Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

ikar

Od ponedjeljka neke izmjene u VR-ima gradskih linija. Neznam detalje još nema VR-ova na internetu, ali pretpostavljam samo manje. Smjene vraćene na 6.40, standardno duženje vozila i rotaciju po linijama!

ikar

I naravno, opet "nezakonito" mjenjanje smjena - 3., 2., 1., dan za danom. Do jučer je bilo pravilo da mora biti 11 sati između smjena, a danas kao da toga nikada i nije bilo...

Shole

Uglavnom je pauza oko 12 sati.  Ako završiš oko 17 sati, drugi dan si ujutro u 5.

krešimir

Poštovani, Shole vidim da si ljut, na cijeli svijet. Volio bi da se izjasniš sta zapravo želiš postići vrijeđanjem...vozača koji samo žele raditi po pravilu, tj. da im smjena traje najduže 7 sati, onako kako i zakon to propisuje.  g.Shole iskreno mislim da nije problem u satima rada nego u plači, a ljudi rade duple smjene da bi možda prehranili svoje obitelji.Jedina stimulacija je novac i nitko nebi pitao koliko radi i kako radi.Jedino sretan vozač može biti dobar vozač, i dok to odgovorni u Autotroleju ne shvate ne trebaju očekivati ništa, je vozači i autobusi koji ti ljudi svakodnevno voze su lice firme!

s poštovanjem, Krešimir

Boki651

Linija 7a na svom zapadnom kraju dobiva okretište! Dakle neće više biti vožnje kroz zgrade, do zadnje stanice, nego će se bus okretati na samom ulazu u Ćićarijsku. Teško mi je to zamisliti, no u svakom slučaju podržavam ovu odluku. Vjerojatno će i vozačima biti lakše, umjesto da provlače buseve između parkiranih vozila kod rupe (čitaj: treš kafića).

I jedna zanimljivost, danas prilikom iskopa na navedenoj lokaciji pronađena bomba. Detalje o bombi ne znam, samo znam da je dobila ime "kapitalac" ;D

Izvor za navedene vijesti: Radnik sa gradilišta koji je bio u dućanu, istovremeno kad i ja. ;D

krešimir

A spomenuo bi da ako se vodi preraspodjela radnog vremena, koja se i vodi u autotroleju ako se ne varam, može trajati najduže 4 mjeseca ako kolektivnim ugovorom nije drugačije propisano a naj duže do 6 mjeseci po kolektivnim ugovorom. Sve to ima u pravilniku o radu.Radnicima Autotroleja je potreban novi kolektivni ugovor jer stari je potpisan za razdoblje do 31.12.2010 kako piše i na stranicama od autotroleja.Koliko god  se soferi bunili nece ništa postići dok njihovi sindikalisti ne sastave novi ugovor sa Autotrolejom kao poslodavcem.Stoga mislim da se je radno vrijeme vratilo u stanje od prije par mjeseci radi tog razloga a ne radi nekog vozača!

ikar

Citat: krešimir  u Travanj 30, 2011, 13:58:57
vozača koji samo žele raditi po pravilu, tj. da im smjena traje najduže 7 sati, onako kako i zakon to propisuje.

Mislim da zakon propisuje da smjena nesmije biti duža od 10 sati...

Nije problem u smjenama od 8 sati, veći je problem bilo što nije bilo nikakvog reda - Radio si po tri tjedna zaredom samo 3. smjenu, nisi znao kad si slobodan nego si dobivao kako im se prohtje, kao da su namjerno nadležni držali rasulo iz nekog razloga...

Boki651

Polako se slažu kockice oko buduće trase linije 7a, ovdje u Ćićarijskoj. Informacija je sve više, a sve idu u tom smjeru da će se na ulazu u naselje, na poziciji sadašnjeg iscrtanog trokuta, napraviti rotor, oko kojeg će se busevi okretati i vraćati sadašnjom jednosmjernom, a budućom dvosmjernom cestom, u pravcu ulice Hosti.
Sadašnja trasa prema zadnjoj stanici, potpuno će nestati, što se autobusa tiče, ali će se zato jednosmjerna cesta kroz naselje preregulirati u dvosmjernu, a negdje u blizini sadašnje zadnje stanice 7a, bit će kraj te ulice s parkiralištem.

Evo nešto što sam nabrzinu napravio, samo da se otprilike dobije dojam o čemu pričam. Za pomoć koristite sliku na kojoj nema oznaka. Tamnoplavo sam označio buduću trasu linije 7a.

celicana

Šteta što ovo prije večeras nisam vidio, samo sam nešto načuo o tome. Bravo Boki651 ovo je stvarno profesionalno urađeno ,svaka čast!

