Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

Citat: noxis93  u Srpanj 05, 2012, 13:31:43
Citat: sendipula  u Srpanj 05, 2012, 12:35:02
znam da al jbg mi smo propali grad (odavno) smo to trebali napravit, al postoji problem...nema vozaca dovoljno..
Jesmo, propali smo al to ne znaci da mozemo sad svaki put izvuc se na sve sa tom forom. Ajmo pokusat napravit nesto. Kad se zadnji put ulozilo u zivot mladih u Puli? Kad su prije dvije godine dozvolili Seasplashu svirku do 2 ujutro na Danteovom trgu? Wow.
Zaposlis jos vozaca, pa ih bude vise, zamjenis tankatore nafte sa dva vozaca, posaljes na burzu nepotrebne ljude i objasnis Skataru razliku izmedju socijalne i socijalisticne drzave.

^^ This.

Samo, za ulaganje u noćni život i zabavu mladih, po meni, ne možemo okriviti gradsku upravu. Jer, kad god se nešto pokuša (produženje radnog vremena Rock Caffeu ove zime do 2, party na Valkanama sad za koji dan, bilo koje slično događanje, svaki novi beach bar itd.), nađe se kritična masa pulskih vajkkontraša - tipa Bake Langer koja od eksplozije plina ne čuje ali joj smeta buka - koji su protiv, i napravit će sve da tako nešto sabotiraju. Peticije, prosvjedi, bilo šta, i to šta košta da košta. Kasnije će bit opet prvi u redu za kukat kako se niš ne događa. I tako u krug. Pula ima problema sa svojim stanovnicima (kažem stanovnicima, jer to s građanima nema veze), i samo s njima. Gradska uprava i razni pulaprometi iz njih samo proizlaze i njima i njihovom mentalnom sklopu podilaze. Mentalnom sklopu nerada i kukanja, sjedenja na guzici i čekanja da novac i mana padnu s neba (iz proračuna), bez mrvice odgovornosti i vječno u pozor poziciji kad je kenjkanje u pitanju.

noxis93

Citat: nexus  u Srpanj 05, 2012, 15:42:40
Citat: noxis93  u Srpanj 05, 2012, 13:31:43
Citat: sendipula  u Srpanj 05, 2012, 12:35:02
znam da al jbg mi smo propali grad (odavno) smo to trebali napravit, al postoji problem...nema vozaca dovoljno..
Jesmo, propali smo al to ne znaci da mozemo sad svaki put izvuc se na sve sa tom forom. Ajmo pokusat napravit nesto. Kad se zadnji put ulozilo u zivot mladih u Puli? Kad su prije dvije godine dozvolili Seasplashu svirku do 2 ujutro na Danteovom trgu? Wow.
Zaposlis jos vozaca, pa ih bude vise, zamjenis tankatore nafte sa dva vozaca, posaljes na burzu nepotrebne ljude i objasnis Skataru razliku izmedju socijalne i socijalisticne drzave.

^^ This.

Samo, za ulaganje u noćni život i zabavu mladih, po meni, ne možemo okriviti gradsku upravu. Jer, kad god se nešto pokuša (produženje radnog vremena Rock Caffeu ove zime do 2, party na Valkanama sad za koji dan, bilo koje slično događanje, svaki novi beach bar itd.), nađe se kritična masa pulskih vajkkontraša - tipa Bake Langer koja od eksplozije plina ne čuje ali joj smeta buka - koji su protiv, i napravit će sve da tako nešto sabotiraju. Peticije, prosvjedi, bilo šta, i to šta košta da košta. Kasnije će bit opet prvi u redu za kukat kako se niš ne događa. I tako u krug. Pula ima problema sa svojim stanovnicima (kažem stanovnicima, jer to s građanima nema veze), i samo s njima. Gradska uprava i razni pulaprometi iz njih samo proizlaze i njima i njihovom mentalnom sklopu podilaze. Mentalnom sklopu nerada i kukanja, sjedenja na guzici i čekanja da novac i mana padnu s neba (iz proračuna), bez mrvice odgovornosti i vječno u pozor poziciji kad je kenjkanje u pitanju.
Nikad mi nije bilo jasno zasto za svaku peticiju kontra nije pokrenuta peticija pro. Mislim da bi bilo lijepo pitat gradjane: 'Jeste li da se vaznost argumenta pulskih vajkkontrasa (i onda ih nanizat imenom i prezimenom) poistovjeci sa Jacksonovim muljanjem nasred Giardina?'.

sendipula

Živjela 184-ka!

nexus

Citat: noxis93  u Srpanj 05, 2012, 17:55:25
Nikad mi nije bilo jasno zasto za svaku peticiju kontra nije pokrenuta peticija pro. Mislim da bi bilo lijepo pitat gradjane: 'Jeste li da se vaznost argumenta pulskih vajkkontrasa (i onda ih nanizat imenom i prezimenom) poistovjeci sa Jacksonovim muljanjem nasred Giardina?'.

Ustvari ih se već i pitalo, bar svakih 4 godine, kad su građani - hvalabogu - baku Langer i slične redikule i svrstali uz bok Jacksonu (koji se, nota bene, također bar jednom kandidirao)..

