Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

pehar_11

Na Delti ne radi javna rasvjeta već danima. Totalni mrak. Redukcija struje pa da se lakše razbijaju autobusi?

pehar_11

Gledam malo ove nove vozne redove i nevidim neke promjene, osim da je (valjda) ukinuta veza 34 ujutro na vlak.

NP-549

Ne može se okrenut gore. Nered sa parkiranim autima. Školski 5 min ranije, 14.15 kroz Rukavac

Korisnik linije 34

Terminal Permani radnim danom u 17:05...

pehar_11

Evo pitanje - zašto (i dali će) linija 34 voziti idalje za Učku? Kada promislim malo, čini se da je dionica Veprinac-Učka jako neisplativa, pogotovo jer je u većini slučajeva autobus od Veprinca i sa Učke u povratku prazan (konkretno, u zadnjih 3 godine vidio sam u svega dva navrata grupu planinara da ide gore/spušta se), a i samo putovanje traje jako puno i cesta nije prijateljska, pogotovo za jedan autobus. Koliko je to zapravo isplativo, i vozi li se itko zapravo time? Može li se ukidanjem tog polaska 34 prebaciti na neku drugu vožnju u drugo vrijeme, kada je zapravo potrebna?

Matija87

To ti je pitanje za Grad Opatiju, a i realno to su dve vožnje nedjeljom gore-dole, treba te polaske samo malo bolje promovirat pa možda i poraste zainteresiranost. A cesta je okej...i po mnogo gorim cestama jašu autobusi troleja

NP-549

Trošak subvencije nije velik jer vozi samo nedjeljom i praznikom. Al da, definitivno bi ju trebalo bolje promovirat, možda na županijskoj razini ko Platak

pehar_11

Malo sam promatrao i ustanovio sljedeće:

1) polazak br. 17 linije 23 u 14:15 iz Rijeke za Permane vozi solo autobus, što je realno nedovoljno (već kod nebodera ljudi sjede po vozaču, a da ne govorim da na Mlaci ne stanu u autobus)
2) polazak linije 13 s Delte za Grohovo u 15:30 vozi prazan već danima
3) polazak br. 43 linije 12 sa Delte za Dražice vozi solo autobus, što je nedovoljno (neki dan sam vidio par ljudi koji su ostali na Delti jer nisu stali u autobus)
4) polazak br. 22 linije 23 u 15:30 iz Rijeke za Permane svaki dan kasni zbog prometa, pa u Matulje dolazi u 16:10 umjesto u 15:55

Eto, to je ovako od oka, čisto informativno. Ako sam u krivu, ispravite me slobodno.

NP-549

20:25 za Dražice da ne može pobrat ?
Nikad se vozači nisu žalili da je puno ljudi.  Koji dan si to gledao ?

pehar_11

Citat: NP-549  u Rujan 27, 2022, 19:41:3820:25 za Dražice da ne može pobrat ?
Ja sam gledao i bilo je zbilja krcato, ljudi su stajali čak na stepenicama unutra dok je vozio, a naprijed kod nekog mlađeg vozača ekipa od doslovno 10 ljudi. Vozio je Crossway LE za gore. To je bilo prošli tjedan jer sam ja bio popdne, vjerovatno srijeda i/ili petak. Sljedeći tjedan sam također popodne pa mogu baciti oko.

NP-549

Petak je Colonia bila u Dražicama. 

pehar_11

Evo iskreno, nemam pojma. Ja ovako i onako idem na Deltu u 20:30 sljedeći tjedan pa ću baš baciti pogled.

NP-549

Brojanje putnika se vrši od srijede do srijede, 6 uzastopnih radnih dana u dvije različite smjene. Ponedjeljak, petak i kišni dan nisu dani koje se moze samostalno uzet kao mjerodavne

pehar_11

Dobro, ne mislim ja to ozbiljno tako kako vi radite. Ovo je samo "od oka report". Ali da, bila je gužva u par navrata pa sam spomenuo zato.

pehar_11

Citat: NP-549  u Rujan 27, 2022, 19:41:3820:25 za Dražice da ne može pobrat ?
Evo i slike. Ovo je bilo par minuta prije polaska, još je 10-ak ljudi ušlo u autobus prije nego što je krenuo, u međuvremenu je i vozač ljudima govorio da se pomaknu i naprave mjesta za još ljudi ili se derao na ekipu na zadnjima (ako sam dobro čuo jer sam bio izvan busa). Unaprijed pardon zbog lošije kvalitete.