Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

daMassa

Moje nagađanje je: Zasto tiskati tako fensy plakatic i to ne na obicnom vec plastificiranom obliku, a staviti reklamu Karnevala koji ce za cca mjesec dana proc. Pa si onda mislim vjerojatno ce na mjesto gdje je sad reklama karnevala staviti poslije one papirice i time prekrit tada zavrseni karneval, a ljudima omogucit da si procitaju tocno vrijeme dolaska autobusa ;)

Mozda sam u krivu, ali to mi je prvo palo napamet, posto smatram da je neisplativo u suprotnom tiskat takve plakate, poslagati ih na stanice, a da se koriste niti mjesec dana...

Ruske

za stanice van strogog centra gdje prolaze 3-4 linije je ok, ali u centru gdje prolazi 10+ linija neznam ako ce uspjet ugurati sve rasporede

ikar

Citat: Ruske  u Veljača 07, 2011, 17:19:22
za stanice van strogog centra gdje prolaze 3-4 linije je ok, ali u centru gdje prolazi 10+ linija neznam ako ce uspjet ugurati sve rasporede

A isto kao što je i dosada!

ikar

Citat: Bari  u Veljača 07, 2011, 00:07:03

Loše, loše! Gledao sam danas, i razočarao se. Na novim shemama vidio sam tablicu sa kompletnim voznim redom jedino na okretištu linije 6!

kico101

U tetkstu koji slijedi krije se jedna zanimljiva informacija. Pročitajmo: ;)

http://www.mojarijeka.hr/korisnik/losblancos/tuzibaba/autotrolej-linija-2-ili-nemoguca-misija/

Obratiti pažnju na komentar i na odgovor iz Troleja.

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

ikar

Problem postoji još uvijek ujutro između 7 i 8 sati, i to samo radi prekrcanosti! (Vozni red se stiže normalno koliko čujem). Mislim da bi bilo rješenje problema uvođenje dve BIS vožnje sa Srdoča (bolje bi bilo Diračja - nemoguća misija sada) u 7.10 i 7.17. (ili 7.25 ovisno o broju putnika!)

Sa ovom "tužibabom" se ne slažem jedino u tezi da su stare 2 i 3a bile dobro uhodane... To sigurno nisu bile jer se jedan uvijek šlepao iza drugog i to polu-prazan.

A što se tiče odgovora iz grada...
Citat:Po potrebi se uvijek u promet ubacuju dodatni autobusi, i to prema informacijama djelatnika Autotroleja na terenu.

A kojih djelatnika? Vozača sigurno ne:
Citat: Shole  u Veljača 08, 2011, 10:24:49
a kad vozači iznesu neki konstruktivni prijedlog onda dobiješ  "šta to tebe briga, tvoje je da voziš"

Znači sve je na tehnologiji kojoj je trebalo ravno godinu dana da rješe pitanje kašnjenja linije!

Na liniji 2A se prošli tjedan provodilo brojanje putnika. Što su zaključili, vidjet ćemo! ;)

BTW - pročešljao sam ovu stranicu sa tužibabama i iznova našao klasične stvari od kojih mi se riga! A ništa, morat ću se i ja uključit u borbu protiv vjetrenjača :D

little-perfect-fairy

Okej! I to sam dozivjela! Razmjena buseva na liniji 1 na Plumbumu! Sofer je svih izbacio iz busa i morali se ukrcat na solo bus! sa 723 zavrsi i na 653!

krešimir

ljudi griješite ne izbacuju vas šoferi, oni pošteno odrađuju svoju smjenu.a konja moraju vezati tamo di gazda kaže!

little-perfect-fairy

Ali vazno da ste dokucili o cemu pricam! ;)) mislim, kako cu se drukcije izrazit?? Izbacili, pristojno potjerali.. Al nea veze.. Samo se bio izderao sa soferskog mjesta "izadite iz busaa i ukrcakte se u ovaj iza" :D

Shole

Vidiš kako su retardirani.  Pomaknuli su zamjenu autobusa sa Fiumare na Plumbum kao da se putnici nebi prekrcavali, a 90% putnika na liniji 1 ide u Tower pa onda svejedno moraju presjedat, samo na drugom mjestu.  Liniju 1 možete slobodno prekrcavat na Fiumari jer će se manje više isti broj ljudi seljakat iz busa u bus, al barem nećete bezveze pravit kilometre

krešimir

Mislis da soferu nije muka di svaki dan, mora jedne te iste ljude tjerati iz busa u bus.Prisustvovo sam neki dan jednom takvom presjedanju u 17.03 na pećinama, šofer uredno zamoli putnike da se prekrcaju, ali uredno se nađe onih koji ga vrijeđaju i još bolje omalovažavaju i taj čovjek radi pošteno za svoj kruh.nije šofer kriv sta se netko igra sa nama, svi znamo di su veliki umovi autotroleja tamo se trebamo žaliti, a ne očekujte od šofera da se nekome saginje i ispričava, ako stvarno sam nije kriv za to!