Boki651

Ma nije profesionalno, dalo bi se to još stručnije i efektnije dotjerati, ali u svakom slučaju hvala! :)

Boki651

Rotor se ubrzano privodi kraju, skidaju stari asfalt, vjerojatno će ubrzo postaviti novi. Danas su premjestili i čekaonicu na novu poziciju, nemam informacije kada će 7a krenuti po izmjenjenoj trasi, ali sudeći po dinamici radova, rekao bih vrlo brzo.

Još samo da dodam da već ima onih koji tu čekaju bus, iako nigdje nema službene tabele sa oznakom linije, stare tabele su i dalje su na svojim starim mjestima, jedna na ulazu u naselje, kod kafića, a druga na starom ugibalištu.

Berlingo

A znao sam ja tko ce to rjesiti. Da, gledam to cesto jer znam tu proci. Trebalo bi malo poslikati i vijadukt po kojem linije nece voziti. Jedino za DIP Klana.

Boki651

Vjerojatno posljednji fotografirani prolazak busa kroz naselje u Ćićarijskoj. Danas se polaže 2. sloj asfalta, pa je bus već morao preko rotora sa sjeverne strane. A od subote će bus po novoj trasi. Više o tome ovdje:

http://www.rijeka.hr/OtvaranjeCicarijskeUlice

A tekst ima netočnost vezano za broj ukinutih stajališta, što ćete i sami primjetiti. Ali dobro, makar nisu novo ugibalište strpali u ulicu Hosti, kao što to većina čini.

kico101

Ima i na službenoj Autotrolejevoj stranici:

KD Autotrolej obavještava sve korisnike kako od subote, 28. svibnja 2011. godine, linija 7A zbog zatvaranja Ćićarijske ulice mijenja trasu prometovanja. Naime, zbog nemogućnosti kružnog prometovanja tom ulicom i Ulicom Hosti linija 7A prometovati će novom trasom: redovnom trasom do Ulicom Hosti do novog rotora na križanju Ulice Hosti i Ćićarijske. Prije rotora izgrađeno je ugibalište gdje linija 7A radi korekciju voznog reda. To ugibalište je ujedno i završno, odnosno početno stajalište linije 7A. Po ukrcaju putnika linija 7A kruži po rotoru i nastavlja kretanje Ulicom Hosti do raskrižja i dalje redovnom trasom. Zbog nemogućnosti prometovanja redovnom trasom ulidaju se stajališta Ćićarijska i Hosti igralište. Vozni red linije 7A ostaje isti za sve dane u tjednu.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

Znam da sam već svima dosadan i borim se s vjetrenjačama, ali ljudi moji shvatite već jednom da Ćićarijska ulica počinje, na samom zavoju kod autolimarije, i da novi rotor nije na rakrižju ulice Hosti i Ćićarijske, nego u Ćićarijskoj ulici koja ga okružuje, sa južne, sjeverne i zapadne strane, a Ulica Hosti počinje nakon što se prođe nagib kod doma na Pehlinu, i drito do budućeg čvora Hosti.

Uostalom evo i navoda iz teksta sa rijeka.hr

"Početno i završno autobusno stajalište linije 7A, izmješta se u Ćićarijsku ulicu, na novoizvedeno ugibalište, 150 m udaljeno od križanja sa ulicom Hosti."

Dakle, ako ide prvo na ugibalište u Ćićarijskoj, a nakon toga bus ide na rotor u istoj ulici, otkud se sad pojavljuje Ulica Hosti, koja je kako piše udaljena 150 m od ugibališta, a rotor je onda još dalji od ulice Hosti, jer je još sjevernije od ugibališta. A Ćićarijska ulica koja počinje kod spomenute autolimarije upravo je do novog ugibališta duga 150 m, dakle nema govora da je rotor na bilo kakvom raskrižju dviju ulica, kad je sve oko njega jedna jedina ulica, Ćićarijska.

Na ovaj način samo se šire dezinformacije, koje nama lokalcima ništa ne znače, jer znamo gdje je što, no nekome tko pročita i shvati krivo, stvori totalno krivu sliku.

Citat sa autotrolej.hr

"Po ukrcaju putnika linija 7A kruži po rotoru i nastavlja kretanje Ulicom Hosti do raskrižja i dalje redovnom trasom"

Netočno, bus ukrca putnike, ide na rotor, okreće se u pravcu grada i prometuje dalje Ćićarijskom ulicom do raskrižja s ulicom Hosti.

Ne bi bilo zgorega malo proučiti plan grada, pa ne bi bilo ovakvog dezinformiranja javnosti.

Uostalom ova slika govori više od 1000 riječi, obratite pažnju na krug "Privoz - Ćićarijska istok, gdje se lijepo vidi kod tog kruga, kako Ćićarijska  ulica ide prema novom ugibalištu, a ulica Hosti se nastavlja, zapadno od kruga: