Rashodi - info i rasprava

Autor bull92, Ožujak 22, 2008, 13:57:25

tamlover

O tome se i radi. Ivan od početka tvrdi da se naručilo previše autobusa. Režu se ispravni i nedavno sređeni a ovih 200 novih bude pošteni uteg Holdingu u ovo financijski nesigurno vrijeme.
Meni Zagreb danas izgleda nestvarno, poput nekog Švicarskog turborazvijenog gradića koji je odlučio u mjesec dana obnovit vozni park. Na svakom zavoju vreba novi citaro ili nl. STari autobus moš vidjet samo ak si vidovit pa nanjušiš di pela taj posljednji Mohikanac. Uglavnom, sasvim neusklađeno s vremenom i prostorom u kojem živimo. Pozivamo se toliko na Beč primjerice...voli Bandić i Jankoviča i Ljubljanu al u tim gradovima se takve stvari nisu događale. Mi nismo posljednji Mohikanci, al definitivno možemo poslužit kao primjer "pijanih milijonera".
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

svicar

Citat: Ivan  u Ožujak 19, 2009, 21:41:34
Ma dajte, molim vas... Zbog dva-tri razbijena stakla i počupane stolice (obično kod najvećih nereda kad npr. dođe Hajduk štetu u cijelom gradu procjene na 10-15.000 kn) držati cijelu flotu koja zahtijeva konstantno održavanje? Budite ozbiljni... Kad bude tekma na linije sa Svetica i Borongaja pošalju kockice kako i sada rade, i to je to... Sva daljnja mudrovanja su neozbiljna.

Tako kazes,15.000 kuna je simbolika,dali znas koliko kosta osiguranje jedne viskoricne utakmice,recu ti,da to Dinamo placa odma bi propao,da se to radi kao vani kada nasi navijaci prave frku ovi posalju fakuturu na par tisuca franaka i svi sretni.

Jedino opravdanje kupovanju novih busiva je to( po meni) da su to suvremeni motori koji su zelini i samim tim su pozeljni.Misljenja sam da su vozila nepripremljana(citam tu po forumu kako se neki  busevi vuku po uzbrdicama) dosla na linije,svaka linija mora biti bodovana ,koliko ima stajalista,kakava je topografija,opterecenost vozila i sl.onda se racunar mjenjaca priremi za tu liniju,ako dodje novi vozac,sve to moras ponovo.TO se radi mjesecima i samo tako vozilo moze biti isplativo.

166/1

gb. 847 definitivno 01.04.2009. ide u rashod, uglavnom kako kojem busu istekne registracija odmah ide u rashod što znači uskoro idu i 848 849 854 852 itd. tako je odlučeno u pa VG što se tiče obnove danas ili početkom tjedna iz pa podsused u v.g. dolazi 10 autobusa jer u podsusedu imaju veliki problem sa nedostatkom parkirnih mjesta pa su odlučili privremeno poslati 10 buseva da se oslobodi prostor jer od tolike količine novih nemaju više mjesta, a što se tiče novih autobusa za goricu sigurno dolaze i to sredinom sljedečeg mjeseca počinju dolazit. novi autobusi će biti marke M.A.N.  i kako budu dolazili tako će dobivati g.b. od 806 pa nadalje, tako da će sada pa VG biti garaža sa najmlađim autobusima i svi zagrebački pogoni autobusa moći če biti samo zavidni na vozni park jedne velike gorice ovo zvuči kao bajka no živi bili pa vidili   ::|  ::|  ::|  ::|  ::|  ::|  ???   ???  ???  ???  ???  ???  ???  ???

t4

Nisam uspio slikat, ali sad baš prođe po Savezne republike Njemačke zetov kamion i vuče nekog solo MB O 305 od smjera Gorice. Vjerojatno u rashod. Ali sad vidim da u Gorici nema tih buseva više  ???

Zekoslav Mrkva

Citat: t4  u Ožujak 20, 2009, 11:37:24
Nisam uspio slikat, ali sad baš prođe po Savezne republike Njemačke zetov kamion i vuče nekog solo MB O 305 od smjera Gorice. Vjerojatno u rashod. Ali sad vidim da u Gorici nema tih buseva više  ???

