Project: Save the 412, najstariji SU220

Autor 412, Srpanj 13, 2010, 17:27:02

kico101

Citat: ikar  u Studeni 25, 2010, 17:32:31
Citat: 412  u Studeni 25, 2010, 16:19:24
i da, jel tko zna kad je 412? dali ga stignem uloviti prije 17 :(?

Išo ti je u 16.30 za Kukuljanovo i ići će u 18.15 za Mavrince  ;)  Zamijenjen je oko 13 sati sa 666.
U vrijeme kada sam ja bio srednjoškolac ( '85-89 ) izbjegavao sam ( ako sam ikako mogao ) buseve tipa 410-414 i osobito 467-468, a bez konkurencije su mi bili MB o317 ili Sanosi S115. Slično je bilo i u prvim godinama faksa ( dok nisu stigle kockice-'94 ). Danas se markira nastava da bi se vozili u 412. Vremena se mijenjaju. :-[
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

5AR

U filmiću 3 čak je i malo dijete prestalo plakat  kad je ušlo u oldtimer  ;D

ikar

Citat: Ruske  u Studeni 25, 2010, 16:26:23
pitanje od kud, dali sa kriza ili iz cicarijske? u zadnje vrijeme nesto povlace ovakve buseve iz cicarijske

Povlači se iz Ćićarijske jer je to vozni red prekidne smjene. Sa Križa se povlači autobus koji je na voznom redu koji ima jutarnju i srednju smjenu. E sad zašto su egzotični autobusi na prekidnoj smo već objasnili (nekoliko puta).

Ruske

ma to je jasno...

a glede ovog gore sta je kico napisao da se prije izgjebavalo takve buseve, tako sam i ja radio do pred par godina, kad su SU220 postali egzotika i kad sam shvatio koliko su ti dobri busevi unatoc drvenim stolicama...i sad placem kad ne uspjem uloviti jednog takvog na mojoj liniji...

Boki651

Evo nešto od mene što sam obećao, fotografirano 22.11. za prvog izleta 412 na 7a.

Ruske

421

Uz dobre"šlape", zakon za ove snježne uvjete (uključujući uzbrdice).
Svaka čast ABSu, ASRu i ostalim elektronskim gadgetima na novim vozilima, ali mehanika je zakon!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ruske

Citat: 421  u Studeni 26, 2010, 15:37:57
Svaka čast ABSu, ASRu i ostalim elektronskim gadgetima na novim vozilima, ali mehanika je zakon!

:) to i ja mislim... bus123

daMassa

Nabrzinu sam procitao temu, ali gledajuci prilozene filmice na YouTubu (412 u voznji) naletio sam na ovo:

Odlicna maketica, ako u AT-u odluce da 412 mora otici sa cesta, barem ce nekako ostati sa nama ;) :D

MB Citaro

daMassa

E sad da ih jos netko hoce napravit za prodaju ili igracke klincima :)

kico101

Vrijeme je za projekt "čestitamo ti 30-ti rođendan, naš 412". Mislim da nismo u povijesti Autotroleja imali baš puno vozila koja su doživjela taj rođendan. Bilo bi lijepo kada bi se na neki način taj veteran prigodno i označio.

Shole

Si lud, to je čista antikampanja.  "Evo ljudi pogledajte u čemu se vozite --> 30 godina stari autobus !!! ". 

Al da treba dat sve od sebe da se sačuva, to definitivno.  Pretpostavljam da postoje barem tri, četiri udruge koje bi bile voljne dat svoj doprinos u sačuvanju busa.

kico101

Citat: Shole  u Siječanj 31, 2011, 20:43:41
Si lud, to je čista antikampanja.  "Evo ljudi pogledajte u čemu se vozite --> 30 godina stari autobus !!! ". 
Nažalost ( po proizvođače ovih novih plastičnjaka ), bus je u boljem stanju ( ne računajući motor, ali to je najmanji problem promijeniti ) od nekih Conecta. Sad mu počinje polako rasti cijena. Ipak je to oldtimer. ;D

Shole

Ajme koja bi to pila bila da je unutra metnut motor od Sanosa i mjenjač sa 5 brzina.  Fainsa plastične stolice i deri miki još 10 godina minimum