Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

ist

g. b. 225 i dalje vozi bez stražnje registracije. Toliko o Prometu, ali i o našoj policiji

maky

Citat: ist  u Rujan 14, 2010, 14:06:54
g. b. 225 i dalje vozi bez stražnje registracije. Toliko o Prometu, ali i o našoj policiji
To je prijavljeno još onda čim je tablica nestala, a zašto još nije na autobusu nije problem Prometa, već određenih službi koje bi se trebale pobrinuti za to...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Ništa se još nije počelo radit sa g.b. 89. Postoji čak mogućnost da uskrsne (ako je moga g.b. 170, može i ovaj). G.B. 91 i 92 još leže u garaži pokvareni...
Ako treba mvgmainz-u g.b. 64 je originalno bia crvene boje. E, sad, jel to bilo crveno-bilo-crveno (ka i g.b. 60, itd.) ili samo crveno, ne znan. Ne znan ni ko ga je oboja u žuto.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

markost

Danas viđen g.b. 91 da vozi.

Paško

Jeli se to meni čini, ili je g. broju 172 obojan stražnji kraj? Naravno, reklama za Funk On The Beach je još tamo, a to je bilo 20.08. Isto tako g.b. 138 još ima reklamu za Atlantis.
Citat: markost  u Rujan 15, 2010, 22:59:49
Danas viđen g.b. 91 da vozi.
Da, napravljen je, ali s njim zapravo ni nije bilo puno problema.

Paško

Napokon. :) Garažnom broju 168 ugradili motor od pokojnog g.b. 105. Na probnoj vožnji nije sve bilo u redu, ipak tu treba uskladit mjenjač i ne znan šta sve...
Kažu da znaju šta treba radit. Valjda znaju šta govore...

peron24

Ljudi moji,je li to moguuuće da je MB 0305  ST 821 ED (kremasti sa debelom zelenom crtom) proizveden 1979 god.??? :o
Nedavno sam se vozio u njemu i moram pohvalit njegovo održavanje i očuvanost,za razliku od većine 305-ica...bravissimo :)

U Šibeniku postoji MB 0305  ŠI 531 AM sa identičnom unutrašnjosti,također najbolje očuvan bus iz tog vremena.Isplati se čuvati i redovito održavati Mercedese,Manove i Setre,stvarno su dugovječni.Švabo je to.

maky

Citat: peron24  u Rujan 20, 2010, 15:57:06
Ljudi moji,je li to moguuuće da je MB 0305  ST 821 ED (kremasti sa debelom zelenom crtom) proizveden 1979 god.??? :o
Nedavno sam se vozio u njemu i moram pohvalit njegovo održavanje i očuvanost,za razliku od većine 305-ica...bravissimo :)
Neznam odakle kolegi podaci, ali svakako valja provjeriti...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Nakon dugo vremena oba Citara I bili u prometu, ali kratko. G.b. 185 nakon manje od pola dana opet riknia...
---
Citat: maky  u Rujan 20, 2010, 16:06:15
Citat: peron24  u Rujan 20, 2010, 15:57:06
Neznam odakle kolegi podaci, ali svakako valja provjeriti...
Odakle mu podaci? Pa valjda odavde!
Citat: mvgmainz  u Rujan 09, 2010, 19:51:24
Sa malu pomoć od nekoga sam mogao praviti ovu list:

http://www.abload.de/img/prmtfqzj.png

:)
mvgmainz sigurno nije u krivu... ;)

maky

Ajme, pa znam i ja da je od tu, ali neznam odakle podaci za tu listu i neznam koliko su točni. Valja provjerit...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Citat: Avtomontažafan  u Rujan 17, 2010, 15:11:42
Jeli se to meni čini, ili je g. broju 172 obojan stražnji kraj?
Ne čini mi se. Ne znam zašto su to napravili (čak se i boja ne slaže), isto tako Mercedosov znak nisu stavili.

Citat: maky  u Rujan 20, 2010, 21:55:10
Ajme, pa znam i ja da je od tu, ali neznam odakle podaci za tu listu i neznam koliko su točni. Valja provjerit...
Koliko ja znan, on je to tražia po registracijama, ali ako ima prvi datum registracije, valjda nije falia...

Citat: peron24  u Rujan 21, 2010, 14:08:53
Hvala Mainzu na nabavi ovih zanimljivih podataka iz Njemačke,iznenadila me dugovječnost gradskih Mercedesa  :)
Na forumu se ne spominju zglobni Mercedesi ST 175 DU i ST 243 DU,oba su crveno-bijela.
Prvi je najčešće vozio za Mejaše,a drugi negdi prema Poljudu (vjerovatno trica).
Jeli možda znaš koji su to bili g.b.? Znan da nijedan od njih nije g.b. 56, on je ima registracija ST-239-**(** je valjda = DU, ne sićan se više).

Citat: peron24  u Rujan 21, 2010, 14:08:53
Hvala Mainzu na nabavi ovih zanimljivih podataka iz Njemačke,iznenadila me dugovječnost gradskih Mercedesa  :)
Ma to je Švabo, mi imamo jedan zglobni MAN iz 1978...

Paško

Laškome g.b. 119 obojan stražnji kraj.
Nema više natpisa Neka svijet pr č ka! ;D.

Paško

G.b. 194 dobio rukohvate i reklame na zidu za MasterCard, nešto kao g.b. 187 za Vip. Isto tako, izgleda mi da mu se malo poboljša zvuk motora...
Netko je na ovom forumu nekad davno spomenia da g.b. 63 ima različitu nijansu donje crvene. E pa sad su mu tu boju skinili ko da je reklama. Izgleda dosta ružnije od gornje crvene...
BTW, čini mi se da je g.b. 119 u prošlosti bio žuti, a g.b. 120 zeleni. Jesam li u pravu?
G.b. 64 je sad jedini O305G sa svim originalnim sjedalima. Bivši Kaltenberg g.b. 120 dobio je jedan Avtomontažin naslon u prednjem dijelu. Inače, njemu je unutrašnjost drugačijeg dizajna jer je najmlađi.

markost

G.b. 119 i g.b. 120 su ista serija autobusa i oni su kad su došli u Split bili zeleni ,ali su ih u garaži odma pripiturali.

Paško

Napravljen je g.b. 151, ali, naravno, boja nije pogođena.