vodička posla

Autor Tlimfocit, Rujan 13, 2010, 12:26:15

Tlimfocit

Radim kao turistički vodić pa ću evo u ovu temu staviti slike s putovanja.
Ovo ljeto sam vodio nekoliko grupa u inozemstvo pa idemo redom:

Na prvu turu 1. Zadar-Krakow-Auschwitz-Czestochowa-Prag-Karlštejn-Beč-Zadar su išla tri autobusa: MAN od Delminiuma u kojem sam bio ja, Mercedes Travego od Georada i Neoplan od Panturista.

Usput smo u Beču sreli i ovaj Sideral koji je bio među mnogim busevima Globtoura u Češkoj i Austriji. Osim Siderala vozi je i novi troosovinski Barbi.

Na drugu turu Split-Beč-Prag-Konopište-Kutna Hora-Plzen-Telč-Split sam išao sa Setrom od Markulina:

Na parkingu hotela Olympik bila je i Setra od Clisse koja je vozila za nas, ali i brojni drugi busevi (katnjaci od Croatia busa zajedno s Megalnierom, Fils iz Pule, Autoturistov mali busić itd):

U Konopištu smo sreli i Slavonce i još 2 busa iz Zagreba koje sam zaboravio slikati i zaboravio sam koji su bili.

Na treću turu Ploče-Budimpešta-Bratislava-Prag-Karlovy Vary-Beč-Graz-Ploče sam išao sa katnom Setrom od Martinčića:

U to vrijeme u Beču je bio i Delminiumov kombi:

U Grazu smo sreli Fenixov Neoplan koji je bio u vlasništvu Croline Malmo (Globtour)

Također od Macelja prema Ptuju smo se mimoišli sa 4 busa Globtoura: 2 Touring Siderala troosovinca, jedan dvoosovinac Touring i jedan obični Sideral.

Tlimfocit

Na turu Split-Valpovo-Vukovar-Ilok-Osijek-Đakovo-Našice-Kopački rit-Zagreb-Split vozili su nas busevi Panturista u najmu kod Delminiuma iz Splita. I to Mercedes Tourismo (zaboravihh ga slikati) i Neoplan Cityliner. Pošto su autobusi veći dio ljeta na stacionaru u Splitu iskoristili su vrijeme u Slavoniji da obave redovne servise pa smo dobili zamjenske buseve MAN (drugi dan) i Neoplan Starliner (četvrti dan). Sve to sa zamjenom prošlo je veoma glatko da putnici nisu ni osjetili.

Tlimfocit

Izlet Split-dolina Neretve-Split vozio je Mercedes od Clisse. Inače na normalnu duljinu autobus ima 57 mjesta što ga čini pogodnim za prijevoz samo djece manjeg uzrasta.

Danas sam na izlet Split-Stari grad-Hvar-Split išao sa Neplanom od Panturista koji je u najmu kod Delminiuma. Inače bus je išao na Hvar samo zato što na Hvaru nije bilo buseva. Tako da su za prijevoz turista sa cruisera išli Setra od Markulina i Mercedes od REBUSa. Oni su zbog jeftinije karte išli trajektom Drvenik-Sućuraj i obratno, a mi smo zbog specifičnosti programa išli Split-Stari Grad i obratno. Inače u Hvaru na parkiralištu je bio i katni Eurobus od AP Varaždina.
I mali komentar na Čazmatrans na Hvaru: nije mi jasno kako im nije u interesu u sezoni na Hvaru imati više autobusa. Mislim da bi to bilo isplativo i Čazmatransu i agencijama.