Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

Matija87

Citat: MAN SU220  u Listopad 21, 2024, 01:30:56Izračunaj samo koliko ti manje vozača treba za ovaj broj linija koji sam nabrojio i trenutni broj linija pa će ti sve bit jasno.
Radio sam u JGP Libertas pa znam o čemu pričam, vozača je premalo a linija i "nepotrebnih" linija je previše a prostor za uštede je ogroman.
I onda se još ne poštuje radno vrijeme vozača pa svaki vikend čitam po portalima Autotrolej ovo - Autotrolej ono.
ključan je ovaj dio "radio sam" , očito su im se svidjele tvoje ideje

pehar_11

Šta ti vrijedi manje vozača ako sa manje linija ne ostvariš potrebu. Nama fali BROJ polazaka, ne manje linija. Što to u Rijeci tako jako ne valja da se toliko trudiš?

MAN SU220

Citat: lussin  u Listopad 20, 2024, 21:02:16bez obzira na to što si Kukuljanovo i Škrljevo time unazadio?

25ica nek ide u 14:10 Delta - Čavle - Mavrinci - Kukuljanovo - Škrljevo

26ica u 14:15 Delta - Škrljevo - Kukuljanovo - Hreljin

Šta se to izgubilo? Osim što 14ica ne mora ić u 14:10.

Citat: pehar_11  u Listopad 21, 2024, 13:50:36Šta ti vrijedi manje vozača ako sa manje linija ne ostvariš potrebu. Nama fali BROJ polazaka, ne manje linija. Što to u Rijeci tako ne valja da se toliko trudiš?

Sa vozačima koje uštediš na ovim linija lijepo pojačaš 1icu, 2icu ili 32oku gdje je potrebnije.

Ja razumijem da se vi nećete složit samnom ništa, ako ja kažem da je lijevo - lijevo vi ćete reć nije lijevo nego desno ali neke sitnice koje se vide iz aviona vam moram reć.

pehar_11

Pa jebemu, da kažeš nešto što ima smisla sigurno te nas 5 ili 6 ne bi poklopilo. Ne govorimo ti da ne valja iz inata. Em zatrpavaš forum, em nemaš pojma potrebe lokalnog stanovištva niti koje su njihove navike, mogućnosti i s čim raspolažu, a po nekim svojim (idalje nepoznatim) parametrima mijenjaš linije kako ti se hoće. O tome da ti ideje djelom nevaljaju ti govori i činjenica da su te upozorili masu puta, ali ti nastavljaš.

Ovdje ima ljudi koji znaju o čemu govore i mislim da su dovoljno normalni da se slože kad nešto napisano ima smisla. Amen.

lussin

Citat: MAN SU220  u Listopad 21, 2024, 16:09:5525ica nek ide u 14:10 Delta - Čavle - Mavrinci - Kukuljanovo - Škrljevo

26ica u 14:15 Delta - Škrljevo - Kukuljanovo - Hreljin

Šta se to izgubilo? Osim što 14ica ne mora ić u 14:10.
Prestani to zvat 25 kad to sa tom linijom nema nikakve zdravorazumske veze. Zašto bi itko iz Škrljeva i Kukuljanova išao tom linijom, ako po tvom ide 26 bržom trasom 5 minuta kasnije. Gdje je onda ta tvoja famozna ušteda? Utuvi u glavu da sustav koji postoji funkcionira, vozača za takav sustav ima i putnici su pokriveni, a jedino kako se može dodatno poboljšati je povećanjem polazaka, a ne sa rezanjem i nelogičnim prespajanjem!!!

Citat: MAN SU220  u Listopad 21, 2024, 16:09:55Ja razumijem da se vi nećete složit samnom ništa, ako ja kažem da je lijevo - lijevo vi ćete reć nije lijevo nego desno ali neke sitnice koje se vide iz aviona vam moram reć.
Upravo suprotno

pehar_11

Citat: pehar_11  u Listopad 21, 2024, 13:50:36Što to u Rijeci tako jako ne valja da se toliko trudiš?

NP-549

14 godina se bavim organiziranjem prigradskih linija i onda mi neki padobranac dijeli savjete.

Da, znam i ja da se neke stvari mogu/trebaju riješit bolje, ali uglavnom ih politika koči.

Što se tiče generalnog stanja, kao što je netko spomenuo, model je uglavnom OK, nema  nikakvih zahtjeva ni prijedloga od korisnika ili od općina.
Jedina stvar koja se ponekad pojavi je želja za povećanjem brojem polazaka u točno određeno vrijeme koje baš treba, a ne ukupno brojit zašto imamo deset polazaka na dan, a ne 12, i to je OK kad ljudi točno znaju sto im treba