Vukovar, 18.9.2010.

Autor mate, Rujan 18, 2010, 23:34:47

mate

Danas sam imao priliku otici na jedan put do Vukovara i Ovcare, te sam tu priliku i iskoristio. Iz Sl.Broda se islo s 4 busa od Terzic Busa (Cityliner, Transliner, Intouro i Travego). Ja sam bio u Citylineru i moram priznati prezadovoljan sam, je da je najstariji od svih buseva ali sam uzivao u voznji...Evo nekih 10ak slika, da se to vidi gdje sam danas boravio (slike autobusa ce biti po temama)

City, Intoruo i Travego

Busevi 1 i 2 (Travego i Intouro)

Busevi 3 i 4 (Cityliner i Transliner)

oznaka busa s kojim sam ja isao

te jos jedna pred polazak

Na Ovcari, gdje se docekivalo sudionike HOSovog ultramaratona Zagreb - Vukovar, koji se trcao zadnjih 5 dana

Spomenik na Ovcari

Spomen dom Ovcara

Jedan od simbola Vukovara - vodotoranj

Spomenik na uscu Vuke u Dunav u Vukovaru

te za kraj jedna s parkinga hotela Dunav, gdje su bili svi busevi koji su dosli sparkirani

Po povratku smo jos stali u Vinkovce, gdje se odrzavaju tradicionalne Vinkovacke Jeseni, medutim zbog mraka a i kise koja je padala nisam uspio napraviti koju sliku s te manifestacije. Inace svakome tko moze preporucio bi da obiđe i ovaj istok Hrvatske, jer mislim da nece pozaliti

tomo

mate

17.11.2011. imao sam priliku otići u Vukovar, neposredno prije obilježavanja 20.te godišnjice pada Vukovara. S jedne strane, to je bio pun pogodak, jer smo uspjeli sve zacrtano obici, posto jos nije bilo gužve, a i vrijeme nas je fino poslužilo, za razliku od 18.11 kad su kolege Tomek i maky bili u Vukovaru. Evo nekih slika s puta i iz samog Vukovara. Sto se tice buseva s kojim se isao, za to je bio zaduzen trojac Terzic Busa (Transliner, Travego i Intouro) s odlicnim vozacima, i sve je proslo u najboljem redu.

Bus s kojim sam išao, bio vođa puta :D

Ljudi su na razne načine stizali u Vukovar, motorist na A3 kod V.Kopanice

Jedna zajednička slika kod NP Županja

Grupa pješaka na putu za Vukovar

Iskrcavanje na Trpinjskoj cesti

Spomen dom hrvatskih branitelja i bista general bojnika Blage Zadre

Spomenik "Groblje tenkova"

a stižu i biciklisti, članovi HVIDRE Virovitičko podravske županije

zajednička molitva sviju okupljenih

Kapelica Put Spasa, na jednom od puteva od Vukovara ka Ovčari

i za kraj, Travego parkiran kod vukovarske bolnice, gdje smo prisustvovali misi i paljenju svijeća u dvorištu bolnice

mate

Zbog svojih obaveza, jucer nisam uspio preko dana otici do Vukovara, pa sam tek navecer iskoristio slobodno vrijeme, i s kolegama otisao obici Vukovar, te odati pocast zrtvama i zapaliti svijece kod kriza na uscu Vuke u Dunav, te na Trpinjskoj cesti kod spomenika Blagi Zadru. Krenuli smo iz SBa oko 19.30, vozeci se cestom preko Garcina, Vrpolja, Starih Mikanovaca, Vinkovaca stigli smo oko 20.30 u Grad Heroj, te u miru se pomolili i zapalili svijece. Na povratku smo obisli S211HD DU-0017-MK od Transporta Đuras, te smo bili nagrađeni srdacnim pozdravom od vozaca i kompletnog busa (ovim putem ih jos jednom pozdravljam), koji su isli do Vinkovaca na spavanje, gdje su jos bili S315HD DU-0016-MK, te Gbr.143 od Libertasa. Uz pauzu u Vinkovcima, kod murala koji su oslikali vinkovacki Ultrasi, na kraju smo u SB se vratili oko ponoci. Nekoliko slika od sinoc:

Vukovar, spomenik na uscu Vuke u Dunav

Zastave Grada i Republike ispred jednog kafica u VU

Spomen bista Blagi Zadru na Trpinjskoj cesti

Vinkovci, zbilja ovi crtezi izgledaju perfektno, velika pohvala autorima