AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

Shole

Najveća para se služi na prijevozu djece.  Dobro se naplati za relativno kratku turu i plaćanje je redovito.

AnteIM

Citat: Shole  u Ožujak 20, 2014, 21:04:32
Najveća para se služi na prijevozu djece.  Dobro se naplati za relativno kratku turu i plaćanje je redovito.

Slažem se, ali Ap ukupno ima 7-8 školskih linija, a kupili su 7 aresa, imaju tri mana sl, setru, a i brionovi manovi su više za lokal nego za udaljenije linije.

SETRA S415 HDH

turistički renault popravljen (bošpumpa....) danas odšlepali onoga eurolinera automatika u garažu valjda ce ga popravljat,drugi je i majstor u garaži kažu da je dobar da mu netriba dva puta govorit da nesto napravi....
još nesto..eurolineru sto je osposobljen zagrebački tablica pukla mu šasija i neoplan ex panturist isto nevalja,nezz sta je njemu
i šećer na kraju opet jedan are ide prema zagrebu to je čini mi se 7 put a kako stvari stoje bit će ih i jos... pozz

Danijel1

Ljudi morate biti svjesni činjenice da je prije otprilike godine dana u Autopoduzeću vladao kaos...... Busevi u polu rashodu su vozili naokolo, mislim da je Autoherc uvelike pomogao da se Autopoduzeće počme lagano uspinjati iz pepela. A što se tiče kupovine ovih aresa mislim da je to dobra ideja da takvi busevi voze đake nego da ih voze stariji turistički busevi npr: ( stari jetlineri, 0404-ke itd), ISTINA JE da fali turističkih buseva al polako ići će i to na bolje, uostalom tu su i Autohercovi busevi koji su u stanju održavati dalje linije........ II PRIČA SE DA STIŽU 2 SETRE 415 HD PA NEZZ JEL TO ISTINA ZNA LI ITKO IŠTA O TOME ????

maky

Evo ovako, prije sam ih uglavnom izbjegavao i nisam se volio voziti s njima. Međutim, svjesno, ili nesvjesno, u zadnjih pola godine kuda god da idem, završim sa AP Imotski.

Napredak se vidi i osjeća, što je za svaku pohvalu. Neću reći da još uvijek nema komedije po putu, da  se autobusi ne kvare i da je sve idealno, jer nije. Međutim, mora se priznati da su uglavnom najjeftiniji ili među jeftinijima. Vozači su postali jako ljubazni i susretljivi, uredni (košulje, kravate, cipele), iskusni, autobusi nisu najbolji, ali su barem čisti i uredni, što na koncu i jest najbitnije.

Upravo sam jučer išao za Dubrovnik i natrag sa istom posadom i istim autobusom (bijeli Travego ex Autoherc). Vidi se da je autobus ispaćen, satraven i raskliman, ali unutra je sve uredno, grijanje, ventilacija, rasvjeta sve i te gluposti rade, mehanički je solidan, ništa ne lupa, motor dobro vuče, retarder normalno koči... Sve pohvale za posadu, uvijek uredno pozdrave putnike na ulazu i izlazu iz autobusa, nije im teško stati na pokoju stanicu prije autobusnog kolodvora ako putnik zamoli izaći, čak i ako treba prtljagu vaditi. Sve u svemu, nema zamjerke.

Kada se vratim recimo 3 godine u prošlost i pogledam tadašnje i današnje stanje, to je razlika nebo i zemlja. Ako se nastave kretati u ovom smjeru i održavati ovu razinu usluge, nema straha za budućnost. Dogurat će se i do malo boljeg voznog parka...

