Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Boki651

Dobio sam neprovjerenu informaciju od susjeda, koji kaže da je čuo da od 19. listopada 7a i po povratku ide preko stadiona na Rujevici. Ako je to istina, ništa od naših prijedloga ovdje gdje smo komentirali da bi 20,21 trebali po D-427 do Štefana, a onda starom trasom, dok bi 7 i 7a bili na svojim redovnim trasama.

Sebo

Danas ujutro solo bus na liniji 7 na polasku u 7:09h s Pehlina, naravno, guzva neizdrziva.

Ne razumijem ovaj potez buduci da i zglobna u tom terminu bude puna. Fali vozila?

Korisnik linije 34

Danas sam u dogovoru sa vozačem proveo neke vrijeme na liniji 1A, usput brojeći ukupan broj prevezenih putnika, bez detaljnije analize po pojedinim stanicama. Ovako je to izgledalo:
1. A. K. Miošića-Marčeljeva draga (smjer A), polazak u 11:50: 21 putnik
2. Marčeljeva draga-A. K. Miošića (smjer B), polazak u 12:25: 16 putnika
3. Smjer A, polazak u 12:52: 26 putnika, od kojih je samo 1 ostao u autobusu nakon skretanja za Marčeljevu dragu, odnosno stanice u ulici Vere Bratonje
4. Smjer B, polazak u 13:28: 17 putnika
5. Smjer A, polazak u 14:09: 21 putnik, njih 8 nakon stanice u ulici Vere Bratonje

Kod prve vožnje nisam išao za tim koliko je putnika ostalo, ovako po sjećanju rekao bih oko 5.
Povod za ovo bila je više želja za uživanjem u vožnji u 598, odnosno kockici općenito, nego bilo što drugo  :)

Shole

Totalno promašena linija kojoj specijalci neznaju složit vozni red.  Većinu dana se 1 i 1A šlepaju jedan za drugim pa onda 20 minuta nema busa. 

Korisnik linije 34

Citat: Shole  u Studeni 25, 2017, 20:32:32
Totalno promašena linija kojoj specijalci neznaju složit vozni red.  Većinu dana se 1 i 1A šlepaju jedan za drugim pa onda 20 minuta nema busa.

Slažem se sa svime navedenim, u aktualnom obliku linija je stvarno apsurdna.

Korisnik linije 34

Obavijest na stranicama Autotroleja:
"Od srijede, 27.12.2017. godine, ukida se stajalište Šet. A.K.Miošića. Od tog datuma linije 1A, 2A i 3 prometuju na slijedeći način:

- Linija 1A i 2A prometuju redovnom trasom do stanice Tržnica odakle nastavlja novim dijelom trase: Cindrićeva - treminala Delta. Terminal Delta je početna/završno stajalište na navedenim linijama. Ukrcaj putnika je kraj nadstrešnica uz Rječinu. Na linijama 1A i 2A s početkom primjene nove trase ukida se stajalište Fiumara.

- Linija 3 prometuje redovnom trasom do raskrižja ulica Žrtava fašizma i Fiumara odakle nastavlja novim dijelom trase: ulica Fiumara – Jelačićev trg – Veslarska – Ivana Zajca – Cindrićeva – terminal Delta. Terminal Delta je novo početna/završno stajalište na liniji 3. Ukrcaj putnika je kraj nadstrešnica uz Rječinu. Na liniji 3 s početkom primjene nove trase uvodi se stajalište Fiumara (stajalište gradskih linija), a ukida se stajalište Novi most.

Vozni red linija 1A, 2A i 3 ostaje nepromijenjen."

