Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

Paško

Ipak je O305G  ;) - ali koji?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Josip-Split

Citat: Avtomontažafan  u Svibanj 09, 2013, 20:08:31
Ipak je O305G  ;) - ali koji?

64??  ???

EDIT: 64 nije 100% danas bija san u njemu,nije ni 63,ni 66,65 nevirujen,120 je u kvaru..mora da je 91 ili 92

Paško

To je g.b. 91. Pretpostavljam da su mu ugradili neku drugu getribu...

koordinator

Rege novih kombija:
280 - ST-936-ZF
281 - ST-937-ZF
282 - ST-938-ZF
283 - ST-939-ZF

Za 281 nisam siguran jer nisam vidio ali bi trebao popuniti niz  ;).

Paško

koordinator

neopran

253 je dobija onu elektronsku kutijicu za naplatu karata

Paško

133 je već par tjedana u garaži u Splitu. Trebao bi biti u Trogiru -- ili je neki malo veći kvar, ili je i za njega kraj

U osmom i devetom mjesecu ističu (neke već istekle) i registracije za SG 220. Hoće li dobiti nove? Ne znam ni ja, ali prvo bi se riješio 683, a od svih bi najviše ostavio 681 i 688. Kako god, voziti možda neće, ali ispilati ih se ne bi trebalo (Slovenci, tužba)

Jel vozi 146? Nisam ga vidio odavno, a ostala 4 Sanosa sam vidio i danas...

Urbino LE

Dobro od tih starih išta više vozi... Sve je to jako loše i jedva idu. Nadasve je šaljivo kada stave O305G na 3-icu pa u smjeru Brda-Lovrinac recimo Citaro G koji ima polazak 15 minuta kasnije ga prijeđe negdje kod ambulante na Mertojaku.

Paško

Ostalo je još 7 O305G. Nijedan nije dobar, ali nije ni svaki toliko očajan. 63 i 66 (kojeg sam želio vidjeti ispilianog još prije 5 godina) se bar više ne kvare toliko često (ovaj prvi nije vozio, ja mislim, preko godinu dana dok nije vraćen -- to je bilo još u ožujku 2010.). 64 godinama ne vozi bez malo ležanja u garaži, a 91 i 92 su godinama truli i jedva se vuku po cesti, ali čini mi se da je 91 dobio drugi mjenjač -- svejedno, još uvijek se raspadaju, al, eto, voze oba dva. 120 je pak teža katastrofa, katastrofa za vozit, katastrofa za vozit se (očajni zvuk i vibracije uništenog turbo motora), katastrofa za popravit. 65 stalno viđam, njega se skoro i ne gasi. Istina, uvijek je bio spor, ali čini mi se da su nešto malo prčkali po njemu zadnjih mjeseci pa to više nije toliko loše. U svakom slučaju, na njega se vjerojatno najviše pazi (plus mu je što ima tapecirana sjedala, a sjetimo se samo šta je bilo prije 2 godine kad je prvo otišao u rashod, počeo se čerupat, poskidana kola i dijelovi unutrašnjosti -- da bi ga se nakon par mjeseci sredilo).

Ali zato su O305 još uvijek 8), nema im kraja

Paško

Sanosi su stvarno unikatni. Jedni od najneudobnijih buseva u Splitu, ali i jedan od najzanimljivih -- oni su nekakav poseban mix starih autobusa s nekim novijim sitnicama. Kako ih je maky jednom prozvao, off-road autobusi. ;D Šta se tiče njihovog stanja, slični situacija kao SG 220. Kvarili su se masu puta (ali ne kao Ikarusi npr., ne kvare puno), ali vrate se nakon malo vremena, jedino je 149 znao malo duže ostat. Odlazilo je svašta, od kuplunga do motora, ali opet, neuništivi su. 148, o kojem si pisao, radi vjerojatno i najviše od svih. Više nisu toliko jaki koliko i prije, ali još uvijek se svaka vožnja u njima doživljaj, pogotovo ako je vani pljusak ;D

Urbino LE

Ali šta je je. Sanosi, Mečke stare i Avtomontaže su lagano u biti već duže za otpis al eto dugo već nije došao niti jedan novi zglob, a i kako je plan doći će samo 4 nova zgloba što je puno premalo. Tako da sve se čini da će krpati te neke i oldtimere još neko vrijeme.

Josip-Split

Citat: Avtomontažafan  u Kolovoz 19, 2013, 22:44:44

Jel vozi 146? Nisam ga vidio odavno, a ostala 4 Sanosa sam vidio i danas...

Evo ga danas na l.18  8)

neopran

kako je gb242 prije 2 godine izgubija sve 4 ratkape, tako ih je sad najednom dobija ::|