Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

mansg313

Citat: Shole  u Listopad 27, 2008, 14:56:19
Naši Classici imaju sve 4 iste, pa mi nije jasno kako mislite da su na pogonskoj drugačije?  One se ionako hvataju samo za rub felge .  A šta se tiče gubljenja, možeš slobodno tu dodat i skidanje.  Neki vozači znaju svoju izgubit ili joj otpadne boja pa je ružna, i onda skinu na drugom busu pa stave sebi.  Neki su si ofarbali one slova MAN u crno.
Nisu iste na prednjoj osovini su izbočeni šarafi pa su i radkape malo izbočene ;)

Shole

Čuj valjda znam malo bolje.  Ne kažem da su splitske ko naše,  al na našim Clasicima su sve 4 iste.  Zašto se onda ta prednja mogla stavit na pogonske, i sve budu iste?

Shole

Jasno je meni da prva i treća karel osovina imaju drugačiju felgu.  U biti to je ista, al okrenuta naopako na unutarnju.  A  poslikat ću ti u garaži pa ćeš vidit kako su identične.  I ona izbočina ionako nije velika jer nema krune na felgi nego su samo matice na pržonjeri.

Tomek

Citat: maky  u Listopad 27, 2008, 10:21:04
Nije to bezveze stavljeno, ima i g.b. 231 oznaku na svim ratkapama. Stvarno ih nenormalno gube i treba nekako stat na kraj tome. Autobus bez ratkape je užasno ružan.

Prije nekog vremena je stigla nova pošiljka ratkapi pa su i oni koji su ih izgubili opet dobili (primjer g.b. 226-sumnjiv, 227, 228) i nadam se da će nekako stat na kraj tome. Zanimljivo da nijedan Citaro još nije izgubio ratkapu...

U Zagrebu je večina ratkapa pokradena, ali znam da Citari imaju malo jače pričvršćene ratkape tako da je i to jedan od razloga što im nijedna nije otpala..

Shole

Nije mi jasno kako se nitko do sada nije sjetio napravit komadić lima koji će bit tako skrivljen da donje dvije velike rupe dođu ispod matice od kotača, a na vrhu da je manja rupica kroz koju bi prošla vida koja se stavi nakon šta je ratkapa na mjestu.
Evo probao sam skicirat u grubo.  Kužite?

mansg313

Citat: Tomek  u Listopad 27, 2008, 17:50:30
Citat: maky  u Listopad 27, 2008, 10:21:04
Nije to bezveze stavljeno, ima i g.b. 231 oznaku na svim ratkapama. Stvarno ih nenormalno gube i treba nekako stat na kraj tome. Autobus bez ratkape je užasno ružan.

Prije nekog vremena je stigla nova pošiljka ratkapi pa su i oni koji su ih izgubili opet dobili (primjer g.b. 226-sumnjiv, 227, 228) i nadam se da će nekako stat na kraj tome. Zanimljivo da nijedan Citaro još nije izgubio ratkapu...

U Zagrebu je večina ratkapa pokradena, ali znam da Citari imaju malo jače pričvršćene ratkape tako da je i to jedan od razloga što im nijedna nije otpala..
OT Tomek tko sad laže kad i sam znaš da više nijedan bus osim gb 5,9(koji nisu gradski) i onog bijelog regia koji nije naš nema nitko radkape ;)

Tomek

Ako bolje pročitaš makyjev post vidjet ćeš da u Splitu nijednom Citaru nije ratkapa još otpala te sam ja rekao da vjerojatno razlgo leži i u tome što imaju bolje rješeno pričvršćivanje ratkapa te da im zato svi Citari još imaju ratkape.. Šta je u tome laž ???

netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Danas na liniji 60 vozio g.b. 59, vjerojatno najgore vozilo u cijeloj garaži. Rashodovali su se neki autobusi koje ja još nebi rashodovao, ali zato je ostao g.b. 59, kojom logikom vrag će ga znati... Uglavnom, krenuli smo sa Sukoišanske, a on se vuče, brže ja hodam nego što on vozi (živa istina). Shole zove prometnika da mu pošalje nešto drugo jer s ovim nećemo do Omiša.  Dogovoreno je da nas zamjena čeka na Lovrincu. Eh, a trebalo je doći do Lovrinca, a tempom kojim je vozio g.b. 59 je trebalo nam je pola sata (brojem: 30 minuta). Tu nas je dočekao konektor g.b. 208 pa smo u miru nastavili put.

