Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

prometnik

#234 san danas vidija u solinu kraj inine pumpe, vjv se vraca u garazu. Sta je rec da nije na otoku??
kupi kartu spasi Promet

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

prometnik

mislija san da ih ima vise tamo...
kupi kartu spasi Promet

Paško

Zapravo ne znam ni ja točno - u 6. i 7. mjesecu tamo su bili #218 i 235, a sad vidim da je na početku mjeseca markost napisao da su tamo #234 i 280

netko

Citat: amfan  u Listopad 04, 2015, 02:40:02
Nakon svega, isto mi je jako drago da vozi, pogotovo zato jer je to zadnji primjerak tog modela u Hrvatskoj (priča za dosta Prometovih autobusa), a bilo ih je preko 130. Promet je imao 30 G&S-ova, ali nikad toliko u isto vrijeme. Iznenađen sam da je i do sad stigao jer je skoro otišao u rashod dolaskom Citara i još par puta kasnije. Neće još dugo, ali barem nam je ostao još koji mjesec autobus čiji je tip nekad bio glavni u Trogiru i na dosta prigradskih linija, a uvijek su ofrlje održavani i relativno brzo poslani u rashod.

#154 je definitvno vračen sekund prije rashoda tamo 2008 jer mu je i pločica(sa VIN) skinuta i zavidana negdje izvana oko desnog svjetla.Jednom smo bili komentirali ona dva siva tapecirana sjedala kojima se naslon mogao spuštati pa smo možda skužili da su od #124.
Bili su stvarno udobni prigradski autobusi,dosta sam se vozio sa njima,ali mislim da su zahtjevali malo više pažnje i održavanja.
#50 je imao dosta dobar motor i stvarno je brzo išao bez otezanja,a i imao je drugačiji tip sjedala unutra.Sjedala su bila tipa kao u O305.On mi je najviše ostao u sjećanju.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

To nije pločica s VIN-om (unutra) nego maksimalnoj težini na osovinama i tu je vjerojatno oduvijek.
Zanimljivo je da su u Dubrovniku vrlo brzo povučeni - nakon 6-7 godina svi su bili rashodovani, navodno su svi jednostavno bili gnjili, a čuo sam da su neki imali serijskih problema s kočnicama.
Inače, od prvih, najstarijih koji su došli u Promet (#9-21) neki su rashodovani odmah nakon godinu dana (vjerojatno zbog dijelova), a 4 ih je vozilo do 2003. godine.

RegioBus

Ipak nam #173 ne ide u rashod. Danas je vozija na l.67

prometnik

jel znas malo detaljnije sta se dogodilo?
kupi kartu spasi Promet

RegioBus

Nazalost, ne. Samo san ga danas vidija da vozi.

man323

#296 i još jedan noviji Lion's City na servisu u Dugopolju

Sent from my iPhone using Tapatalk

RegioBus

Čini mi se da je i #92 bez registracije...
A i #154 djeluje malo nesigurno

Paško

154 se ne miče otkad se vratio iz Dugopolja, ali mislim da će se na njemu raditi. Jel #92 pomaknut? Nisu se mogle vidit registracije zadnji put kad sam gledao.

Poslano sa mog SM-A300FU koristeći Tapatalk

RegioBus

Kad san prije 3 dana proša kraj garaže učinilo mi se da je bija bez tablica a danas ga nije bilo na tome mistu.

prometnik

i ja mislin da ga danas nisan vidija di stoji inace nasuprot pumpe #92
kupi kartu spasi Promet

markost

Niste ga ni mogli vidit kad on živ i zdrav i sa tablicama danas vozi na jedinici.