Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

ikar

Prve vožnje su skraćene jer se brzo dođe, a ljudi su znali zvat da je bus prošao ranije!

kico101

Gdje su nestale vožnje broj 17,33, 35,52 i 69 ( grupa linija 25,26 ), radnim danom? Ovako ispada da je zadnja vožnja za Hreljin preko Krasice u 20,30. Znam da je tehnička greška, ali treba ispraviti. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Eno je na stranici 2 pdf-a. ;)

Vjerojatno greška u prebacivanju u pdf format, bude se u ponedjeljak ispravilo sigurno.

kico101

Citat: ikar  u Prosinac 15, 2012, 20:27:48
Eno je na stranici 2 pdf-a. ;)

Vjerojatno greška u prebacivanju u pdf format, bude se u ponedjeljak ispravilo sigurno.
Ne sumnjam, ali zato smo i ovdje da sugeriramo da se nešto promijeni, ako je došlo do tehničke pogreške.
Vidim sad da su te vožnje na drugoj stranici, ali mi nije jasno gdje je vožnja broj 33.

ikar

Nije nikad ni postojala, po meni ta numeracija nije niti potrebna, i osobno bi je izbacio. Pogotovo sada kada su sve napomene slovčane!

kico101

Potrebna je, jer je jednostavnije vožnju prepoznati i odrediti prema broju , nego reći ona vožnja na liniji 23 u 20,30, napr. Numeriranje nije izmišljeno samo tako bez rezona. Ali, jasno, da se može i bez toga.
Btw, ne vidim više link na shemu prigradskih linija ( u izradi? ).

ikar

A molim te tko to od putnika koristi numeraciju polazaka? U Engleskoj npr. su otišli u krajnost da ni vlakovu nisu numerirani nego se navode kao "17.30 iz London Eustona za Glasgow Central" pa sustav funkcionira, i to većinom i bolje nego u ostatku Europe.

kico101

Po toj logici ukinimo i broj linija , jer je nepotreban. U uređenom svijetu sve se numerira, a ti sada predlažeš prelazak na srednjevjekovne metode. Pa što onda nisu ukinuti ti brojevi, kada već ne trebaju?
Btw, vlakovi su jedna stvar, a gradski prijevoz nešto drugo. Nisam primijetio da su u Londonu ukinuli numeraciju u gradskom prometu ( ne mora biti baš numeracija, mogu biti i slovne oznake, pa čak i boje ).

NP-549

Kico101 hvala na napomeni, bit će ispravljeno.  Nažalost, sve je moralo bit napravljeno na brzinu i greške su neminovne.  Po meni, numeriraje polazaka isto nema baš nekog smisla.  Nekada davno su vožnje imale zvjezdicu i onda dole objašnjenje, ali sad je to ionako svedeno na slova. Ako ima "š" zna se da je škola, onda joj i nije baš potrebno "33š".  Treba stvari čim više pojednostaviti za normalnog putnika korisnika.  Mi freakovi smo neki drugi svijet ;)
Dovoljno bi bilo da je iznad dotične vožnje slovo koje u napomeni nudi objašnjenje.  Žao mi je da nije bilo više vremena za izdradu panoa za vozne redove jer bi to moglo izgledat puno jednostavnije, preglednije.....

Numeiranje linija je pak jedan sasvim drugi svijet od numeriranja polazaka.  Mada AUTOTRANS sasvim normalno funkcionira i u nekakvom kvazi JGP-u  (Crikvenica,Opatija,Rovinj) bez numeriranja, ipak nisam pobornik toga.  Čak bi i njihove numerirao po poslovnim jedinicama.

Dakle: primjedbe,  prijedlozi, komentari su u svakom slučaju dobrodošli. 10 glava uvijek zna više od jedne. Uvijek ćeš u hrpi gluposti naić i na neki pametan komentar. Samo ga treba pametno iskoristit.

Boki651

Prvi put vidim da na liniji 21 prvi povratak radnim danom ide samo do Turkova, da će veza biti 7-ica.
Je to neki novitet i početak iskorištavanja terminala na Turkovu na pravi način ili je to bilo i prije, samo nisam obraćao pažnju?

Shole

To je već nekih 2 godine.  Pogledaj još ima na web-u i stari VR

Boki651

Da, imaš pravo. A i večeras sam se uvjerio na samom okretištu na Turkovu, čak ta vožnja piše okr. Turkovo kao stanica, dok ovaj novi v.r. od sutra ima samo Pehlin.

zvone16

Prvi dan novih tablica savrsen ujutro oko 7 nit nema ispomoci Krasica a nit 25 nije bila sto je uzrokovalo da Skrljevo i Kukuljanovo te pola Drage nije imalo prijevoz te na Krasici 695 je kupio koliko mogao ali dosta ljudi nije moglo na posao/skolu itd .. Ispricavam se sta nema hrvatskih slova ali preko mobitela sam i napisao ono sta je bilo malo prije.
ZvoneXp

ikar

Citat: zvone16  u Prosinac 17, 2012, 07:49:15
25 nije bila

Mislim da si došao do srži problema. Al nemožeš pričat da nisu stigli na posao u školu jer 10 minuta ide iza nova linija s Hreljina sa dolaskom u Ri u 7:45!

MSX

Citat: kico101  u Prosinac 14, 2012, 11:49:12
Btw, izgleda da je Tribaljevo dobilo redovan status ili su ugovorene vožnje stavljene u javnost?
Hm, stvarno, Tribalj je bio uključen u red vožnje za grupu linija 10/10A/27/29, ali danas ponovno gledam red vožnje i opet ga nema.