravio sam nadodat da ako se prijevoz vrši po teritoriju dvije jedinice lokalne samouprave onda za to mora odobrenje izdat Županija, a bojim se da u ovom slučaju to nije učinjeno.

tomekk

To je izgleda posebni linijski prijevoz jer se na jednoj fotki vidi da cityliner ima tablu za prijevoz djece...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

zlikowszky

Ja radim u školi i svaki dan imamo kojekakvih veselja sa prijevozom djece. Prijevoz djece u školu i iz škole je definitivno poseban linijski prijevoz, a djeca kod nas dobiju i pokaz od Presečkog koji vrijedi cijelu školsku godinu. O zakonskim odredbama po pitanju vrste i opremljenosti buseva koji bilo gdje obavljaju takav prijevoz dalo bi se naširoko raspravljati, jer očito je da su mjerila i dalje dvostruka, u svim sredinama.
Primjerice, od nekoliko linija koje su ugovorene, dvije bi prijevoznik trebao obavljati sa dva minibusa, no često se dogodi da dođe tek jedan minibus i natrpava sve unutra. Ja, kad sam dežurni, u tom slučaju ne puštam djecu u bus i pitam vozača gdje je drugi bus. Ako je odgovor neće doći, onda ga šaljem s djecom jedne linije i mora se vratiti ponovno da odveze djecu druge ugovorene linije. Tad su oni obično ljuti, jer je to barem 45 minuta dodatnog vremena, ali jednostavno se ne želim dovesti u situaciju da se, nedaj Bože, nešto dogodi pa da me netko pita kako sam kao dežurni mogao dopustiti da prevelik broj djece uđe u autobus.

S druge strane je cijena takovog prijevoza, ali u tom slučaju niti škola niti roditelji ne odlučuju, jer osnivač škola, daklem Županija, raspisuje natječaj za sve linije školskog prijevoza na županiji. Županija i odabire prijevoznika i plaća ga, ali ne lezi vraže, računi za obavljeni prijevoz dolaze na školu i onda se oni šalju na Županiju.
Nadalje pedagoški standard i zakonske odredbe su debelo neusklađeni što se tiče ostvarivanja prava djece ne besplatan prijevoz do škole. neki imaju pravo na to po pedagoškom standardu, ali nemaju pravo po zakonskim odredbama...U tom slučaju, učenicima se organizira autobusni prijevoz i u određenim omjerima to plaćaju, Županija, Općina/Grad i roditelji.
Pogodovanja pojedinim prijevoznicima i u našoj županiji ima, ali ovakvih sranya gdje se očito nekome želi omogućit lak i redovit priljev nemalog novca, e toga ipak nema.
U slučaju APP i Slavonija Bus, razlika u cijeni karte je bezobrazno velika, i podržavam roditelja koji je legao pod bus, ali i Slavonija Bus.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

passat238

Za sutra je najavljen sastanak sa županom predstavnicima APP-a,Slavoniaj busa i načelnicima općine nadajmo se da će se ta situacia napokon u pozitivnom smislu riješiti.
http://www.034portal.hr/clanak.php?id=4481&naslov=ako-razgovor-ne-upali--jaksicani-najavljuju-prosvjed

steyr1985

Osnovnoškolci se voze po posebnom linijskom prijevozu i to plaćaju škole.  Međutim   prijevoz srednjoškolaca vrši se po pravilima linijski prijevoz putnika.  Znači za vršiti prijevoz srednjoškolaca prijevoznik bi trebao  posjedovati dozvole za obavljanje linije na navedenoj relaciji šta u ovom slučaju posjeduje APP.   

passat238

passat238

manoplan

Ljudi su se stvarno zauzeli za Slavoniju bus, nema šta. Dobro, i njima je u interesu da prijevoznik bude jeftiniji.
Ako sve završi u korist Slavonija busa, što se i ja nadam, morat će se gazda odužit ovim ljudima besplatnom mjesečnom kartom   :D