Rasprave

Autor prote, Travanj 24, 2010, 08:09:37

Tomek

Registriran je, ima ZG registracije.

conecto

Citat: 5AR  u Kolovoz 16, 2010, 19:56:21
U statistici za ovu godinu koja je objavljena u nekim časopisima ove tematike stoji da je jedan Crobus prodan u Hrvatskoj. Kome, koji i po kojoj cijeni ne piše.  ???

Tamo ne piše da je prodan nego registriran. Naime taj časopis vodi statistiku tržišta preko jedne agenije prema prvim registracijama novih vozila (što zapravo ipak daje vrlo realne rezultate). Tako su npr. prošle godine u istom časopisu autobusi iz velike nabavke ZET-a djelomično završili u toj godini (2009.), a djelomično u godini ranije (2008.), tj. oni koji su prvi stigli i regani su u prosincu te godine.
Što se tiče cijene Crobusa očito je prerano o tome govoriti jer bus će biti na tržištu tek za najmanje godinu dana (to su javno rekli), ovo su tek prototipovi za koje sam siguran da nisu na prodaju. Možda jednog dana i njih prodaju kako su to već znale raditi nekad bivše tvornice poput TAM-a, pa su njihovi prototipovi postojali kod ČZT ili Croatiatrans Zlatar npr. Za prve prototipove ovi busevi izgledaju, ali ja sam siguran da će se u godini dana još dosta toga promijeniti i ispitati. Prototip je uvijek daleko od "savršenstva", ali od nečeg se mora početi.
Ovi prvi prototipovi jesu malo sređeni za prvu prezentaciju (logično, tako rade svi), ali nisu "full-oprema" jer nemaju neke stvari od opreme koja se spominje u prospektima.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

erobuss

Tehnički podaci CROBUS-a

<A HREF="http://www.autozubak.hr/slike/pdf/azcrobus.pdf">POGLEDAJ PDF</A>

Valjda će sad, nakon statističkog izlaska iz krize, i njima krenuti na bolje   8)

EuroTrakker

Uz dozvolu autora,poštovanog kolege 98989 s foruma teretna-vozila.com stavljam ovu sliku autobusa

Pozdrav iz 53nje

Shole

O hoooo, 3 nova komada, a vjerovatno nisu ni hale prazne. 

Spiker

Cuju se svakve glasine.
Kao, preteško vozilo. Nije prošao neke testove stabilnosti.
jel netko zna kako ga je voziti?

zlikowszky

Citat: Shole  u Veljača 21, 2011, 00:02:38
O hoooo, 3 nova komada, a vjerovatno nisu ni hale prazne. 

Mislim da su u hali još barem tri....dva bijela i jedan dvobojni...
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

Spiker

Hm, farbaju ih u ARZ_u.?
Kako to da nisu neke slikice od tamo procurile?
Bili su neki dan i u Herc-tursu.

Majstor

U herc tek idu i to na pranje i čišćenje za sajam trasporta od utorka
Samo mi sudite pošteno !

StarSity

480 ispod peterozica!

Tomek

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tlimfocit

Broj od 300-400 autobusa je prilično pretjeran za jedan novi autobus i jednu novu tvornicu, ali nadajmo se da će taj broj biti ostvaren u idućih nekoliko godina.
Samo kvalitetom možemo biti konkurentni, a cijenom i kvantitetom nikako.
SVe najbolje firmi i autobusu. :)

98989

ja se u autobuse nikako ne razumijem niti ih vozim ali ovo mi je zapelo za oko tj za koljeno

ručna kočnica prenisko stavljena , lako i slučajno zapet za nju a i nepraktična za koristit

osobno to nevolim smatram da bi trebala bit s desna volanu ili bar gore lijevo gdje su ostali gumbovi

kamion koji vozim često ima ručnu lijevo od volana što mi se nikako ne sviđa iako to još nekako može proć jer je kiper pa mi je često desna ruka zauzeta raznim stvarima ( mjenjač reduktor špere pto.....)