Ali da, slažem se.  :)

sendipula

Živjela 184-ka!

nexus

Jučer opet klasika: na 1ici krugove između ostalih rade Europolisi, a 3 min za jednim od njih s klodvora krenuo Citelis na - devetki. Devetka je inače poznata kao superopterećena linija na sva tri dnevna polaska, za razliku od 1ice koja preveze svega petinu ukupnih Pulaprometovih putnika godišnje na nekih 50ak polazaka dnevno.. Sreća da nije ljeto pa da na Stoju pored cjelogodišnjih putnika idu i kupači i turisti.. Ček, ili je?  ???  ::|

Od ostalih nezanimljivosti - barem jedna od dvije preostale O405 karampane (valjda jesu kad ih bacamo u škovace) kruži na 2ki i 3ki, a društvo im prave i niskopodne O405 N2, te Turci (što sa istoka dolaze i po zemlji im se vuku).. Meanwhile, u klimatiziranim Citelisima se voze svi putnici za Monte Šerpo, Valturu, te u 6 ujutro nedjeljom u moju Pješčanu. Svih njih 8, u 3 autobusa. S otvorenim prozorima.

Predlažem hitno rješavanje problematike zapošljavanjem još ljudi i povećanjem plaća, ovi novi i dodatnih pola milijuna za plaće prošle godine očito nije bilo dosta.

sendipula

Nexus nemoj se cudit prije par dana sam iz grada išao na Stoju (kući) i u neko doba dolazi 211 (europolis) na liniji 1 Šijana-Stoja-Šijana ali bilo je negdje oko 15-16 sati i uglavnom autobus koji bi trebao da vozi za Monte Šerpo (poluprazan) ovaj je bio prekrcan putnicima, ali to je kod ekipe u prometnom uredu zanimljivo sta daju mali bus na tako jaku liniju---vozio sam se u Gbr. 215 kamere postavljene!!
Živjela 184-ka!

sendipula

još usput--gbr 185 (O 405 N) je bez reklameee jucer sam ga vidio isao je za verudelu 2a ako ne naljepe s*anje od film festivala onda cu ga fotkat!!
Živjela 184-ka!

Jasenko

Nalijepili su na 201 i 202 reklame film festivala, doduse ugodne su oku ove godine. Mislio sam da je samo jedan bus, ali se pojavise oba na giardinima, identicna.

sendipula

Živjela 184-ka!

nexus

185 ima ostatke reklame. Što baš reklame (pis karoserije između bočnih prozora i krova), što ljepila. Uglavnom, uz 199, još jedan odrpanac.

Da ne bi bilo da nisam i danas dosadan - na 1ici danas između ostalih kruže Europolis i O405 (ne smije bit klimatizirano i komotno istovremeno), klime uglavnom nema ni na 2ci i 3ci (bar 3 O405 N2 su u điru), ali zato Citelis, uz sasvim dovoljni Europolis, uredno radi krugove na 4ki. Kao i na 8ici, ka prenapučenom i turističkom Valdebeku.

noxis93

Citat: nexus  u Srpanj 18, 2012, 16:34:17
185 ima ostatke reklame. Što baš reklame (pis karoserije između bočnih prozora i krova), što ljepila. Uglavnom, uz 199, još jedan odrpanac.

Da ne bi bilo da nisam i danas dosadan - na 1ici danas između ostalih kruže Europolis i O405 (ne smije bit klimatizirano i komotno istovremeno), klime uglavnom nema ni na 2ci i 3ci (bar 3 O405 N2 su u điru), ali zato Citelis, uz sasvim dovoljni Europolis, uredno radi krugove na 4ki. Kao i na 8ici, ka prenapučenom i turističkom Valdebeku.

Pa čekaj, jesi ti uopće normalan? Pa Valdebek, kao pulska elitna suburbia ima svo pravo ovoga svijeta dobit najnovije i najveće autobuse trenutno u Pulaprometu. Ne kužim tvoju logiku, pa nećeš valjda kvarit ugled najljepšeg pulskog kvarta? Naravno, najljepšeg nakon Verude Porat...koja nema liniju...a i da ima, šta će im...ionako sve samo bogatuni vlasnici više skupocjenih automobila...

Šalu na stranu (suze mi idu kolko je smijesno), mislim da je, kao šta sam rekao i prije par stranica, na koncu svega toga zapravo lijenost vozaca da se iz jednog autobusa prebace u drugi nakon što završe turu. Al nisu ni oni krivi, ipak su oni samo radnici. Krivi su vrhovi Pulaprometa, koji takvo što na naređuju.

sendipula

noxis u pravu si ahah ja imam neku ideju koja mi se mota po glavi dosta duuugo ugl.

1. SPOJIT LINIJE 1 I 2a znaci ovako (Bus kol.-grad. knjiž.-giardini-arsenalska-bečka-katalinića jeretova rotonda na Stoji-istim pravcem nazad ali ne nastavit kod Restaurant Milan nego skrenut na Valkane ul. veruda i na Verudellu i u sijansku sumu i istim tim pravcem nazad linija moze bit br 10a i 11a (posto je 7-icu nemoguce ubacit jer 8-ica ide za Valdebek)
Živjela 184-ka!

noxis93

Ovo bi bila ok linija da vozi noc. Ali za dan to je jednostavno previse. Nerentabilna bi bila jer ljudi koji bi sjedali za Vidikovac morali bi proc cijelu stoju, verudu i verudellu da bi stigli do destinacije. Uz to gubis direktan kontakt Giardini - Trznica na Verudi gdje se najveci broj ljudi iskrcava sa dvojke.
Ali kao sto rekoh, da takva linija vozi nocu, bila bi idealna. Krene iz Sijane, gdje kupi Arubu i Zen, u Splitsku kupi Pietas, na Bulevaru kupi Uljanik i onda iskrcava putnike po Stoji, Verudi, Verudelli i Vidikovcu, te se na kraju vraca u grad kroz Giardine kako bi iskrcala putnike koji su se ukrcali u pravcu grada i zavrsava na kolodvoru.

sendipula

eto Skataru bi trebalo malo dat papra pa da zaposli jos vozaca i ubaci onaj minus od 5 buseva...tako da bi se to nekako i realizirat..
Živjela 184-ka!