Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

Zoran C. Promet Split

Kolege u pravu ste trebalo bi obnoviti #152 pa tako i #154!!!

Zoran C. Promet Split

Citat: Kolega garažer  u Travanj 20, 2016, 19:55:04
Poništivači bi do kraja godine trebali biti postavljeni (vraćeni) u sve buseve
Koliko sam primijetio u većinu autobusa su postavljeni, osim u prigradske gdje ja i kolege idalje pečatiramo karte!

Kolega garažer

Nedavno smo se dotaknuli #688 koji nekoliko dana stoji u garaži gdje ga obnavljaju.
Bolje rečeno prekrivaju oštećenja kojih na njemu ne manjka.
PROMET Split

Kolega Ćole

#154 je trul slazem se i da jedva vozi al ipak je jedini u hrvatskoj takav model pa mislim da bi ga trebalo na neki nacin obnovit.

Paško

Nije jedini u HR, još uvijek vozi i jedan Autoturistov na području Velike Gorice. Naravno da bi ih bilo super sačuvati (i meni su puno draži!), ali to će se dogoditi jedino privatnom inicijativom, to bi vam trebalo više ući u glavu. Vidjeli smo šta je bilo s busom koji je moj sadašnji avatar u Rijeci, a tko god očekuje neku drukčiju sudbinu s #154 u Prometu bolje da ne ide u kladaru.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tramvajac 92

Ima i u Čazmatransu sigurno još koji.

Paško

Ima ih, ali 90% sam siguran da su svi u rashodu. Inače, od unikata u HR, tu su #65 kao O305G (ne računajući ZET-ov prerađeni), #122 kao O305, #688 kao slovenski SG 220 (riječki zadnji umirovljen u veljači), #138 kao njemački SG 220, Neoplani su uvijek bili jedini, itd.

Paško

Citat: Zoran C. Promet Split  u Travanj 25, 2016, 21:55:37
Koliko sam primijetio u većinu autobusa su postavljeni, osim u prigradske gdje ja i kolege idalje pečatiramo karte!

Evo kako to izgleda u #188 gdje je poništivač postavljen na prijašnje mjesto validatora koji je pomaknut na ručku naprijed.

vozilo SSC

Shole

A zašto je okrenut ovako u suprotnom smjeru ?

qwertz

da bi bilo više mista za prolazit

man323

Meni je ovaj način i smjer validatora skroz nelogičan, tj. malo i bezvezan. Mogli su ga lijepo staviti ravno, a pritom ga pomaknuti za jednu ručku naprijed.

man323

#216 svakim danom sve više i više propada, ali ovdje pričamo o neodržavanju a i nikakvoj brizi prema novim autobusima. Ovi City-i gore izgledaju nego Turci iz 2003. Mogli su barem, ako ne mogu iznutra, ih izvanka očuvati da na nešto liče.

josipgrgin

Svi ce oni ubrzo bit za staro zeljezo jer se ne vodi racuna o njima a ja se sjecam jos od srednje skole to je billa 1998.god. ujutro sam cekao bus za poc u skolu i dosao zglobni man sg 220 coca cola reklama  neznam koji je bia garazni broj  i posto mi je kuca blizu ceste taj isti bus je vozio popodne i uvecer.Ja sam uvik volio buseve i dan danas su mi dragi i zato se sjecam nekih iz proslosti nego sam tija rec da nevalja da cili dan ponekad bez pauze vozi isti bus i tako danas tako sutra i mora se motor prigrijat i nesto  pokvarit.tako je i danas samo sto je sada jos gore jer nema buseva pa su svi u funkciji da se odrzi vozni red ali cini mi se da ce bit jos gore stanje ako ubrzo ne dode koji novi ili polovni bus jer ovi stari busevi nece jos dugo

Paško

#209 danas vozi s otvorenim poklopcem motora: