Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

Citat:Škatar: Dao Bog da svi imaju plaću kao u Pulaprometu

PREDSTAVLJEN NOVOUVEDENI SUSTAV VIDEO NADZORA U AUTOBUSIMA

,,Prosjek plaća vozača u Pulaprometu je 5,850 kuna, a prosjek svih plaća u Pulaprometu je 5.500 kuna, stoga teze o niskim plaćama u Pulaprometu ne stoje", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Pulaprometa Igor Škatar osvrnuvši se na prozivke predsjednika SIK - a Brune Bulića. ,,Dao Bog da svi u Hrvatskoj imaju takvu neto plaću i da je redovita, zaključio je.

Škatar je pojasnio kako je najveći udarac na poslovanje ovog poduzeća visoka cijena goriva koja je s 3 milijuna porasla na 6,5 milijuna kuna, a kako izvješće o poslovanju za 2011 godinu i o poteškoćama u likvidnosti nisu tajna, već naprosto rezultat krize koja je zahvatila sve segmente poslovanja svih djelatnosti, bio je jasan Škatar. Usporedbe radi, povukao je paralelu s poslovanjem u sličnim uvjetima, sličnog javnog prijevoznika u Zadru koji grca u većim problemima, odnosno ima prosjek plaća 4.600 kuna.

Pula promet se u poslovanju osim s visokim cijenama goriva kojima doprinose i novi autobusi s ugrađenom klimom što povećava potrošnju susreće i s otimanjem putnika, odnosno s poslovanjem taxi prijevoznika Cammea koji staje na autobusnim, ugibalištima i obavlja javni gradski prijevoz. Ta je svakodnevna situacija, ističu u Pulaprometu i popraćuju je dokaznom snimkom napravljenom novouvedenim kamerama koje se nalaze na 32 autobusa Pulaprometa. Takve stvari ne radi pulska taxi tvrtka, već isključivo Cammeo, dodaju.

Novouvedeni sustav video nadzora vrijedan je 253.000 kuna a postavljen je u svim osim dva autobusa Pulaprometa. Svaki je autobus opremljen s po četiri kamere od kojih jedna nadzire promet, druga rad vozača, a treća i četvrta prate stanje u prvom i drugom dijelu autobusa. Dušan Škara tehnolog naplatnog sustava pokazao je kako sustav funkcionira, imali smo prilike vidjeti Cammeo taxi na autobusnom stajalištu, gospođu koja je zbog naglog kočenja izazvanog izlijetanjem automobila izgubila ravnotežu i pala, te vozača autobusa koji je zapalio cigaretu i zbog toga zaradio opomenu.

Škatar pojašnjava važnost video nadzora i s sigurnosnog aspekta, jer je bilo slučajeva napada na vozača s nožem, šakom u glavu i s leđa, a takav je nadzor i svojevrsna ušteda jer smanjuje mogućnost plaćanja raznih odšteta zbog lažiranih padova putnika, dodaje.
Na prozivke Bulića o nemogućnosti predaje novca vozača Pulaprometa tijekom vikenda, Škatar je odgovorio da se novac ne može predati jedino nedjeljom.

Na kraju osvrnuo se i na ukidanje linija prema Marčani, Barbanu, Raklju i Svetvinčentu koje je uvedeno 15. lipnja, a zbog kojeg djeca u nadolazećoj školskoj godini neće moći koristiti prijevoz do škole. Istaknuo je kako uzroci leže u financijskim aspektima ali i nedovoljnom kapacitetu autobusa, te će to područje, smatra preuzeti neki drugi prijevoznik. (D.F.)

http://regionalexpress.hr/site/more/shkatar-teze-o-niskim-plaama-u-pulaprometu-ne-stoje/

Šteta štp nije paralelu dopunio kupovinom novih autobusa u Zadru, dok se istovremeno po Puli autobusi bacaju u škovace, zajedno s linijama koje voze.
Ovaj Škatar stvarno em je trubilo, em se tako češlja.

sendipula

nexus vidim da si me preduhitrio hahaha :))
Živjela 184-ka!

tramvajac 92

To je on na slici?
A di je cigareta u ruci?

noxis93

Cammeo je kriv za sve!  Gamad. Kako se samo usudjuju vozit polako ispred autobusnih stanica kako bi nedopusteno krali putnike ovom pulskom prijevozniku koji se tako muci da spoji kraj sa krajem, nema autobusa al zato rashoduje stare, nema para al zato dize place i investira u kamere, ukida skolski prijevoz i vadi se na to da je u ovom gradu ipak dobro, jer u Zadru je kao gore? Mene zanima kako je u Zadru gore ako su stigli nabavit nove autobuse. Ja si stvarno mislim da on nas smatra glupima...
Btw ne postoji 'Pulska taksi tvrtka'. Iako bi se o ljudima o kojim Skatar prica dalo pisat seminare i radove, al o njima u drugom podneblju.
A zasto svi samo sute? Idemo penzionerski slat poruke protesta Glasu, Rexu i INu, netko ce nas valjda poslusat, objasnimo im situaciju kakvu je mi vidimo, sa gledista entuzijasta i ljudi sa nadom u gradski prijevoz. Jer ovo vise nema smisla.