Zna li netko čemu te promjene i što se njima želi postići?

kico101

Nije do Autotroleja. Problem je treća traka u Šet.A.K.Miošića gdje nastaju čepovi zbog parkiranih autobusa, jer se ne može ubaciti u krajnju desnu traku za smjer parkiralište Delta i ravno prema D-404.
A ovu priliku su propustili da konačno jadnu 1A produže na Pećine i ujednače ovaj nakaradni šlep vozni red. A i 3-ku su mogli pustiti kroz Šupićevu i oko konta na korekciju na Titov Trg ( onaj poveliki bezvezni prometni otok pretvoriti u polazni peron za 3. Ušteda barem 5 , ako ne i 10 minuta na kruženje od mila do nedraga.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Da, ovo je za trojku najgore moguće rješenje.  Od nemila do nedraga pa onda još s druge strane od Emila do Predraga.  I još sve to bez novog voznog reda,  znači isto vozno vrijeme iako ima u B smjeru 3 semafora više

tramvajac 92

Ajde, možda me vi tu možete prosvijetliti.
Koja je uopće bila svrha terminala na šetalištu A. K. Miošića? Jer je otvoren kakti terminal na Delti, pa su odlučili sa Jelačićevog prebaciti prigrad na Deltu, ali nisu se sjetili staviti stanicu za gradsku liniju ispred terminala, pa se kao kompenzira s tim?

A ovo sa 3 je po meni dno dna. Umjesto da je skrati na Jelačićev (da, vidim da je drugi smjer, ali i onaj parking od kolodvora je takav, pa se da rještit). Samo nisam siguran jel se može skrenuti u Fiumaru pa napraviti krug ko za garažu. Nebi bila neka razlika u odnosu na ovo do sad, ali samo ako možeš tako skrenut.

Čelični

Na web stranici sam uočio grešku vozeći se danas sa 1A . Naime na popisu stajališta u smjeru Marčeljeva Draga - Delta stoji krivo kraj trase: Tržnica, Fiumara, Delta. Naime autobus je nakon stajališta Tržnica skrenuo u Cindrićevu ul. i došao na iskrcajno stajalište Delta. Dakle nema stajališta Fiumara (boldano).
Za usporedbu sam uzeo trasu linije 2A I. Zavidića - Delta koja dolazi na terminal Delta iz istoga smjera i poslije Tržnice stoji ispravno Delta. Ali ima i tu greške za navedeni smjer piše krivo Ivana Zavidića - Šetalište A. K. Miošića  nnee

Čelični

Molio bih jednu informaciju. Koja je sada poslijednja iskrcajna stanica linije 3 u smjeru Grbci - Delta. Da li Fiumara ili Delta? umnik2 jer neki dan kad sam se vozio u tom smjeru svi putnici su izašli na Fiumari jer je vozač rekao da predaje smjenu.
Unaprijed hvala na informaciji.

Shole

Isto pitanje se moglo postavit i pred mjesec dana: da li je zadnja stanica Novi most ili Šetalište A. Kačića Miošića.

Boki651

Zadnja je Delta, isto kao što je zadnja bila A.K.Miošića, druga stvar što pojedinci slobodno tumače pravila. Imao sam ja tu situaciju gdje me tjerao van iz busa na Novom mostu. Izašao sam, a onda gospodin produžio prazan na A.K.M. iako to nije smio napraviti. Zato i kažem pravila su jedno, ali pojedinci će ih uvijek tumačiti na svoj način.

Čelični

Hvala Boki651 i Shole.  :)
Dakle sve je relativno.

Čelični

Nije mi jasno, danas oko podne na polaznoj stanici Delta stoji i kreće u 12:16 na liniji 1A stari MAN gar. br. 596 monotral. S jedne strane se stavljau na 1A minibusevi redovito nedjeljom, katkad i radnim danom. Da je solo OK ,ali monotral na 1A mi je potpuno nepotreban. S jedne strane se štedi, uvode se na 1A minibusevi i to mi je OK posebno od kad je linija skraćena samo do centra grada. Po meni je taj monotral trebalo disponirati na neku opterećeniju liniju npr. 1 ili neku drugu.  ???

Čelični