BARCODE

Ljudi se strašno žale na ove nove rasporede onda im ja kažem da su puno ljepši i uredniji pa nekako se složimo oko toga, ali onda krene priča dalje "što će meni kad ima prvi autobus ujutro i zadnji navečer znam ja to,to mi netreba pisati nego kad on kreće sa polazne stanice da ja znam, a ne 15-20 min šta ću ja stajati na stanici i brojiti minute......itd itd. Tako nekako naši dragi sugrađani i putnici razmišljaju i komentiraju. Ljudi pa to ionako nema nikakovu funkciju osim reklame grada kada dođu stranci za vrijeme karnevala da kažu vidi kako je ovo lijepo i uredno.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

Ruske

Citat: ikar  u Veljača 08, 2011, 11:58:28
Loše, loše! Gledao sam danas, i razočarao se. Na novim shemama vidio sam tablicu sa kompletnim voznim redom jedino na okretištu linije 6!

ima i na krizu

kico101

Iz današnjeg Novog Lista:

STOP NASILNIM PUTNICIMA ODLUKA UPRAVE »AUTOTROLEJA« NAKON UČESTALIH NAPADA
Vozači u kabinama, s botunom za paniku
Uvođenjem city kartica vozači će moći poslati u operativni centar poruku s unaprijed pripremljenim tekstom, primjerice: napad na vozača, vrijeđanje, uništavanje autobusa
U vandalskim ispadima, osim vozača, često stradavaju i autobusiRIJEKA Svi novi autobusi Autotroleja ubuduće će biti opremljeni zaštitnim kabinama za vozače, čime će oni biti fizički odvojeni od ostatka autobusa kako bi ih se zaštitilo od sve češćih napada nasilnih putnika tijekom vožnje. Takvu je odluku donio direktor KD Autotroleja Željko Smojver nakon najnovijih incidenata u kojima su vozači gradskih autobusa bili izloženi maltretiranju i prijetnjama. Osim vozača, u vandalskim ispadima često stradavaju i autobusi pa je tako proteklog vikenda oštećen čak i prigodno oslikani karnevalski autobus na kojem su vandali u samom centru Rijeke razbili stražnje staklo. Sve to ponukalo je upravu Autotroleja da najavi uvođenje niza mjera kojima će pokušati zaštititi kako svoje vozače i autobuse, tako i putnike te ostale sudionike u prometu.
    – Ispitat ćemo troškove i mogućnost ugradnje zaštitnih kabina za vozače i u postojećim autobusima, barem na onim linijama na kojima bilježimo učestale incidente, poput linije 32 u noćnim i ranim jutarnjim satima. Vozače je potrebno zaštititi kako bi mogli na siguran način obavljati svoj posao, bez maltretiranja i fizičkog kontakta, što može ozbiljno ugroziti ne samo vozača i ostale putnike u autobusu koji su uredno kupili karte i mirno se voze, nego i sve ostale sudionike u prometu. Uvođenjem city kartica, odnosno e-ticketinga, omogućit će našim vozačima da pritiskom na dugme pošalju u operativni centar poruku s unaprijed pripremljenim tekstom, primjerice napad na vozača, vrijeđanje, uništavanje autobusa, a autobuse ćemo opremiti i takozvanim panic-buttonom, uređajem
Zaštitni sustavi već traženi

Ideja o ugradnji zaštitnih kabina za vozače i dojavnog sustava i više je nego dobrodošla, ocijenio je Alen Bartulac, predsjednik Udruge vozača i automehaničara Autotroleja. Takve su zaštitne sustave, kaže, vozači već u više navrata tražili, barem u one autobuse koji prometuju na noćnim linijama.
    – To bi bio pun pogodak, samo prvo treba vidjeti hoće li to financijski biti moguće. I sam sam bio žrtva napada, kada me putnik udario šakom, pa iz prve ruke znam da bi zaštitna pregrada mnogo značila nama vozačima. Ne samo kao zaštita od verbalnih i fizičkih napada, nego i zaštita od zaraze gripom i drugim virozama kojima smo svakodnevno izloženi uslijed bliskog kontakta s velikim brojem ljudi. U svakom slučaju, nadam se da će ideja uskoro biti ostvarena, ako ne na svim, onda barem na onim autobusima koji voze na kritičnim linijama, kazao je Bartulac.
koji će slati signal u operativni centar u slučaju da situacija eskalira, o čemu će zatim djelatnici našeg centra odmah obavijestiti policiju kojoj će dati i točnu poziciju autobusa, kazao je Smojver, istaknuvši dosadašnju dobru suradnju s policijom koja će, ugradnjom novih sustava dojave, smatra, biti još uspješnija.
    Ugradnja zaštitnih kabina i elektronske opreme za dojavljivanje opasnosti u postojeće autobuse na kritičnim linijama zasad se čini izglednijom opcijom zaštite vozača i većine putnika u autobusima, budući da natječaj za nabavku novih vrlo vjerojatno neće biti raspisan prije početka iduće godine. Nakon provedenog natječaja bi, prema ranijim najavama iz Grada Rijeke, na riječke ulice trebalo stići prvih deset autobusa s pogonom na komprimirani prirodni plin, što je u skladu s međunardno preuzetim obvezama, ali i strateškim odrednicama Grada.

Marinko GLAVAN

Prilagođeno za ispis
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Ruske

ma...cemu taj sustav slanja poruka? poslat ce...i sta? ako se bus nalazi negdje na cesti izmedu opatije i lovrana, npr. koliko ce trebat nekim zastitarima da dodu, ili tko vec im misli dolaziti...pregrada je ok, ali i ona mora biti cvrsto izgradena, neko neprobojno staklo i slicno, jer lako je sipkom razvaliti staklo...