Citat: tramvajac 92  u Kolovoz 14, 2012, 16:49:49
To je on na slici?
A di je cigareta u ruci?
Zabranjeno je pusenje u okrugu garaze.  >:(

sendipula

Sa svime se slazem, ali postoji opet onaj "ALI ALI" zašto je taj direktor cammea tako spaljen u mozak da ne vidi  sta njegovi radnici rade...iako su opomenuti više puta oni nastavljaju sa radom, zasto jednostavno ne da otkaz onima koji rade prijestup zato evo njima  mad057 a mi cemo se borit za Škatara da izađe na kraj sa tim kretenima....
Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Kolovoz 18, 2012, 02:01:14
Sa svime se slazem, ali postoji opet onaj "ALI ALI" zašto je taj direktor cammea tako spaljen u mozak da ne vidi  sta njegovi radnici rade...iako su opomenuti više puta oni nastavljaju sa radom, zasto jednostavno ne da otkaz onima koji rade prijestup zato evo njima  mad057 a mi cemo se borit za Škatara da izađe na kraj sa tim kretenima....
Nije spaljen nego lazov ;)
On ih tjera da se vrte po stajalistima, al opet, zasto ne? Ako su stari taksisti tolko inertni da se ne mogu maknut sa Giardina i njihovih visokih cijena to ne znaci da novi taksisti ne mogu proaktivno trazit putnike. Nitko im to je zabranjuje, naprotiv narod je sretniji jer za koju kunu vise dodjes doma prije, komotnije i kvalitetnije...pogotovo ako zakasnis na bus ili bus kasni.

Natrag na bus: od ove skolske godine osnovnoskolci koji zive unutar 5km od Centra placaju prijevoz. Al to je ipak do Grada Pule pa me manje nervira jer nije barba Skatar ukljucen (valjda)...

sendipula

Sve to stoji, to je ponajprije zbog:

1. Štetu nanose Pulaprometu koji je u *ovnima do grla

2. Žele veća primanja tj. žele da se ljudi više voze taxi-em nego JGP-om

3. (nemam komentara)

ali zasto ja se pitam taj Makedonac to radiiiiii  >hammer<
Živjela 184-ka!

nexus

Pulapromet štetu nanosi isključivo sam sebi, a onda i stanovnicima ovog grada. Cammeo s tim nema veze, on se samo u zadanim uvjetima snalazi, kao što bi svaki konkurent i trebao. Uostalom, i ja, kada ga uhvatim na cesti, rađe sjednem u nov i klimatiziran Cammeov auto i za 15 kn se dovezem ispred vrata, nego što za 11 kn čekam Pulaprometov neadekvatan bus na neadekvatnoj liniji s neadekvatnim voznim redom.
Kad Pulapromet bude u stanju pružiti uslugu na razini - dakle nov, klimatiziran, niskopodan i, prvestveno, dovoljno velik autobus na pogođenoj trasi linije s dovoljno čestim voznim redom - tada ću i ja stati na njihovu stranu. Dok god od njih dobivamo isključivo menefregizam, lijenost i nerad, nek im svaki takav Cammeo "ukrade" i zadnjeg putnika.

sendipula

Pulapromet nikad nece imat takve buseve jer posluje jako lose sta je i sam Bulić rekao, Conetto ili Citaro da uvedu to bi bila uzivancija ali Hamonike :D kao Ex MAN SG220
Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Kolovoz 22, 2012, 23:58:17
Pulapromet nikad nece imat takve buseve jer posluje jako lose sta je i sam Bulić rekao, Conetto ili Citaro da uvedu to bi bila uzivancija ali Hamonike :D kao Ex MAN SG220
Mozes ti uvest i pozlaceni bus sa koznim sjedalima, ako nemas vozni red kako spada, djaba ste krecili.

tramvajac 92

Zanimljivo je kako nitko neće kupiti Conecto LF..
Usput, Citaro i nije neka sreća, iz nekog razloga je prilično tvrd..

nexus

Citat: sendipula  u Kolovoz 22, 2012, 23:58:17

Kad bi uveli Ikarbuse harmonike, bilo bi dobro. Poanta je, naravno, kako je rekao noxix, u voznom redu. Ako je vozni red kak se šika, onda može vozit šta god hoće.

A da ne bude samo suhoparan tekst..

;D

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/prije-kamera-u-autobusima-trebalo-je-rijesiti-klimu-358159

sendipula

tramvajac hvala za ovaj post bas sam danas u novinama citao, ovo je strasno na sta nas JGP liči ko da se vozimo u kokošinjcu a ne u autobusima, prestrasno vani 35°C a oni stavljau buseve bez klime ma necu ni komentirat....  >:(
Živjela 184-ka!

tramvajac 92

I kod nas isto..
Bar imate bolje siceve od nas..

actros