Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

RegioBus

man323

Lijepo je da su ga sredili. No, amo se uhvatit druge strane priče. Mišljenja sam da se 10 godina star autobus ne bi trebao nanovo bojati, ali iznimku čine teške nesreće ili nešto poput toga. Ovdje je presudilo nestručno / traljavo skidanje reklama. Je li itko od Vas ikada vidio drugo poduzeće kako skine pola reklame, a pola ostavi još 5 godina a da nije Promet?
Baš je u tome problem, a još gore je činjenica da su na nekolicini autobusa reklame lijepile preko reklama. Tu bi čovjek trebao dobiti nagradu za glupoću. I kada se krenu skidat ostaci ostataka, naravno brzinski ili traljavo, povuče se i lak, pa dobijemo sliku #231. A nadalje, tako pružamo koroziji mogućnost da što prije izgrize limariju, a koncem svega nam donosi više održavanja, a ako se i to zanemari onda autobus postane trul i ode u otpis radi gluposti.

josipgrgin

Najbolje je da se na autobuse nikakve reklame ne lipe pa ce uvik bit cist osim kada padne kisa pa ga uprlja ali to se lako rijesi -pranjem.

Lion's Driver

@man313 u potpunosti se slažem za skidanje reklama i svakakvih ljepljenja preko istih...ali...opet ću reć....njima je priša što prije pustit autobus u promet jer im svaki zlata vrijedi...da oni imaju 10ak autobusa viška lako bi oni izdvojili i dva tri dana ako treba za skidanje reklame...čišćenje...ljepljenje druge itd...ali ne...autobus mora na cestu...a zakup za reklamnu površinu gotov pa treba skinit (jer što bi reklamirali dan dva više) i treba naljepit često drugu jer je neko drugi zakupio isto...to je to... a što kolega kaže "ne ljepiti reklame"...ništa nema od toga kad reklame donose zaradu a svaka kuna im treba...iznajmit autobus za svadbu...lijepo je to i zanimljivo...al ne bi sigurno da mladenci nisu ispraznili novčanik

Shole

Reklama se skine u jedno popodne za par sati. To možeš poslije 17 sati kad je već manje buseva vani na ulicama.  A i krasan ugovor imaju  (ili nikog nije briga).  U Rijeci busu često identične reklame kao kod vas i kad istekne zakup firma koja je postavljala reklame mora ih doć skinut.  Na niti jednom busu nema ostataka reklame, ni ljepila ni oštećene farbe. 

XDonald

#307 ima samo opcije DNR, nema 123, a #308 ima 123DNR ko i nasi Citari.
Kod zatvaranja 3.vrata na #308 se cuje zvuk slican kao kod nasih novih Citya , dok se na #307 ne cuje.

josipgrgin

Bitno da oba busa voze i da nemaju vecih kvarova.

man323

#208 nema krune na prednjim kotačima, a upravo se ovakvi slučaji dešavaju češće. Na jednome SG313 fale također krune na prednjim kotačima.

Neko

Citat: man313  u Travanj 19, 2017, 13:18:09
#208 nema krune na prednjim kotačima, a upravo se ovakvi slučaji dešavaju češće. Na jednome SG313 fale također krune na prednjim kotačima.

Ne znam šta ste se uvatili kruna, kao da gledamo kojemu ratkape nedostaju, glavno da voze i da se ne kvare.

elez

Očito su bitniji ukrasi na busu nego tehnicka ispravnost.    :-\
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

man323

U tehničku ispravnost spada zaštita matica na prednjim kotačima. Autobus mora imati ili ratkape ili krune.

Paško

Ako netko primjećuje takve detalje, neka ih slobodno piše. Ovo i je tema za to. Primijetio sam da ni #262, ni #265 nemaju uopće ni okvir, a kamoli antivandalsko staklo ispred vozača koje dolazi s njim. Inače, #265 je daleko najrazvaljeniji od svih Citara, u dosta lošijem stanju od ostalih.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

#261 motor zvizdi , e sad nisan siguran jeli on ikad dobio novi, neko drugi ce mozda znat. Također mi se cini #192 dosta glasniji od ostalih SG 313.

A ta stakla kabine "setaju" s jednog Citara na drugi. Pretpostavljam da su skinili s #262 i 265 te ta ista stavili u 271 i 275.

Paško

#232 je dobio staklo s #221, što se vidi po reklami. Očito dijelovi šetaju s jednog na drugi autobus kao autobusi s linije na liniju.

Paško

U #272 fale oba stakla kod drugih vrata, dakle i ono veliko s lijeve strane. Dosta škripi pri skretanju, što i nije rijetkost kod Citara, a primijetio sam i da mjeseicma nešto nije u redu s trećim vratima jer ispuštaju zrak dok su otvorena, a ne samo prije zatvaranja.