A jučer dok sam išao iz Dubrovnika su iza mene sjedili putnici koji su međusobno raspravljali kako su išli sa Glupturom za Dubrovnik (kojeg ja izričito bojkotiram i savjetujem svima da učinu isto), te su na putu od Splita do Dubrovnika morali 3 puta presjedati u drugi autobus radi njihovog križanja linija i da se više nikad neće voziti njima ako to baš nemoraju. AP Imotski (a i ostali prijevoznici), kakvi im god autobusi bili, nikada tako ne maltretiraju svoje putnike. I rađe ću se voziti u bilo kakvom  autobusu od AP Imotskog, sa ugodnom posadom, za manju cijenu, nego recimo sa Panorama busom, po skupljoj cijeni, gdje ću na putu od 200km morati 3 puta presjesti u nekog izmučenog španjolskog Volva koji je odvrtio 4 milijuna kilometara i gledat kako ću poginut negdje jer su zombiji iz posade budni već 32 sata u komadu i jedino što uspiju zaspat je na kojem malo dužem pravcu na cesti. To mi netreba u životu, a vjerujem ni ikome drugome. Zato odsada putujem sa AP Im uvijek i svugdje (iako već nesvjesno to i radim zadnjih pola godine)...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

SETRA S415 HDH

Imoćani su uvjek bili naj kvalitetniji i najbolji vozači!!!kao sto si i sam reka staju di god treba i koliko god puta treba prije kolodvora,što drugi neće... Imotski vozči broj 1!!!

jadrantrans vrgorac

I jadrantrans je zbog vozača imao uvijek pune Autobuse, iako su bili stari i često u kvaru po cesti! Ipak ja isto mislim da je dosta važan faktor vozač koji mora bit ljubazan i uslužan, pa ako se bus i pokvari neće putnici to toliko zamjerit  good_boy

Tlimfocit

Koliko ja znam, tog Travega duže dva Hercegovca, a ne Imoćani. ;)
Inače je poznato da je ekipa vozaća u Autoherca odlična: i u sva tri Travega i u Neoplanu, i u MAN-u, a najviše u 3ax MAN-u. Obišao s njima pola Europe bez ikakve greške i zamjerke.
Za Imoćane neznam, nisam se odavno vozio s njima.

SETRA S415 HDH

trojica su na autu,i uvik iđe jedan imoćanin jedan hercegovac,a nebi se složio za ljubaznost hercegovaca čast iznimkama,bar ne s tima sto voze u autohercu!!!

peron24

U voznom parku nemamp podatak od TAM Avtomontaži 190 A 110 T reg. IM 759 P, bijeli. Viđen na splitskom kolodvoru 2001/02. Da li su u Imotskom tada postojali još neki prijevoznici koji su tada imali redovne linije prema Splitu?

SETRA S415 HDH

Citat: peron24  u Ožujak 24, 2014, 16:47:22
U voznom parku nemamp podatak od TAM Avtomontaži 190 A 110 T reg. IM 759 P, bijeli. Viđen na splitskom kolodvoru 2001/02. Da li su u Imotskom tada postojali još neki prijevoznici koji su tada imali redovne linije prema Splitu?

ne samo Autopoduzeće,Deni bus je imao prije par godina jednu liniju za zg i to je izgubio....

the hicMe

Ti "novi" Mercedesi su troosovinski Citaro.

jadrantrans vrgorac

Citat: peron24  u Ožujak 24, 2014, 16:47:22
Ja mislim da je to bio bus iz Slivna, nisam siguran kako se zvala firma Slivnotrans ili nešto slično a vozili su liniju Split Slivno, mislim da je polazio ujutro oko 10 iz Splita. Bus je bio bijeli ili mlijeko-kava TAM 190

peron24

Bus je bio onako kremasto-bijeli. Bilo je oko dva popodne. Tada je u 14:30 preko Imotskog išao plavi Neoplan od Autoprijevoza Mostar. Da nije TAM bio od firme "Imoćanka" ili tako nešto? Tablica IM 759 P bi trebala biti otprilike iz 2001, znači tada je bila nova.

jadrantrans vrgorac

Jel ima četvrtaste ili okrugle farove? Natpisi su bili crvene boje?