Slike iz Zagreba 2009.

Autor tomobrad, Prosinac 30, 2008, 21:16:20

Berlingo

Da,a ima jos nesto.Danas dok sam pio pivu pred butigom dodje moj prijatelj koji radi u MAN-u na Cerniku (ispod cvora Cavle).Ovaj Regio je bio kod njih prije Zagreba (cini mi se da ih je bilo 5). Zasto i zbog cega ja sad stvarno nebi znao ali ove plave felge su nastale bas kod njih, farbane su u Cerniku.

Ivan

Citat: troosovinac  u Studeni 08, 2009, 11:30:26
Citat: Ivan  u Studeni 08, 2009, 11:21:23
Ma super su te vožnje Regijima preko Hrvatske, toliki hrvatski prijevoznici imaju nevjerojatno dobru strategiju, svaka im čast... Još pogotovo se vozit ZET-ovima koji imaju dodatno neudobne stolice, pogotovo su super za sportaše kojima baš prije tekme trebaju eventualni bolovi u leđima od vožnje. ::| Kreteni.
REGIO nije neudoban..
Regio je neudoban za sve preko stotinjak kilometara, pošto je regionalni bus, ne međugradski. ::|

Shole

to još nismo uspjeli ustanovit, ali možda splitski imaju drugačija sjedala ili barem ako ništa drugo više razmaka između siceva.
Riječkih 6 ima 53 sjedeća mjesta, za ostale po HR eznam

conecto

O udobnosti se ovdje očito govori iz dva različita kuta - o udobnosti samog busa i udobnosti putničkih sjedala.
Kad je kolega troosovinac rekao da Regio nije neudoban očito je mislio na sam bus i udobnost vožnje u njemu. I tu se u potpunosti slažem s njim - Regio ima vrlo udoban ovjes i odlično se ponaša općenito u vožnji. Praktično svaki Neoplan Cityliner na prednjoj osovini nabija daleko više nego Regio...
E sad kakva su sjedala u splitskom ne znam, ne znam ni kakva su u riječkom, ali ZET-ovi također imaju 53 povišena sjedala koji nemaju nikakve mogunosti štelanja, čak ni nagiba naslona, imaju samo sklopive oslonce za ruke. Ni automatski mjenjač s 4 brzine nije najsretnije rješenje kad ide nakud dalje, ali su brzine razvučene pa vozi limitiranih 100 km/h na 1600 okretaja i još nešto sitno...
Već onaj zamjenski bijeli (ima ga ovdje na slikama) ima ručni mjenjač s 6 brzina, ne znam da li i jači motor (ovi imaju 310 KS) i (kako sam čuo) puno bolja sjedala. Ne vidim kamo taj bus ne može otići iako je kao regionalni, a ne međugradski. I što to uopće znači, s dobrim sjedalima i solidnim razmakom (ni bunkeri nisu tako mali) taj bus može odvoziti svašta pogotovo kad još ima jači motor 360 KS, tempomat i još par stvarčica. Autotrans na njega objesi natrag ski-box i posve normalno vozi liniju Zagreb-Rijeka, a kad bura udari sigurno je zahvalniji nego neka turistička kuća visoka 3,7-3,8 metra pa i više...
A što se tiče bolova u leđima oni su proporcionalni cijeni prijevoza. Mnogi sportski klubovi nemaju baš novaca za autobus pa ih vozi ZET besplatno onakvim busevima kakve ima, kao nekakva donacija Grada. Kad su sportaši u pitanju u busu ih se vozi oko dvadesetak pa unatoč neudobnosti takvog busa imaju sasvim dovoljno prostora za raširiti se preko dva sjedala.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Citat: conecto  u Studeni 09, 2009, 00:28:15Autotrans na njega objesi natrag ski-box i posve normalno vozi liniju Zagreb-Rijeka, a kad bura udari sigurno je zahvalniji nego neka turistička kuća visoka 3,7-3,8 metra pa i više...
A što se tiče bolova u leđima oni su proporcionalni cijeni prijevoza.
Baš mi je Autotransov Regio do Rijeke ostao u neugodnom (neudobnom) sjećanju... I definitivno nije bilo proporcionalno cijeni prijevoza jer autotrans zna naplatiti usluge, koje inače jesu OK, no Regio ipak nema smisla na dužoj liniji ni sa malo boljom opremom od ZET-ove, a rijetko tko ga oprema baš dobrim sjedalima, uzeti prigradski bus sa međugradskom opremom je u principu ionako malo bedasto tako da ni naši zbunjeni prijevoznici to ne rade, "samo" povremeno sfušaju pa pošalju bus kojeg su kupili za kraće linije...

