Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

XDonald

A #266 nema nijednu ratkapu na prikolici , dok od solo Citara na #261 i #265  fali po jedna lijeva.

Citat: amfan  u Srpanj 05, 2016, 00:21:14
#147 danas cijeli dan na liniji 18. Bus se strašno muči, muči se i vozač, ljudi masu, a polasci stalno kasne. To je trebao voziti #271, ali njemu je otišao mjenjač, što se izgleda dogodilo i na još dva Citara nedavno (došli do kilometraže od oko 600 000).

Sad se to pocelo događat njima , a dosad su uglavnon na Conectima i SG313 odlazile getribe. Od ostala dva ja msln da su #268 i #274 , iako nisan sto posto siguran.  A mogu mislit kako je ekipi s #271 i ostalih sad muku mucit vozit starije buseve. Inace koliko bude bus u garazi dok se minja to?

man323

Mjenjač se promine u roku od jednog do najviše dva dana.
Eh sad, sve zavisi kako će riješiti taj slučaj. Ako budu naručivali novu, to će potrajati 1-2 tjedna, a ako ju budu dali popraviti, onda najviše tjedan dana.

RegioBus

Iz pouzdanih izvora sam saznao da će se #688 uskoro počet rastavljat i od njegovih dijelova će se sastavit #683 i možda još jednu Avtomontažu osposobe ako nabave dijelove i ovisi o sudu hoće li moći to napraviti.
Što se tiče #65 i #154 oni su gotovi ako Promet kupi još koji autobus, a možda i prije čak.
#236 je možda čak završio karijeru jer mu je "krepao" motor totalno, a motor je skuplji od samog autobusa i zato stoji mjesecima u garaži bez tablica, tako da se još ne zna što s njim.
Ovo je sve što zasad znam.

Paško

Citat: RegioBus  u Srpanj 28, 2016, 10:40:00
Iz pouzdanih izvora sam saznao da će se #688 uskoro počet rastavljat i od njegovih dijelova će se sastavit #683 i možda još jednu Avtomontažu osposobe ako nabave dijelove i ovisi o sudu hoće li moći to napraviti.

Ma bravo. kava
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dreamwalker

Pa kaj za 236 ne nabave neku polovnu mašinu s nekog otpada? Siguran sam da tih kanti ima po autobusnim autootpadima s ispravnim mašinama.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

man323

#265 ima problema s motorom. Naime, kada krene i shole doda više gasa, onda počne motor lupati.

josipgrgin

Znaci avtomontaze, izgleda da cemo ih jos vidati na cestama.Neka buseva ali zasto su onda rekli da busevi stariji od 25g. idu u vjecna lovista ,a sada avtomontaze obnavljaju koje su 26 godina stare.Mogli su i g.b.138 isto tako pokusat popravit i danas bi vozio.
Ja to nerazumim.

RegioBus

Oni su tili obnovit stare autobuse ali jednostavno nemaju para. Oni su tili rado ostavit i Neoplane i Dafove i #138, al tili su ih restaurirat, al nemaju para, a nisu više bili u stanju vozit linije.
A pošto je jako kritično stanje u voznome parku možda obnove neku Avtomontažu ako im sud dopusti to.
O svemu tome priča san danas s direktoron...

josipgrgin

Volio bi vidit avtomontaze na cesti .

Paško

O tome si pričao s direktorom? Onda ću samo reći da se vidi da ti on nije baš nešto prisan.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

RegioBus

Promet je čak ima novaca da kupi traku i popravi ovo...

man323

Promet kao tvrtku bi najbolje bilo ugasiti, tj. prvo baciti u stečaj, te zatim ju potpuno ugasiti. Zatim, osnovati npr "Splitsko autobusno poduzeće" i dati ga na koncesiju. Lokacija neka ostane ista. U koncesionarskom bi ugovoru trebalo isto pisati da se obnovi zgrada poduzeća, radione, i naravno vozni park.
Grad se ionako ne brine, koriste se zamjenski dijelovi, krpa se sa svim mogućim.
Mislim da samo Libertasa možemo zvati pravom prijevozničkom tvrtkom.

vozilo SSC

Jeli ikad na #185 radio display otkako je došao u Promet?

man323

Čisto sumnjam. Naime, došao je sa zapada, a rijetki prijevoznici imaju upravljačke jedinice za displaye jer sve ide preko vozačeve blagajne. Eh sad, moguće da 184 i 185 imaju kontroler, no može biti da Prometu nije u interesu ga programirati.

EDIT: našao sam sliku na internetu na kojoj je Citaro od VZO (isti je bus kao Prometovi 184 i 185, tj. kupljeni su od VZO-a) sa displayem u funkciji:

citaro

Fora, nisam znao da imate polovnjake iz Svicarske. Znas li mozda koliko su bili stari kad su dosli kod vas i u kakvom su stanju bili?