Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

NP-549

Stajalista idu kod balkona na izlazu iz pothodnika (Palazo Modelo) i ispred Jadrolinije. Moguće da budu i čekaone obzirom da će sve skupa dugo trajat. Prošli puta se cekaona Tržnica preselila u Ribarsku ulicu

NP-549

Sedmica vozi naopako do daljnjeg

NP-549

Zvjezdane brzine po Škurinjama

Volim autobuse

Bivši Poljanac

pehar_11

Nova trasa gradske linije 3

Citat:Linija 3 mijenja način prometovanja te prometuje sljedećom trasom:

U polasku: Delta ► Pomerio ► Mlaka ► Zametska ul. ► Lozičina ► Nova cesta ► Fantini (Baptistička c.) ► Drnjevići (Morčić) ► Bezjaki 
U povratku: Bezjaki ► Drnjevići (Morčić) ► Josipa Mohorića ► Grbci ► nova cesta i dalje prema gradu dosadašnjom trasom

lussin

Možda bi trojka mogla ostat ovakva i u "mirnodopsko" vrijeme

gorgoroth

Citat: lussin  u Svibanj 16, 2024, 17:42:21Možda bi trojka mogla ostat ovakva i u "mirnodopsko" vrijeme
Da živiš na Grbcima ne bi tako mislio

MAN SU220

Oće sheme linija ostat za uspomenu ili će se izradit nove ??

pehar_11

Uz brojne promjene i zastarjele podatke koji se nisu mijenjali, vjerujem da u ovom kaosu isto neće

Kocka 146

Otkad voze dugački na 1 i do kad će voziti?
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

lussin

Voze otkad su uvedene redukcije zbog manjka vozača, a i da redukcija nema, vozili bi na 1 kako se bliži kraj školske godine

Kocka 146

Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

kico101

Par komentara na aktualno povećanje standarda na gradskim linijama, kako ja vidim ( kome drago, kome krivo )-neću tražiti neki idealizam i što bi zapravo trebalo, nego samo očekivanja koja su ostvariva i u ovoj situaciji ( barem ja tako mislim - ponegdje ću falit sigurno, ali nema veze ):

Linija KBC  -  do daljnjeg ništa - sigurno ovo nije najbitnija linija, ali možda bi se nešto moglo iskemijati sa prigradom ( kao što se to uradilo na 4A subotom ). Barem 2-3 polaska ujutro i poslijepodne.

Linija 1 - na 29 postojećih polazaka radnim danom, dodano je 11 polazaka ( treći bus ), a ne 19 kao što piše ( ajde, vjerojatno se to odnosi na oba smjera ( A i B ), ali tako se to ne prikazuje, jer je to ista vožnja u punom krugu, ali ok ). Svakako korak koji u ovoj situaciji pozdravljam.

Linija 1A  -  nije se mijenjala, ali u ovoj konstelaciji sa 1-com gdje i dalje voze u paru, umjesto da su podijeljeni da sa Pećina svaki drugi vozi na Bivio/M. Dragu, se i ne može nešto bajno napraviti.

Linija 1B  -  osobno smatram da je ova linija potrebna i da se može pronaći jedna dodatna smjena za ovu liniju. Ovo je bila prava novost i dobar potez kada je od Towera povezivala Pećine, Vežicu i Trsat, ali nije politički interesantna, pa se čini da je možemo staviti u povijesne linije.

Linija 2  -  na postojeća 52 polaska dodana su 3 polaska na 55 i ovo je zapravo "farbanje" trule oplate, odnosno NIŠTA. Ovu liniju, po mojem skromnom mišljenju treba ( makar na uštrb nekih drugih linija ) bespogovorno ojačati sa 2 cjelodnevna busa. Nema vozača?-ne treba onda ništa mijenjati ni na drugim linijama.

