Croatia bus - slike

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:00:15

Tomek

Ja se sjećam ko klinac ljetovanja na Lošinju i dok je Autotrans slao TAM-ove CB je z DUbrave slao i u to doba čuda od autobusa City i Trans linere.. Svi su im se divili.. No, danas dok je ATR ipak polako obnavljao svoj vozni park(doduše na Lošinju i nisu najnoviji autobusi) Croatia je ostala većinom na istim makinama koje jedino zahvaljujući odličnom održavanju još voze jer mislim da su oni rekorderi po prijeđenim kilometrima u Hr..
Megalinere bi svakako trebalo sačuvati jer je to ipak rjedak tip autobusa koji se nije proizveo u mnogo primjeraka i predstavlja doba kada i sami proizvođači nisu mislili na svaku Marku nego se nešto radilo i za prestiž dok danas tog više nema  :'(

zlikowszky

Ja ću još malo cjepidlačiti i reći da bi umjesto narančastih svjetala žmigavaca na repu stavio one kao za rikverc i žute žaruljice unutra. Efektnije a mislim da isto košta.
No, svakako pohvale za uređenje Croatiabusove perjanice.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

S319UL

Citat: Tomek  u Kolovoz 17, 2008, 23:35:21
U petak sam išao sa CB-om na Lošinj, Cityliner gb485 -- vjerovali ili ne bus je u odličnom stanju, izvana i iznutra, stvarno prva liga, a čuo sam, da su im i ostali stari(1993.) Citylineri takvi.. Bus ide ko zvijer, u njemu sve radi, jedina mana je bila jedna malo rasklimana zavjesa što dovoljno govori.. Bus je manje raskliman od Pleso prijevozovih Tourisma... Uglavnom, preporučam da se vozite sa njima..

Evo dvije slike ovdje, a ostalo u putopise sutra

I da, jedan Megaliner je na generalnom uređenju, jedva čekam da ga srede :)

E, da, baš sam to htio napisati, danas sam se vozio u njemu i stvarno je i udoban i očuvan. ;)
Setra S 419 UL - Pravi Autobus Za Prave Ljude

mate

Transliner ZG-0014-CB danas na AK Sl.Brod...

tomekk

ovaj transliner ZG 129-A je proteklih dana vozio u novom marofu i varaždinu. u četvrtak sam se vozio s njim i mislim da je bolje očuvan od onih 5xx-vl (ima ih također u novom marofu) i da se brzine lakše mijenjaju nego u navedenima. sjedalasu mu izgleda nanovo pretapecirana u siva s šarenim kvadratićima pa ga valjda  još ne namjeravaju otpisati. jedina mana su mu stakla kroz koja se na nekim mjestima jedva može vidjeti van
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Tomek

Taj 129-A je jedini Transliner od te stare serije koji su kupili nov, oni sa VL tablicama su kupljeni rabljeni iz Njemačke, no predstavljeni i plačeni su kao novi, a razlika love je nestala, no Sulić je poslije odgovarao za to...
VOzio sam se s njim i u lošem je stanju bio, vjerojatno su oni VL onda očaj...

tomekk

u ovima VL trebaš se mučit jedno vrijeme kad hoćeš ubacit u brzinu te se čuje zvuk , a često zna biti i s njima problema. neki dan je jedan vozač u marofu isto nešto radio po motoru, a prošle je godine jedan uvijek imao sa sobom radničke rukavice ako bi trebao intervenirati jer je jedan od tih buseva kojeg je vozio skoro na svakoj stanici "krepao" pa ga ponekad nije mogao upaliti. inače ti još dosta solidno izgledaju iznutra i imaju plave presvlake(pretpostavljam da su original), a ovaj 129-A ima drugačije i mislim da su sjedala nanovo presvučena
RIP Grga

mate

Tomek

Na Internetu sam naletio na ovu sliku ex Croatiaturistove Setre S228DT koja je danas u Croatia busu.. Pogledajte kako bolje izgleda u ovoj ljubičastoj boji nego u današnjem bojanju Croatia busa.

A ono što me šokiralo jučer na autobusnom kolodvoru je novo ime Croatia bus agencije
papir dolje lijevo

Ovaj novi gazda osim što po autobusima lijepi nakaradno Z je počeo preimenovanje agencija i firmi koje sad posjeduje pa se sve moraju zvati Zovko... Croatia Zovko bus, SRAMOTA ::|

Konj

SRAMOTA... I TKO TO UOPĆE DOZVOLJAVA.
Ovo je najgora pljuska koju je Croatia Bus nakon svih tolikih godina
mogla dobiti,velika šteta za takvog jednog prijevoznika i za sve ljude koji su unutra.

8) 8)

busi

mislim da im je to draze od alternative - tj. otkaza

Alex

Translineri već neko vrijeme voze lokalne linije Ap-a (također vozi i O 404)

tomekk

osim tih translinera, tu su i mb o404, temsa safari, neoplan skyliner i setra 228 dt. ovi svi ne voze lokalne linije al su trenutno u ap-u nekih mjesec dana ako ne i više.
RIP Grga

Tomek

Malo si pretjerao jer je Setra S228DT neku večer vozila Zagreb-Tuzla