Izlet UVA Split - Đakovo, Bizovac, Osijek, Vukovar

Autor maky, Rujan 29, 2010, 00:35:44

maky

Proteklog vikenda Udruga vozača i automehaničara iz Splita je bila na tradicionalnom godišnjem izletu. Ovoga puta pohodili smo Slavoniju, a kao i svake godine, sve je proteklo besprijekorno. Članovi udruge su se pobrinuli za dobru putnu atmosferu, tako da nam je kao i uvijek, bilo iznimno zabavno (čemu su pripomogli i domaći proizvodi koji su bili putna zaliha).

Krenuli smo u subotu, 25.09. u 00:00 iz garaže Promet Splita.
Autobus je bio MAN Lion`s Regio g.b. 252, a ovdje su posljednje pripreme prije puta (mutna fotka, ali eto...  :P ):

U veseloj atmosferi smo klizili autoputem i nije bilo spavanja.  Na penjanju za Sv. Rok nas je prešišao Starliner od Promet Makarske (MA-511-AN) kojeg smo sreli desetak minuta kasnije kako stoji u zaustavnoj traci sa sva 4 žmigavca, a nasred ceste mu se razletio protekt sa gume. Apsolutno mi je suludo da netko sa protektiranim gumama vozi po autoputu i štedi na tome, jer samo može doći do problema. Srećom ovaj puta nije ništa bilo... Prva stanka je bila na odmorištu Janjče (gdje obožavam uzesti one ukusne sendviče). Nastavili smo dalje do zaustavljanja na odmorištu Ježevo kraj Dugog Sela:

Put smo nastavili dalje  autoputem "bratstva i jedinstva" gdje se polako počelo svitati, a ja sam uživao gledajući tu prekrasnu pojavu:

Oko 8:30 smo došli u Đakovo, koje je bilo poluprazno, ali bacili smo se u razgledavanje grada i ergele konja...

Ljepotan...  :-*

Đakovačka katedrala:

U Đakovu su također bili i ova dvojica:

Zatim smo se zaputili na ukusan ručak u restoran Zelen krov u Čepinu:

Nakon ručka smo se zaputili u Bizovac, gdje smo stigli okolnim putevima kroz kukuruzišta jer se na D2 prevrnuo kamion i policija je preusmjeravala promet u polja. No ipak smo stigli... Ostatak dana smo proveli guštajući i zabavljajući se onako kako samo mi to znamo (a moram napomenut i da nisam  oka sklopio punih 40 sati u komadu)  :)

Sutradan je lavić bio svjež, okupan i spreman za nove avanture:

Tu je bila i Setrica koja je dovela neku ekskurziju iz rijeke, te Autohercov MAN koji je doveo goste pira iz Hercegovine...

Nakon odjave iz hotela krenuli smo u razgledavanje Osijeka...

Nakon čega smo se ukrcali autobus i krenuli prema memorijalnom groblju u Vukovaru i Ovčari, kako bi odali počast svim našim braniteljima i poginulima u ratu...

Ovčara:

Zatim smo se uputili u Vukovar, gdje smo imali slobodnog vremena na raspolaganju prije ručka u Čepinu...

Tu je odmarao i ovaj ljepotan:

Nakon ručka i odmora, oko 16:30 smo lagano krenuli put Splita. Uz povremene pauze i veselu atmosferu, smijeh i pjesmu, nakon 2 dana i nešto više od 1600km, stigli smo oko 1:30 u noći, živi i zdravi, te prepuni dojmova s putovanja.

Nakon što smo se svi naspavali i odmorili, već se spremamo za nova druženja i smišljamo nove izlete i lokacije koje bi željeli posjetiti. Pozdrav do iduće godine!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!