Linija 2A  -  jasno mi je da je za najveće krize ova linija ispala, ali opet iznosim osobni stav da je ova linija važnija od primjerice 4A ili 8, jer povezuje dosta naseljene dijelove grada i prolazi uz dosta škola i fakulteta. Barem neka ide u špicama, jer ovo nije pošteno.

Linija 3 -  naselja Gornjeg Zameta kojima prolazi su puna školaraca i studenata ( relativno mlađa populacija ) i ne znam stvarno kome nije jasno da polasci svakih 60-80 minuta predstavljau tešku uvredu i napad na zdrav razum svakoga koji još uvijek želi gradskim prijevozom ostvarivati svoja putovanja po gradu. Katastrofa.

Linija 3A  - ovo sa ubacivanjem prigradskih smjena je dobra stvar, ali ne može ova linija imati isti broj polazaka kao i 3-ka, jer je opterećenje manje.

Linija 4 -  konačno je ova uža gradska linija dobila drugi poslijepodnevni autobus ( vožnje svakih 40 minuta do sada neću komentirati ). S obzirom na trenutne uvijete, zasada OK.

Linija 4A  -  ovdje ću biti malo zločest i nazvati ovu liniju "partizanskom" iz razloga koje neću pojašnjavati. Ajde, mogu samo donekle prihvatiti da u nedostatku polazaka ( smjena ) na znatno važnijim linijama imamo ovu liniju od  ... do ..., a ono što me stvarno iritira su polasci subotom ( bez obzira što ih pokriva prigrad, ali ima puno praznih vožni sa Delte gore i natrag ).

Linija 5  -   na postojećih 47 polazaka dodana su 4 polaska-na 51. Vrijedi isti komentar kao za liniju 2- nebitno.

Linije 5A i 5B  -  po mojem skromnom mišljenju, trenutno jedino kvalitetno postavljen vozni red i nemam nikakvih primjedbi.

Linija 6 -  45 dnevnih polazaka sa razmacima od 40 minuta kasno popodne i navečer je prikaz potpunog urušavanja gradskih linija. Linija koja kupi učenike i studente od Potoka preko Banderova do Turnića ovo stvarno nije zaslužila.

Linije 7 i 7A  -  istovremeno povlačenje 4 autobusa na ove dvije linije od 17,05-17,10 smatram jednim od najnerazumljivijih poteza Autotroleja uopće. ZAŠTO, ali stvarno ZAŠTO se u isto vrijeme povlače 4 autobusa i stvara rupa od 45-55 minuta ( ovisno u kojem smjeru želite, osim ako vam cilj nije centar ). Znači ako sa tehničkog fakulteta želite na Gornju Vežicu morate čekati 45-50 minuta u vremenu kada završava poslijepodnevna nastava. Stvarno želim nešto opsovati.....

Linija 8  -  popravak sa 7 na 13 polazaka i popunjavanje praznine na ovoj liniji u potpunosti pozdravljam ( nebitno sada što ima i važnijih linija ).

Linija 13  -  neka me netko krivo ne shvati, ali za mene je ovo i dalje prigradska linija. Broj i raspored polazaka je po mojem mišljenju zadovoljavajući.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Matija87

Liniju 1B i 2A bi svakako trebalo vratiti čim prije je to moguće, u svakom slučaju bi trebali bit u prednosti nad linijama 4A i 8.
Očito to ovisi čiji mjesni odbor je "glasniji" jer iz prve ruke znam da je u MO Brašćine-Pulac bila opća pobuna prema troleju da se linija 4A ponovo vrati prometovanju subotom.

Ne znam jel moguće napraviti varijantu da na liniju 1A i 2A vozi ista smjena kombinirano svaki drugi polazak, ipak se radi o linijama koje povezuju međusobno susjedne kvartove i "omeđene" su linijama 1 i 2.

tramvajac 92

2 i 5 su dobili jednu smjenu - drugim riječima, umjesto dvokratne, sad su dvije smjene.