To je 835 (ex646), rashodovan je pred Božić 2008. :(, čini mi se. Nema više MB O 305 u aktivnom voznom parku, to je bio zadnji :( :( :(.

conecto

Citat: t4  u Ožujak 20, 2009, 11:37:24

Očito u Mandlovu koja postaje ZET-ov krameraj. Valjda CIOS ne stiže sve to izrezat, a u garažama treba prostora za nove buseve. Već smo u APD imali puno autobusa, pa si ih ujutro morao tražit posvuda, kad nisu stali tamo gdje bi trebali bit parkirani završili bi po benzinskoj, radioni... Kad stignu svi novi uz još ove školske ne znam gdje će sve to po noći stajat. Iako sad sve više traže noćne polaske (pred izbore) pa mi se čini da će još malo ZET vozit dan i noć... A onda, Bože pomozi!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mansg313

U rashodu su 121,275 6,7 i 278 su odteglili u APD,212 je tamo gdje je bio 291 uskoro če biti piljenje ako su informacije točne več za nekoliko dana samo me zanima jel bude i 858 završio tamo zato... ???

tamlover

Citat: 166/1  u Ožujak 20, 2009, 11:12:30
iz pa podsused u v.g. dolazi 10 autobusa jer u podsusedu imaju veliki problem sa nedostatkom parkirnih mjesta pa su odlučili privremeno poslati 10 buseva da se oslobodi prostor jer od tolike količine novih nemaju više mjesta........svi zagrebački pogoni autobusa moći če biti samo zavidni na vozni park jedne velike gorice

Koji to autobusi odlaze u VG?
Zavist? Pa u ZG će biti toliko novih autobusa da se neće ni primjetiti da je i VG dobila nove  ;D ali tako i treba. Bilo bi žalosno da tamo i dalje vozi starudija.

I na kraju pitanje svima! Mislite li da ovakve padobranske upade na forum i postove nakon kojih dotični obrišu acc treba ostavljati u temama? Pošto je to postalo učestalo mislim da to treba brisati po kratkom postupku.

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

MAN fan

Najvjerovatnije će im poslati NL263 '99 jer sumnjam da bi podsused dao nešto novije :)

buSHunter795

Ma ja danas išo gledat nije nikakvih 121 266 i 275 bilo!

Da objasnim poredano stanje od danas na 'krematoriju':

835   278       7      6     97    219   218                              APD
289   279   268   269   267   291    276   216

KAUFLAND

mansg313

Citat: buSHunter795  u Ožujak 20, 2009, 18:59:24
Ma ja danas išo gledat nije nikakvih 121 266 i 275 bilo!

Da objasnim poredano stanje od danas na 'krematoriju':

835   278       7      6     97    219   218                              APD
289   279   268   269   267   291    276   216

KAUFLAND
Jučer sam bio sa 109/6 u garaži u 18:40 121,275 i prednji kraj od 143 je bio u RASHODU tj. do ograde ;)

MAN fan

Znači sad je definitivno kraj. Rashodom zadnjih SG220, 121 i 275, Zagreb više nema ni jednog avtomontažinog zglobnog autobusa te je završila era i zadnjih legendarnih "kostolomaca" :'( :'( :'(

275 - 1989. - 2009. R.I.P
121 - 1991. - 2009. R.I.P
:'( :'( :'( :'(

t4

Što se desilo sa 143???  :'(
Sad sam našao... prometna... ajme šteta, do sad najbolji autobusi u ZET su ti NG 312, što njih nisu kupili onda 50 komada. A što bude sa gb 300?

MAN fan

Dajte molim vas više prestanite ispitivati što će biti sa gb300. U ovoj temi vam je napisano čak 3-4 puta

Ivan

Citat: tamlover  u Ožujak 20, 2009, 17:25:41
I na kraju pitanje svima! Mislite li da ovakve padobranske upade na forum i postove nakon kojih dotični obrišu acc treba ostavljati u temama? Pošto je to postalo učestalo mislim da to treba brisati po kratkom postupku.
Mislim da ne treba, pogotovo jer svako malo daje slabe informacije koje uzima zdravo za gotovo koje treba raspraviti. Keko koji je sigurno upućeniji je o Gorici pisao puno različito, i o tome da ugovor još nije zaključen (kakva onda dostava sljedeći mjesec), i o slanju zasad O 405 N, a potpuno nebulozno je i ovo da je Podsused već sada pun i da se mora hitno riješiti nečega, pa ovo je zasad sasvim normalno stanje i kao što vidimo na drugim temama, početkom 90-ih kad su pogoni bili na vrhuncu imali su gotovo 200-tinjak vozila.