A ako mu je ovjes dobar to ne znači previše, uostalom, prije mu treba dobar ovjes ako je namijenjen seoskim cestama nego autocestama...

Shole

Regiov najveći problem je previše naguranih sjedala. Da ima 49 (po jedan manje na obje srane) bio bi super.  Riječki imaju podesiva sjedala, 360 KS, tempomat i da nema tih nesretnih sjedla bio bi jako dobar.   Najveću neudobonst o kojoj ovdje pričamo stvara činjenica da nemaš kamo ugurat noge.

conecto

Dobro, ja se nisam vozio s njim (ATR koji je svakako možda najbolja HR-firma u tom segmentu) da bih mogao reći i ne znam kako je opremljen (samo sam ga viđao po ZG), pa bi bilo lijepo da nam objasniš do kraja što ti to nije štimalo.
Možda nema smisla pričati čime se vozilo 90-ih godina takve relacije, ili još prije toga kad je najčešći međugradski autobus bio TAM 190 A 11 koji je na 11 metara imao 50-ak sjedala, motor 192 KS, mjenjač 5 brzina, još manje bunkere pošto je niži od Regia, bez klime, TV-a ili frižidera, pa su se ljudi vozili i nisu se bunili, a do Rijeke se vozilo starom cestom.
A pošto situacija u prijevozništvu (ili sportu poput rukometa) godinama nije bajna, a osobito sad u ovo vrijeme recesije mislim da bi trebalo i to uzeti u obzir kod ovakvih komentara, ne ponašati se poput pijanih Amerikanaca i svakako ne koristiti izraze poput "kreteni". Nitko ih ne sprječava da si iznajme Setru TopClass od npr. Samoborčeka ili si kupe VIP-Starlinera poput RK Zagreb. A u istoj ligi igra i RK Bjelovar, a može se vidjeti u čemu se oni voze kad idu npr. u Rijeku pošto je Berlingo stavio na forum i tu sliku fotkanu ispred iste dvorane.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

netko

Ovi u Splitu imaju mijenjač sa 6 brzina(oko 310 KS),dupla vrata,mogučnost štelanja naslona,sklopive oslonce za ruke i barem za mene ovi naši splitski imaju dosta mjesta kada sjediš,dakle nije tijesno.
Sicevi po meni nisu nešto udobni jer nemaju baš mesa i po meni ni ovi naši nisu za neke velike relacije.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Tomek

ZET-ovi imaju 310ks, osim bijelog koji ima 360ks.

Berlingo

Odemo mi svi u O.T.Taj Isuzu je bio jucer pred dvoranom ali mislim da se u tome ne vozi prva ekipa Bjelovara.Oni jucer nisu bili na Zametu.Kad saznam vise sigurno ce to biti na forumu.

Sonja

Niasm sigurna dal spada u ovu temu, ako sam pogrijesila cu ju prebaciti.
Slika nije kvalitetna jer je slikana u voznji  ;)

buSHunter795

Hehe, tog sam i ja viđao po cestama...mislim da nije ZET iako je oslikan kao tramvaj 682 mislim

421

To je Opel Mivano, dostavno vozilo Print studija koje se kotrlja gradom i državom već par godina i pronosi slavu ZETa.
Gbr je izabran slučajno i ne pripada tramvajskom dijelu već autobusnom-konkretno pogon autobusa Dubrava.

Slika nije kvalitetna jer je slikana u voznji Kovinskom ulicom koja je vrlo neravna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Berlingo

Definitivno nije ZET. Vidio sam to cudo.Zbilja se moze danas svasta izvesti. Izgledaju kao prava vrata od busa. Ali otvaraju se klizno.

Daniel

Citat: Berlingo  u Studeni 12, 2009, 22:24:42
Definitivno nije ZET. Vidio sam to cudo.Zbilja se moze danas svasta izvesti. Izgledaju kao prava vrata od busa. Ali otvaraju se klizno.

Da i ja sam vidio to čudo!!!
Usput to ti nisu vrata od busa nego od tramvaja , to jest od Tatrae T4YU.
Malo i ja da cijepidlačim ;D