Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

kico101

Mislim da se 3A neće vratiti u obliku u kojem je postojala, barem ne u dogledno vrijeme zbog nedostatka vozačov. Bezjake bih osobno riješio jednim kružokom sa Turkova-( Bezjakovo-Drnjevići-Hosti-Pehlin vrtić n)-Turkovo. 1 minibus okolonaokolo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Čelični

Hvala ikar na objašnjenju i NP-549 od kojega sam puno naučio od kada sam aktivniji na ovom forumu. Da, nisam razmišljao o udaljenosti, nego krivo, isključivo o administrativnim granicama Grada Rijeke, da dio općine Kostrena do uključujući Glavane i Kostrenakomerc (pogledao na karti) zbog malene udaljenosti je u zoni 1. jer da je administrativno kraj bi bio već na Plumbumu, a "Viktor Lenac"(Martinšćica) i Vrh Martinšćice već u drugoj. Kiksao sam, ali na greškama se ući. Nego mene više muči što je "sjeverni koridor" ostao na samo jednoj liniji, a nitko nema ideje kako ga ojačati.  :-[
Hvala kico101 na odgovoru na tom tragu i to bi mislim bilo najidealnije riješenje za krak Drnjevići - Bezjaki koji bi se mogao primijeniti po meni odmah, ako nema uvijeta odmah onda kad-tad.

gorgoroth

Ne znam gdje da stavim ovo, 674 jučer na liniji 1A, nisam nikada vidio da voze prigradski tu liniju

ikar

Radi razrade motora je privremeno na 1A. Kada se 746 osposobi onda on kreće u rotaciju sa 747 i 748 na tri cijelodnevne smjene na 1A, 4 i 7A.

Boki651

A što je sa 746, neki kvar?

Koji sve busevi dolaze iz prigrada u grad, nakon ovih novih nabava (City, Crossway)?

Vezano za Citye u gradu primjetio sam da samo 747 rotira 4,7a, dok je 748 stalno na 4. Ili se varam?

Ivano31

Primijetio sam da je 813 dobio posao sa kojeg se ne mice a to je 8 ica samo subotom bude Conceto nisam vidio gbr

Čelični

A jesi li siguran za nedjelju, na 8 su nedjeljom dosad uvijek bili minibusevi, većinom Iveco Kapena ? Ili se u međuvremenu nešto promijenilo u disponiranju nedjeljom na liniji 8  ???

Ivano31

Nedjeljom bude Iveco Kapena a od ponedjeljka do petka 813 i kockica nisam siguran koji Gbr a subotom bude Conceto zivim u ulici Milutina Barača pa znam

NP-549

Prvi put vidim  6A

Čelični

Sijećam se  te 6A. Kao dijete sam je gledao s balkona iz nebodera 23A u Čandekovoj dok sam tamo živio. Bila je monotral. Ta je linija postojala u vrijeme dok se nije izgradilo Krnjevo NN i dok je "čista" 6 išla do Giuseppe Carabino gdje se zbog skučenog prostora nisu mogli okretati monotali pa su na liniji 6 bili stalno solo autobusi. Vidovićeva ulica i Nova cesta još nisu bile sagrađene. Koliko me sijećanje služi ovo G. Krnjevo na slici bi se pretpostavljam odnosilo na zapadni kraj Čandekove poslje raskrižja spomenute s ulicom Krnjevo gdje se 6A okretala na kamionskom terminalu na sadašnjem istočnom dijelu tada još ne sagrađene današnje Nove ceste. Cijele trase se ne sijećam vidim na slici na tabli, a i vidio sam kao dijete da je 6A išla na tadašnju D. Vežicu. Pošto je 6A išla na sam zapadni kraj Čandekove monotralima, u to vrijeme je 6 solašima sketala iz Čandekove poslije pošte i banke u A. Barca do njezinog okretišta TURNIĆ u G. Carabino, te u povratku istom (jer nije bilo Vidovićeve i Nove ceste) trasom: TURNIĆ - G. Carabino - A. Barca - Čandekova - D. Vežica. Moja je pretpostavka da je tadašnja 6A s monotralima bila ispomoć "čistoj" 6 s solašima. A i vozio sam se u 6A par puta i uvijek mi je bio doživljaj kao djetetu okretati se na stojećem djelu na zglobu harmonike. Izgradnjom Krnjeva NN i novoizgrađenih ulica, kružnom trasom linije 6 oko Krnjeva NN na njoj su uvedeni monotrali tako da je nestala potreba za 6A koja je ukinuta. bus123

NP-549

Citat: Čelični  u Siječanj 19, 2020, 21:41:37
Koliko me sijećanje služi ovo G. Krnjevo na slici bi se pretpostavljam odnosilo na zapadni kraj Čandekove poslje raskrižja spomenute s ulicom Krnjevo gdje se 6A okretala na kamionskom terminalu na sadašnjem istočnom dijelu tada još ne sagrađene današnje Nove ceste.

Nije Gornje Krnjevo nego  Škola Krnjevo, tj. Veljko Vlahović

shef

Meni je budući se skoro svih ovih sjećam, zanimljiva ova G.P. Jadran... e to se ne sjećam...
I što radi među gradskim tabelama?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kigor

Varam se ili od subote je uvedena ponovo stanica kod zeljeznickog kolodvora smjer zapad? Najme jucer sofer je odbio stati i izkrcat ljude a nekoliko ih ke tamo i cekalo

Sent from my iPhone using Tapatalk

shef

Citat:KD Autotrolej obavještava sve korisnike da se na trasi Krešimirove ulice ukidaju stajališta Brajda u smjeru A i B, a stajalište Željeznički kolodvor u smjeru A (u smjeru Zapada) privremeno se stavlja u funkciju za sve linije.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

kigor

Eh da dobro zapamtio. No sofer ima svoja pravila

Sent from my iPhone using Tapatalk