Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

mivano

Citat: kico101  u Rujan 21, 2010, 23:50:44
Citat: mivano  u Rujan 21, 2010, 22:53:40
Kico, jedna mi stvar nije jasna. Kako bi onda prema tvojoj zamisli ljudi koji stanuju na Brašćinama išli u grad (pješice do Vinasa ???) ? Linije 4 i 9 u povratku prometuju ulicom Kozala.
Da, tih150 metara pješačenja je stvarno velik problem ( isto imaju za pješačiti i stanovnici Vojaka, Rastočina itd. ). No, dobro, postoje 2 mogućnosti. Ili, nasipavanje terena uz cestu i izgradnja stajališta nasuprot gornjeg spoja Drenovskog puta i ulice Kozala ili rekonstrukcija samog raskrižja koja bi omogućila sigurno skretanje autobusa ulijevo.
nasipavanje je upitno, u provaliji u samom zavoju je šahta - objekt vodovoda, ali bi se malo dalje tj.na kraju zavoja moglo improvizirat stajalište (kod prvog šumarka - uz malo nasipanja terena)

Bari

Kicu za direktora  ;)
Svaka čast, nadam se da će netko od nadležnih ovo vidjeti
KREPAT MA NE MOLAT !

jedan_019

Odlično razmatranje, ali nekako mi se čini neizvedivim kad se pogleda što Autotrolej radi...

Berlingo

Autotrolej generalno je u banani,to i moje papige doma govore, ali ta firma ima novo mlado rukovodsto i ja vjerujem u njih, bez obzira sta lanem neki puta na ovom forumu sta nikako nebi smio jer mi je pun k....c zapostavljanja mog dijela grada. Treba im malo vremena,jer oni prije njih su gledali samo sebe i svojih 20 koljena iza sebe. Na zalost za sad je tako kako je. Siguran sam u poboljsanja.

Boki651

Citat: kico101  u Rujan 21, 2010, 23:57:38

Nije da ne vjerujem vozačima, ali dok oči ne vide, nekako mi je teško povjerovat da će preko tog raskrižja voziti monotrali.

Oči vidjele, pred par godina na dan karnevalske povorke, bus je kod doma na Pehlinu pokupio halubajce i pehinarske feštare, a onda prošao kroz naselje i uputio se opet u pravcu doma, ali u pravcu grada. Dakle onaj nazovimo nagib pis of kejk. (prije uvođenja 7a bio je veći pa je opet prigradski sanos onuda skretao)

A jedne noći oko 4h ujutro prošao je SG 312 (ne znam je li prve il druge serije) kroz naselje,  ne znam šta je tražio tu, ali je prošao. Gledao sam TV kad odjednom prepoznam zvuk njegova automatika.

ikar

Uskoro neke izmjene... Kampus

Shole

S obzirom na popularnost kampusa u akademskim krugovima predviđam produženje linije 8, vraćanje na dvije cjelodnevne sa krugom od 2x35 min umjesto 30.  V.r. ne više na puni sat i na pola, nego na 00, 35, 10, 45, 20, 55.....

MB Citaro

Ajde bar će biti možda bolji polasci iz Torpeda možda budu usklađeni sa zadnjim satima prometne škole

Shole

Poznavajući Autotrolej - čisto sumnjam!  Al s obzirom da će linija bit uglavnom za potrebe kampusa onda bi bilo uredu da su polasci koncipirani s obzirom na akademsku četvrt.  Doduše to je nemoguće uskladit.  Moraš doć barem 10-15 minuta prije početka sata, a ni otić nemožeš baš istu sekundu u 00 i još dok dođeš na stanicu.

Berlingo

Ja se samo nadam da u te promjene ulazi 2A. Dakle, kako je neko napisao, ukinuti ispomoc na dvojci i evo smjene i autobusa za 2A. Nikako ne preko Turnica! A ovaj s 2A sta je sad prekidna.... Neznam, manjak je solo autobusa, ali da se mene pita ja bi prekidnu na 3A.
I da se podsjetimo proslosti. Bivsa dvojka je imala ispomoci BEG. TRG- Z..... Ukinuto je kad je uvedena cjelodnevna 2A.

Klanaman

Vidio danas na Delti na autobusu 668 na displeju novu liniju 8a G. Vežica-kampus-Fiumara.

Boki651

joj šta rade, uvode novu liniju umjesto samo malo da redizajniraju neku od postojećih ???

Berlingo

I sad ce biti uvedena nova linija i evo nam opet povecanje standarda. A recimo bilo je zahtjeva da se vozi s Kantride na Trsat. Mogla se 1A produziti gore i da krug traje 90 min. S 3 autobusa u krugu voznje bi bile svakih pola sata. Vaznije je da se u Marc. Dragu vozi svakih 20 min. s ne vise od 5 putnika. Svaka im cast, zbilja znaju sve dobro organizirati, u Rijeci su sigurno nenadmasivi.

Boki651

E kolega, ali Marčeljeva Draga je biser grada. Što misliš zašto imaju noćnu liniju? ;D

Berlingo

Da,da, jer to koristi sin ili kcer od neke glavesine.