Zar da ljudi plaćaju uredno kartu da se sa g.b. 59 voze pola stata do Lovrinca? Mislim da to nije način i da ga po hitnom postupku treba poslati "na onaj svijet", jer ne izrežu li ga Prometovci, doć ću u napast da sam donesem alat od doma i prihvatim se piljenja...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

G.b.59 trebao bi biti onaj autobus koji je s jedne strane bijel,a s druge strane ima neku svijetlo plavu nijansu koja lagano prestaje negdje poslije zgloba.Ako je to taj autobus onda on i ne izgleda loše,bar po meni.Možda je zato ostaljen kao i g.b.92.Obo dvoje smo se složili da je to odličan autobus mada kada je krenuo s Pazara uz onu ulicu(gdje je visoki neboder)zamalo je stao. ;D ;D Štaš. :D

Ineče što se tiče rashoda neznam što bi se moglo više rashodovati.
Otišli su i posljednji busevi ja mislim(154,52,50,31,37),82 najvjerovatnije odlazi,ostao je još jedino DAF g.b.24(vjerovatno za liniju 19).
Gb.100 i 104 bi trebali služiti kao zamjena za Trogir,još su jedino ostali g.b.102 i 103.Sada su na redu zglobni busevi,prvi i jedini koji će se možda rashodovati-Avtomontaže.

maky

g.b. 92 je neusporedivo bolji od g.b. 59. istina, on jest trom dok se pokrene, ali onda sasvim solidno ide, udoban je, čvrst, nije rasklapan, tapecirana unutrašnjost, tih, a i ima naljepnicu da mu je jednom davno bio ugrađen novi motor.

A g.b. 59, hm, a šta reći, stara drvenjara koja usto ne mrda s mjesta. Ne kažem ja da svi trebaju biti rakete kao nevjerojatni g.b. 120 koji ima turbo motor i koji se može nosit uz bok s novim autobusima, ali ne možeš mi do Lovrinca vozit pola sata, gas do poda, a ljudi brže hodaju...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Isuzu je imao sudar i zbog toga je g.b.104 bio 3-4 dana u Trogiru.Čuh da je mijenjan branik,oštećenja su onda sigurno bila takva da se moglo to moglo nazvat štetom.Sad se ništa ne vidi,a ostala je jedino ova ratkapa.

markost

Ineče što se tiče rashoda neznam što bi se moglo više rashodovati.
Otišli su i posljednji busevi ja mislim(154,52,50,31,37),82 najvjerovatnije odlazi,ostao je još jedino DAF g.b.24(vjerovatno za liniju 19).

[/quote]
G.b. 154 još nije u rashodu.Jutros je čak negdi i vozija jer ga nije bilo u garaži, a popodne je opet tamo.

markost

Vidija sam danas da se neka zvjerka priprema za pituravanje, ali nisam vidija o čemu se radi.  ???

netko

Citat: markost  u Listopad 29, 2008, 18:53:28
G.b. 154 još nije u rashodu.Jutros je čak negdi i vozija jer ga nije bilo u garaži, a popodne je opet tamo.
Da,ali možda posljednji put da vozi.Registracija mu ističe u 11.mjesec.Eventualno još možda bude vozio do točnog datuma isteka registracije.Dao Bog da ga registriraju. :D
Jesi vidio što je s rashodovanim busevima-ispilani ili..... ;) ???